ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Basket League: Αναγκαστικά ανεβαίνει ο ρυθμός

Δημοσιεύτηκε: Match Money στις 11:00 07/06/2018

Στη σειρά των τελικών της Basket League τα δεδομένα άλλαξαν με το καλημέρα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το πάνω χέρι, από εκεί που πριν το πρώτο παιχνίδι προσφέρονταν σε τιμές ασυνήθιστες για μια τέτοια αναμέτρηση. Η «ψυχολογία» των αποδόσεων πάντως λογικό είναι να κάνει την εμφάνισή της και δεν είχε να κάνει μόνο με το αήττητο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αλλά και τη συνολική εικόνα που είχαν οι δύο μονομάχοι στο σύνολο της σεζόν.

Πιο συγκρατημένες οι εταιρίες

Πιο συγκρατημένες οι εταιρίες πλέον, και καλά κάνουν, δίνοντας τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα, αλλά στην πιο ορθολογική κατανομή του 1,70-2,15 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ και το σετ για το αποψινό είναι στο πιο φυσιολογικό 1,65-2,40 κατά μέσο όρο. Οσον αφορά το αποψινό στο ΣΕΦ, ενστικτωδώς θα πήγαινα από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι τόσο κακός Παναθηναϊκός δεν θα δούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, όσα και αν είναι αυτά, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός πάρει τη σειρά με «σκούπα». Το περίεργο από το ματς της Κυριακής δεν ήταν τόσο τα τραγικά ποσοστά από την περιφέρεια, μιας και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στην οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιοδήποτε ματς και σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το περίεργο ήταν ότι ο Πασκουάλ και οι παίκτες του έπεσαν στην παγίδα του χαμηλού τέμπου του Ολυμπιακού, ο ρυθμός τους κόπηκε και εγκλωβίστηκαν επιθετικά, με το αποτέλεσμα να είναι η μακράν χειρότερη επιθετική συγκομιδή φέτος στο ΟΑΚΑ.

Ανεβαίνει ο πήχης στην επίθεση

Αν κάπου μπορεί να προκύψει στοιχηματική αξία για το αποψινό είναι στο Over 146,5, με την αρχή της συζήτησης να γίνεται πάλι από τον Παναθηναϊκό. Οι «Πράσινοι» θα πρέπει να ανεβάσουν τον πήχη τους στην επίθεση τουλάχιστον κατά 10 πόντους, με την αποστολή τους πάντως να μοιάζει μάλλον ευκολότερη, από τη στιγμή που στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα κληθεί να τρέξει παραπάνω, να ψάξει σκορ στο ανοιχτό γήπεδο και γενικότερα να πατήσει πάνω στην εξαιρετική ψυχολογία μετά το διπλό της Κυριακής. Σε μια τέτοια περίπτωση το παιχνίδι δεν θέλει και πολύ να γίνει ροντέο, όπως στην πρώτη περίοδο στο ΟΑΚΑ, όπου σημειώθηκαν 45 πόντοι. Πιο κοντινό αυτό το σενάριο, από το ιστορικό χαμηλό των 22 πόντων στην προχθεσινή δεύτερη περίοδο, κάτι που ήταν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του κλακάζ που έπαθαν οι παίκτες του Πασκουάλ, σημειώνοντας μόλις 6 πόντους σε 10 αγωνιστικά λεπτά…

Αίσθησή μου ότι το όριο θα πρέπει να ανέβει για το αποψινό και στις δύο πλευρές και οι πιο διαβασμένες επιθέσεις τους, μετά και την κρυάδα στο πρώτο ματς, πλέον θα προσεγγίζουν τους 20 πόντους ανά περίοδο, ανεβάζοντας καταναγκαστικά τον πήχη και στην άλλη πλευρά. Πάμε στο Over 146,5, που προσφέρεται στο 1,91 στον Stoiximan. Βλέποντας δε περισσότερο… φως από την πλευρά του Παναθηναϊκού, από κοντά θα βάλω και το Over 71,5 στους πόντους του, που παίζεται στο 1,85 στην ίδια εταιρία.