ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Το 1966, ο Μουσιάλα και το 2021

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 16:25 29/06/2021

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη 18 χρόνια πριν, ποδόσφαιρο όμως έμαθε στην Αγγλία. Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Με τα “νεαρά λιοντάρια”, τις εθνικές U15 ως U21 της Αγγλίας, ο Μουσιάλα άκανε πράματα και θάματα. Έλαμπε ως πέρσι φορώντας τη φανέλα με το σταυρό του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά. Και όταν τον χειμώνα κλήθηκε να πάρει την απόφαση, τα στάθμισε όλα και αποφάνθηκε: Γερμανία! Ο γεννημένος στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μεσοεπιθετικός της Μπάγερν καλείται σήμερα να υπερασπιστεί τα χρώματα της χώρας στην οποία γεννήθηκε, κόντρα σε εκείνα της χώρας όπου έμαθε μπάλα και χρίστηκε νεαρός διεθνής 20 φορές! Θα είναι σενάριο για ταινία αν σκοράρει ο Μουσιάλα απόψε, ενδεχόμενο για απόδοση 4,50 στη Nοvibet. 

1996, Πιρς και Γκασκόιν ντυμένοι στα χακί ενόψει… πολέμου με τη Γερμανία (αριστερά) και “Τώρα φέρτε μας τους Γερμανούς” (δεξιά)

Από εκεί και μετά, τα …ψυχολογικά που έχει αφήσει το 1966 μάλλον στο μυαλό του μέσου οπαδού και δημοσιογράφου είναι. Και όχι σε αυτά των παικτών ή προπονητών. Άλλωστε παιδιά σαν τον ΑγγλοΓερμανό με Νιγηριανές ρίζες Μουσιάλα, το 1966 δεν είχαν καν γεννηθεί. O δε Αγγλος εκλέκτορας Σάουθγκεϊτ ήταν μόλις 4 ετών και ο Γερμανός ομόλογός του Λεβ, 6. Μολαταύτα, αρκεί καμιά φορά η μηντιακή πλύση εγκεφάλου για να γιγαντώσει ακόμα και μία ανύπαρκτη κόντρα. Πόσω δε μάλλον, μία ποδοσφαιρική μάχη μεταξύ εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων, χωρών που παραδοσιακά έχουν αρκετά να χωρίσουν σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο. Μία μάχη στην οποία η απόλυτη ισοροπία και το “Χ” προσφέρεται από τη Nοvibet στο 3,40. Και αυτό μολονότι Άγγλοι και Γερμανοί έφεραν ισοπαλία σε 6/16 συναντήσεις μετά το ιστοτρικο 1966 (ποσοστό σχεδόν 40%).