0% γκανιότα*
*Αφορά την επιλογή "νικητής αγώνα" πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια
ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
100% δίπλα στον παίκτηΚΛΙΚ ΕΔΩ!Cash Out* & Live Streaming*
*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις
ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Καταθέσεις με PaysafeΚΛΙΚ ΕΔΩ!100% ανανεωμένη!ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Στατιστικά

Στατιστικά

ΒΕΤ OF THE DAY: Γόπες, τσιπούρες και Harley Davidson

ΒΕΤ OF THE DAY: Γόπες, τσιπούρες και Harley Davidson
Το κείμενο που θα διαβάσετε στο σημερινό Bet of the Day έχει γραφεί το μακρινό 2003, από τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησαν όλα. Και όχι, δεν θα σας δώσει τιπς ούτε θα σας πάει ταμείο...Αφορμή για να το θυμηθούμε και για να το ξεθάψουμε από το αρχείο μας ήταν η ατάκα που χρησιμοποιήθηκε στο σημερινό editorial του Match Money. Και το θεωρήσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναλάβουμε κι εμείς, διά στόματος του Γιώργου Παρασκευά, τους βασικούς κανόνες στο στοίχημα. Ετσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι....

«Θα αρχίσουμε μια επανάληψη κάποιων βασικών κανόνων στο στοίχημα. Τώρα που οι περισσότεροι έχετε μάθει πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι το άθλημα (δηλαδή τα έχετε χάσει), ίσως καταλάβετε καλύτερα. Πρώτα, όμως, θα εξηγήσω καλύτερα τη στάση μου σχετικά με τους "εμποράκους προγνωστικών", με τους οποίους έχει γεμίσει η πιάτσα:

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως αυστηρά εννοείται ο όρος "προγνωστικό" στο στοίχημα. Το να δεις τον ουρανό το πρωί και να πεις "θα βρέξει σήμερα" είναι προγνωστικό. Το να διαβάσεις δημοσκοπήσεις και να πεις "αυτό το κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές" είναι προγνωστικό. Στο στοίχημα, όμως, δεν είναι το ίδιο. Το πιο βασικό πράγμα στο στοίχημα είναι η απόδοση. Με λίγα λόγια, το "προγνωστικό" δεν έχει καμιά, μα ΚΑΜΙΑ αξία, αν η επιλογή δεν έχει την ανάλογη απόδοση. Τι να το κάνω το άχαστο του 1,25, όταν η απόδοση του έπρεπε να ήταν 1,35-1,40; Αγοράζω, ρε, γόπα σε τιμή αλανιάρας τσιπούρας και παπάκι σε τιμή Harley Davidson; Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε μέχρι να εμπεδωθεί αυτή η βασική αρχή: Είναι προτιμότερο να παίζεις μια ομάδα με μέτριες πιθανότητες, αλλά με δυσανάλογα μεγάλη απόδοση, παρά μια ομάδα με πολύ καλές πιθανότητες αλλά με πετσοκομμένη απόδοση. Αυτό είναι ΝΟΜΟΣ! Αγνοήστε τον και είστε για την καρμανιόλα. Στάνταρ!!!

Μα, όταν ο άλλος σε παίζει με 34% γκανιότα (σε τριπλά) και επιπλέον σου κόβει μια ομάδα κατά 10 και 20 μονάδες για το καλό της ψυχής του, πού πας κύριε παίκτη; Και το ότι πολλοί μπουκ "συμφωνούν", έστω στο περίπου, σε μια απόδοση, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εντάξει. Μπορεί ΟΛΟΙ να την έχουν πετσοκόψει, αφού ο ένας παρακολουθεί και αντιγράφει τον άλλον!

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Βγαίνει ο τάδε μπουκ πρώτος, με μια απόδοση Ξ. Ο δείνα μπουκ μπορεί να την βλέπει Ω. Δεν θα δώσει, όμως, το Ω, διότι τότε θα τραβήξει όλο το παιχνίδι και ο σοβαρός μπουκ ΔΕΝ τζογάρει. Αντί Ω, λοιπόν, ο δεύτερος μπουκ θα δώσει Ο, που είναι λίγο πιο πάνω από το Ξ του πρώτου. Πάλι ψηλότερος θα είναι, δεν είναι ανάγκη να προσφέρει γην και ύδωρ. Καταλάβατε; Και όταν βγει ο τρίτος μπουκ, που κι αυτός το βλέπει Ω, θα σκεφτεί "Κάτσε, ρε, πού να τρέχω μέσα στ’ αγκάθια; Ο τάδε τη δίνει Ξ, ο δείνα Ο, τότε Ο κι εγώ, άντε το πολύ Π για κάτι ψιλά και μετά την ρίχνω στο Ξ". Οι μπουκ επικοινωνούν έμμεσα, βλέποντας ο ένας τις αποδόσεις του άλλου, άσε που ορισμένοι επικοινωνούν και άμεσα μεταξύ τους. Οι μπουκ έχουν έναν κοινό εχθρό: Τον παίκτη. Οι σοβαροί δεν βγάζουν τα μάτια ο ένας του άλλου. Μόνο οι ασόβαροι κάνουν μαγκιές και ακροβασίες, αλλά αυτοί μπορεί και να μην πληρώσουν άμα τα χάσουν!

Είναι και το άλλο: "Ααααα..." λέει ο τετραγωνιστής του κύκλου, "το νορβηγικό κρατικό δίνει την Μπόντο Γκλιμτ στο 1,80, ενώ ο ΟΠΑΠ στο 2,00! Ευκαιρία! Απάνω της! Αέραααα...". Κάτσε, ρε, μη βιάζεσαι! Υπολόγισες τη διαφορά στη γκανιότα; Μα όταν ο ΟΠΑΠ παίζει με 13% και το νορβηγικό κρατικό με 20%, κανονικά όλα τα σημεία στο νορβηγικό θα έχουν χαμηλότερες αποδόσεις! Μια και το μεγαλύτερο πετσόκομμα συνήθως γίνεται στο φαβορί, ιδού η διαφορά σου, επιπόλαιε...

Εκείνο, όμως, που με τσαντίζει περισσότερο είναι ότι, ενώ οι πλείστοι "ειδικοί" (ειδικός ο τριχωτός πωπός μου) ΔΕΝ μπορούν να υπολογίσουν αποδόσεις ούτε για να σώσουν τη ζωή τους, λένε του άλλου τι να παίξει! Εγώ προκαλώ: Όποιος εμποράκος προγνωστικών έχει κότσια (και κάβα!) ας μου βγάλει αποδόσεις χωρίς πρώτα να ψάξει 100 σάιτ από Δανία μέχρι Μποτσουάνα, κι ας μου κάνει τον μπουκ (εκτός Ελλάδος, για να μην πάμε και φυλακή!). Άμα μέσα σε τρεις βδομάδες δεν με δείτε καβάλα σε μια Harley Davidson φορτωμένη με αλανιάρες τσιπούρες και φαγκριά, εμένα να με φτύσετε…»
 

Διαβάστε ακόμα...