0% γκανιότα*
*Αφορά την επιλογή "νικητής αγώνα" πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια
ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
100% δίπλα στον παίκτηΚΛΙΚ ΕΔΩ!Cash Out* & Live Streaming*
*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις
ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Καταθέσεις με PaysafeΚΛΙΚ ΕΔΩ!100% ανανεωμένη!ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Στατιστικά

Στατιστικά

Βασίλης Τσαπραλής: Οι υπαρξιακές ανησυχίες του Μάρμοτ και η Πέμπτη που κοντοζυγώνει

Βασίλης Τσαπραλής: Οι υπαρξιακές ανησυχίες του Μάρμοτ και η Πέμπτη που κοντοζυγώνει


Χωρίς πολλές επιλογές από τα πρωταθλήματα Τσεχίας και Πολωνίας, ωστόσο το παρασκήνιο μας δίνει το ερέθισμα για τη σημερινή στήριξη στο νέο εγχείρημα του τεχνικού Μίκαελ Πρόμπιερζ!Για να μην κρυβόμαστε, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια είναι σωστός ο φαβοριτισμός της Γιαγκελόνια στην έδρα της ασύνδετης ακόμα –τουλάχιστον αμυντικά- Κρακόβια. Η διαφωνία μου προς το σετ των αποδόσεων βασίζεται σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες, που έχουν αναλυθεί διεξοδικά στο ρεπορτάζ της Πολωνίας.

Περιληπτικά, ο τεχνικός της Κρακόβια, εκτός από «Αυτοκράτορας» στο Μπιάλιστοκ και το πιο αγαπημένο πρόσωπο στις τάξεις των οπαδών της Γιαγκελόνια, είναι θιασώτης της σκληρής δουλειάς, εκρηκτικός χαρακτήρας αλλά και άριστος στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Στο τελευταίο πριν τη διακοπή (και με την πλήρη στήριξη της διοίκησης) έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τους παίκτες του «εργαζόμενες σε μπουρδέλο», θέλοντας να θίξει τον εγωισμό τους. Ούτε αυτό πέτυχε, μιας και η ήττα από τη Σλασκ (2-1 στο 90’) άφησε την Κρακόβια στην τελευταία θέση του πίνακα. Σήμερα, απέναντι στην πρώην ομάδα του και ιδίως απέναντι στον -απεγνωσμένο να ξεφύγει από τη σκιά του Πρόμπιερζ- νεόκοπο τεχνικό της Γιαγκελόνια, Μάρμοτ, τέτοιου είδους τρικ περισσεύουν.

Ενδόμυχα πιστεύω πως αυτή ακριβώς η υπαρξιακή ανησυχία του Μάρμοτ θα αποτελέσει το ισχυρότερο όπλο στα χέρια του Πρόμπιερζ. Και εξηγούμαι. Από την αρχή της σεζόν ο Μάρμοτ προσπαθεί να αλλάξει τη φιλοσοφία του Πρόμπιερζ, δηλαδή της σκληρής άμυνας στο μισό γήπεδο με χτύπημα στην κόντρα. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάνει λόγω για αλλαγή πλάνου στη Γιαγκελόνια, μετατρέποντάς τη σε ομάδα που θα παίζει κυριαρχικό-επιθετικό ποδόσφαιρο. Απέναντι στον Πρόμπιερζ είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να το εφαρμόσει, διαμορφώνοντας όμως ταυτόχρονα τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας το –ξεπερασμένο κατά τον Μάρμοτ- πλάνο του αντίζηλου τεχνικού. Σε ισορροπημένο σετ του 2,65-3,10-2,65 δεν θα δοκίμαζα την ετοιμότητα των νεαρών της Κρακόβια να εφαρμόσουν με επιτυχία τις εντολές του Πρόμπιερζ. Στο 3,10 Stoiximan δεν βρίσκω το λόγο που θα με αποτρέψει να το κάνω.

Στα υπόλοιπα της ημέρας, το ενδιαφέρον μου θα επικεντρωθεί στη «νέα» Ζλιν. Το στοιχηματικό κομμάτι ίσως καθυστερήσει μερικές ημέρες, αλλά πράγματι καίγομαι να τη δω με τις 4 μεταγραφικές προσθήκες των τελευταίων ημερών. Όχι, δεν έγινα ξαφνικά οπαδός της (τουναντίον), ωστόσο την Πέμπτη ακολουθεί η ιστορική πρεμιέρα της «μικρούλας» στα βαθιά των ομίλων του Γιουρόπα και τα 3,80-4,00 του διπλού της μπαρουτοκαπνισμένης Σερίφ Τίρασπολ κοντεύουν να βγάλουν μάτι και δύσκολα θα κρατηθούν μέχρι τότε σε αυτά τα επίπεδα.

 

Διαβάστε ακόμα...