Στατιστικά

Στατιστικά

Βασίλης Τσαπραλής: Ένα «φιλικό» και ένα κανονικό

Βασίλης Τσαπραλής: Ένα «φιλικό» και ένα κανονικό


Στα ντέρμπι σε Τσεχία και Πολωνία βρίσκεται -παραδόξως- το ζουμί των επιλογών.Δε έχει αλλάξει τίποτα από την πρόταση της εφημερίδας για τη νίκη της Σπάρτα στο τοπικό ντερμπάκι με την Ντούκλα.

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι φέτος μεγαλύτερη από ποτέ, ενώ η παράδοση συντριπτικά με το μέρος της Σπάρτα, καθώς η έχθρα των λιγοστών οπαδών της Ντούκλα δεν φαίνεται να μεταβάλει την «πολιτική» της διοίκησης, που στηρίζεται την τελευταία 5ετία στη βοήθεια της μεγάλης της πρωτεύουσας.  Ο στόχος του Στραματσόνι είναι δεδομένος και εκφρασμένος από τον ίδιο μετά το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής, όπου η ομάδα του πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση (Τέπλιτσε 3-0): «Πρέπει να πάρουμε 6 βαθμούς πριν τη διακοπή ώστε να εξασφαλίσουμε ηρεμία και χρόνο». Πραγματικά πιστεύω ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να χαλάσει αυτό το διπλό με κάποια από τις –ουκ ολίγες- εμπνεύσεις του. Αν δεν υπήρχε στον πάγκο της Σπάρτα μπορεί να της πρόσφερα τη στήριξή μου ακόμα και σε αποδόσεις του 1,60. Με αυτόν στον πάγκο θέλω 1,80+ και το βρίκσω στο 1,93 Stoiximan.

Από τα υπόλοιπα του προγράμματος σε Τσεχία και Πολωνία υπάρχουν επιλογές, με καθεμία ωστόσο να φέρνει και ισχυρότερο αντίλογο –σε σχέση με τη Σπάρτα που είναι μονολεκτικός (Στραματσόνι)-.

Η πρόωρη για εμάς -και καθυστερημένη για την ίδια- απόλυση του τεχνικού Νόβακ στη Λέχια, χάλασε το «διπλό-αποπομπής του» κόντρα στην εξαιρετικά δουλεμένη Ζαγκλέμπιε.

Στην ίδια θέση με τον Νόβακ πιθανόν να βρεθεί και ο τεχνικός της Πογκόν, εάν και εφόσον το διπλό της Κορόνα (που προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση στη σεζόν) επιβεβαιωθεί. Αυτό που με κρατάει περισσότερο είναι ότι το πραγματικό πρόβλημα στην Πογκόν είναι οι σχέσεις διοίκησης-οπαδών και ίσως ο Σκόρζα φανεί με τον τρόπο του «χρήσιμος» σε όλους (μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή διάδοχη κατάσταση), ενώ οι παίκτες φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί και μην έχοντας άλλη επιλογή ακόμα τον στηρίζουν.

¶φησα τελικά εκτός παιχνιδιού τα δύο παραπάνω αξιόλογα διπλά για να προτιμήσω τις αυριανές τύχες της Λέγκια. Μόνο στο άκουσμα του ονόματος της οι οπαδοί της Λεχ Πόσναν τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να κομπλεξάρονται. 6/7 ήττες μετρούν στα τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας, την ώρα που η κατάσταση στο εσωτερικό των γηπεδούχων (επιλογές προπονητή, απαιτήσεις κόσμου, αγωνιστική εικόνα) φαίνεται να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Αντίθετα, στην προβληματική - από την αρχή της σεζόν- Λέγκια η απόλυση του τεχνικού Μαγκιέρα έφερε τους παίκτες προ των ευθυνών τους. Η αντίδραση που έβγαλαν κόντρα στη Γιαγκελόνια –παρά την άδικη ήττα- ήταν αναμενόμενη και ξέρουν σίγουρα ότι μπορούν να αποκαταστήσουν μονομιάς τον αθλητικό τους εγωισμό με μία νίκη στο «κλάσικο». Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011/12 το ενδεχόμενο αυτό προσφέρεται σε τιμές άνω του 3,00 και στο 3,25 Netbet μπαίνει άμεσα στις επιλογές.

Διαβάστε ακόμα...