ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Προγνωστικά στοιχήματος, asian handicap, ασιατικό χάντικαπ

Ασιατικό χάντικαπ: Γεια σας παιδιά, ήρθαμε στο ΜΜ

Δημοσιεύτηκε: Match Money στις 21:44 05/08/2022

Νέα στήλη στο www.matchmoney.com.gr. Μια στήλη που οι περισσότεροι μάλλον θα μισήσουν και λίγοι θα λατρέψουν. Στόχος της στο τέλος της… ημέρας (σεζόν ή όπου μας βγάλει αυτή η ιστορία), να έχει «κερδίσει» αυτό το στιλ στοιχήματος έστω και έναν «παίκτη» επιπλέον. Το γιατί θα το καταλάβετε όταν θα παίξετε για μεγάλο διάστημα ασιατικά ή αν ρωτήσετε κάποιον που παίζει έτσι για χρόνια. Δες εδώ όλα τα προγνωστικά στοιχήματος του Match Money.

Προγνωστικά στοιχήματος: Ασιατικό χάντικαπ

Αυτές οι δύο λέξεις, το ασιατικό χάντικαπ, που πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν λόγο… ξυλοδαρμού του κουμαρτζή αφού ήταν κάτι που ερχόταν μαζί με τα UFO. Πλέον έχουν μπει στην καθημερινότητά μας. Είναι ένα ξεχωριστό είδος στοιχήματος. Για κάποιους δυσνόητο, για αρκετούς «άχρηστο», για τους σοβαρούς παίκτες MUST. Δεν θα βρείτε ούτε έναν (χωρίς υπερβολή) μεγάλο παίκτη στοιχήματος (που να ποντάρει πολλά λεφτά δηλαδή, όχι σε ηλικία) που να μην παίζει ασιατικά. Γιατ ί; Πολύ απλά διότι μειώνει την γκανιότα και μειώνει τις πιθανότητες ήττας. Ενα ποδοσφαιρικό ματς Ομάδα Α – Ομάδα Β έχει τρία πιθανά αποτελέσματα: Νίκη ομάδας Α («άσος»), ισοπαλία («Χ»), νίκη ομάδας Β («διπλό»). Παίζοντας ένα από τα τρία έχεις 33,33% (1/3) να κερδίσεις (αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα δεδομένα ενός αγώνα). Το ασιατικό δεν είναι μπετ τριπλής επιλογής (1-Χ-2), αλλά διπλής. Οπότε ξεκινάς με 50%. Μπακαλίστικο μεν, αληθές δε.

Ασιατικό χάντικαπ: Είσαι παρολάκιας; ΦΥΓΕ!

Η στήλη ξεκινάει. Θα σας κάνει συντροφιά κάποιες (θα δούμε πόσες και πότε) φορές κάθε εβδομάδα. Ουσιαστικά θα διαμορφωθεί μέσα στον Αύγουστο. Και από Σεπτέμβριο θα έχει μια πιο σταθερή μορφή. Ναι, επιλογές θα έχει με ασιατικά, οπότε δεν κάνει για παρολάκηδες και όσους παίζουν στοίχημα με βάση το ΠΡΟΠΟ. Μπορεί να έχει μόνο μία επιλογή, μπορεί δύο, μπορεί τρεις (απαγορεύεται ρητά παραπάνω… πλην εξαιρέσεων). Μπορεί και καμία. Ανάλογα το πρόγραμμα και τις στοιχηματικές διαθέσεις του γράφοντα. Μπορεί να έχει και παραπάνω «αναλύσεις» και «σκέψεις» σε άλλα ματς που δεν θα είναι «επιλογές» ή κάποιες «οδηγίες» διαφορετικής αντιμετώπισης κάποιων αγώνων. Όλα αυτά θα διαμορφωθούν.

Μυστικός πράκτορας; Μπορεί και όχι…

Ποιος είναι ο «συντάκτης» αυτής της στήλης; Μπορεί να αποκαλυφθεί μετά το τέλος Αυγούστου. Μπορεί και όχι… θα δείξει. Αλλά ένα μεγάλο μέρος των μπετ θα είναι από τις επιλογές των αρμόδιων συντακτών των πρωταθλημάτων του Match Money οι οποίες θα «μεταφέρονται» στα ασιατικά χάντικαπ. Κάποιες, μπορεί να είναι και δικές του καθαρά. Θα δείξει…

Ασιατικό χάντικαπ πίνακας: Τι διαόλια είναι αυτά τα «+»;

Πάμε να δούμε ένα κομμάτι των ασιατικών χάντικαπ και πως αυτά μεταφράζονται στην τσέπη μας.

Ασιατικό +0: Είναι το ευρέως (πλέον) γνωστό DNB (Draw No Bet) με μικρότερη γκανιότα (σε όποιον μπουκ τιμάει τα… παντελόνια του). Παίζεις μια ομάδα να κερδίσει. Αν το ματς έρθει ισοπαλία, παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και πας για μπύρες.

Ασιατικό +0,25 (ή +0/+0,5): Άνω Ραχούλα – Κάτω Παναγιά, 2 στο +0,25 σημαίνει ότι παίζουμε Κάτω Παναγιά σε «δύο χάντικαπ» που παίρνουν το κάθε ένα από μισό μπετ. Παίζουμε Κάτω Παναγιά +0,5 (Χ2 δηλαδή) όπου πληρωνόμαστε σε ισοπαλία και νίκη της. Παίζουμε και Κάτω Παναγιά +0 (δες από πάνω). Άρα το +0,25 υπέρ μιας ομάδας σημαίνει πως αν αυτή κερδίσει πληρωνόμαστε όλο το μπετ μας επί την απόδοση. Αν έρθει ισοπαλία πληρωνόμαστε «μισό μπετ επί την απόδοση» και το άλλο μισό επιστροφή. Αν χάσει, πάμε για μπύρες πάλι, αλλά με κάποιον φίλο για να πληρώσει…

Ασιατικό +0,5: Έλα. Ευκολάκι έχω εδώ. Διπλή ευκαιρία υπέρ της ομάδας που θέλουμε είναι αυτό. Με τεράστια απόδοση σε σχέση με την ΠΡΟποτζίδικη διπλή ευκαιρία.

Ασιατικό +0,75 (ή +0,5/+1): Αρχίζουμε να επενδύουμε σε ομάδες… μπαγλαμάδες σιγά σιγά. Αυτό είναι επίσης διπλό χάντικαπ. Μισό μπετ στο +0,5 και μισό στο +1. Χάνουμε φουλ (και πλέον δεν πάμε για μπύρες, αλλά παίρνουμε μια λεμονάδα με ανθρακικό) αν η μπαγλαμο-ομάδα μας χάσει με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν χάσει με ένα γκολ (π.χ. 1-0, 2-1, 3-2 κ.τ.λ.) μας επιστρέφεται το μισό ποντάρισμα (από το +1) και χάνουμε το άλλο μισό (από το +0,5). Αν η ομάδα των άμπαλων δεν χάσει, τότε πληρωνόμαστε φουλ.

Ασιατικό χάντικαπ πίνακας

Ασιατικό +1: Εδώ είναι απλό. Παίρνουμε αβάτζο ένα γκολ στη σέντρα και προχωράμε. Ήττα με ακριβώς ένα γκολ, είναι επιστροφή στοιχήματος. Βάλαμε δηλαδή το πλυντήριο και παρακολουθούσαμε τον κάδο του να γυρίζει για να σκοτώσουμε την ώρα μας. Αν δεν χάσει η ομάδα μας κερδίζουμε το μπετ. Αν χάσουμε με δύο ή παραπάνω, πάμε για λεμονάδα χωρίς ανθρακικό πλέον.

Ασιατικό +1,25 (ή +1/+1,5): Εκ νέου διπλό μπετ στο +1 και στο +1,5. Αντιλαμβάνεστε που πάει η δουλειά εδώ. Αν δεν χάσουμε… πληρωνόμαστε φουλ. Με ήττα με ένα γκολ επιστροφή το μισό μπετ, κερδίζουμε το άλλο μισό (το +1,5). Ήττα με δύο η περισσότερα γκολ πάμε για σκέτο νεράκι του Θεού από τη βρύση (δεν έχουμε άλλα λεφτά ούτε για λεμονάδα).

Ασιατικό +1,5: Ξεκινάμε με αβάτζο 1,5 γκολ. Χάνουμε μόνο αν ηττηθεί η ομάδα μας με δύο ή περισσότερα γκολ. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, επιστρέφουμε στο ουζερί για μπύρες.

Ασιατικό +1,75 (ή +1,5/+2): Διπλό μπετ και εδώ. Μισό μπετ στο +1,5 και μισό στο +2. Η διαφορά είναι ότι αν χάσουμε με ακριβώς δύο γκολ, χάνουμε μόνο το μισό μπετ. Και το άλλο μας επιστρέφεται. Με τρία γκολ διαφορά, ούτε νεράκι δεν πίνουμε…

Ανάλογα προχωράνε και τα μεγαλύτερα χάντικαπ δηλαδή +2, +2,25, +2,5 κ.τ.λ. Για τα αρνητικά χάντικαπ (-0,25, -0,5, -0,75 κ.τ.λ.) θα τα πούμε σε επόμενη στήλη. Για τα ασιατικά Over/Under σε μεθεπόμενη (να έχουμε κάτι να γράφουμε, ποιος παίζει σοβαρό στοίχημα Αύγουστο μήνα… καλά ντε, μη βαράτε).

Χάντικαπ στοίχημα

Ας κάνουμε ένα δειγματοληπτικό (για να δείτε το σκεπτικό της στήλης) ντεμπούτο-τεστ στις επιλογές με ένα ματς από το Βέλγιο. Διαβάζεις τον εξαιρετικό Βασίλη Τσαπραλή στην εφημερίδα. Τόσο για το Γκενκ – Εουπεν όσο και για το Μαλίν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (μάρκα τσιγάρων παλιάς εποχής θυμίζει αυτό το όνομα) και δεν ξέρεις τι να πρωτο-διαλέξεις.

Αλλά επειδή έχουμε και μια λατρεία να κοντράρουμε ομάδες που είναι εν μέσω τεράστιων αγώνων για τα προκριματικά (του Τσάμπιονς Λιγκ η Ζιλουάζ πως λέγεται να πούμε) θα πάμε σε αυτό.

Προγνωστικά στοιχήματος, asian handicap, ασιατικό χάντικαπ
Το μυαλό της Ουνιόν θα είναι αποκλειστικά στη ρεβάνς με τη Ρέιντζερς.

Μαλίν ξερό άσο λέει ο Μπίλαρος και βγαίνει απόλυτα από την ανάλυση. Πως αυτό το μεταφράζουμε σε ασιατικό; Το πιο εύκολο είναι το ασιατικό +0 (DNB). Αλλά είναι too easy to think αυτό. Επίσης εύκολο να το σκεφτείς και το +0,5 (1Χ είπαμε μωρέ) της Μαλίν στο 1,75. Μπα, παρακάτω. Να το κάνουμε λίγο πιο… γκουρμέ (λολ) ασιατικό; Πάμε στο +0,25 της Μαλίν στο 1,95 στην Bet365. Παίζουμε νίκη Μαλίν, αλλά παίρνουμε και την ισοπαλία μαζί μας να πληρωθούμε το μισό μπετ αν κολλήσει στο Χ. Γιατί επιλέγουμε αυτό; Διότι είναι το «κεντρικό ασιατικό χάντικαπ» που σε πολλές εταιρίες έχει την μικρότερη δυνατή γκανιότα από τα υπόλοιπα, τα αποκαλούμενα «εναλλακτικά ασιατικά χάντικαπ». Δεν ισχύει σε όλους τους μπουκ, αλλά σε πολλούς…

Αλλά και το +0,5 αν παίξει κάποιος εδώ, σωστά θα πράξει. «Και γιατί ρε μπάρμπα να παίξω +0,5 να μπερδεύεται το στόμα μου να το λέω και το χέρι μου να το παίζει και όχι 1Χ που έμαθα και στο ΠΡΟΠΟ;». Κοίτα να δεις τι συμβαίνει: +0,5 στη Stoiximan είναι 1,72 και στην Bet365 στο 1,70 (δειγματοληπτικά). Το 1Χ στη Stoiximan είναι 1,72 και στην Bet365 στο 1,61. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΠΕΤ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΟΚ; Θες να πετάς λεφτά; Πέτα τα, δικά σου είναι. Πάμε για βουτιές και μπύρες τώρα.

Προγνωστικά στοιχήματος: Γαλλικές σκέψεις

Και το Μαρσέιγ – Ρεμς στέκεται για ασιατικό, τα περιγράφει γλαφυρότατα ο Μιχάλης Σινάκος στην εφημερίδα για τη Μαρσέιγ, αλλά αφήνει και ένα… ερωτηματικό στο τέλος. Αν το +1,25 της Ρεμς ήταν στο 1,72+ θα έμπαινε επιλογή, στο 1,65 μαξ δεν μπαίνει. Δεν θα έμπλεκα εδώ με άλλο χάντικαπ προσωπικά, αν και παίζεται και το +1 και το +0,75.

Ασιατικό χάντικαπ στοίχημα

Σάββατο

21:45  Μαλίν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ: 1 +0,25 ΑΗ (1,95), Bet365

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ