ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Λίγα κόρνερ, λίγες κάρτες

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 16:16 28/06/2021

Με την Τουρκία η Ελβετία είχε ρόλο φαβορί. Με διπλάσιες σχεδόν τελικές, 8-8 κόρνερ, άνετη νίκη και καμία κάρτα. Κόντρα στην Ουαλία, που ήταν και ματς πρόκρισης πια, οι Ελβετοί ήταν ξανά αφεντικά. Διπλάσιες τελικές, (εφταπλάσιες στην εστία, τριπλάσια κόρνερ (12) από τους Βρετανούς. Και δύο κίτρινες. Το απόλυτο πάνω χέρι. Αφού ξεκαθαρίσουμε, τέλος, πως άλλο ο όμιλος και άλλο το νοκ άουτ, να δούμε και τη συμπεριφορά της κόντρα σε υπερφαβορί; Κόντρα σε ομάδα με τα χαρακτηριστικά της Γαλλίας; Απέναντι στην Ιταλία η Ελβετία είχε τον ακριβώς αντίθετο ρόλο και στα στατιστικά της. Μισές φάσεις σε σχέση με το “αφεντικό” (λίγες τελικές, μία μόνο στην εστία), 2 κόρνερ όλα κι όλα, 2 κίτρινες.

Η Γαλλία, από την άλλη, στις ντερμπάρες με βαριές φανέλες (Γερμανία, Πορτογαλία) είχε το ρόλο που της επέτρεπαν και οι άλλες να αναλάβει. Μικρότερο κόντρα στα Πάντσερ, μεγαλύτερο με την Πορτογαλία. Και σε φάσεις και σε κόρνερ (Ελάχιστα, 3 στο ένα ματς, 1 στο άλλο). Και σε κάρτες “κυρία”, αφού δεν δέχτηκε καμία. Με την Ουγγαρία που είχε ρόλο φαβορί αναμφισβήτητα, άλλαξε η εικόνα της. Τριπλάσιες τελικές, περισσότερα κόρνερ από την αντίπαλο (λίγα πάλι πάντως, 3) και μια κάρτα στο ξεκάρφωμα.

Για τα σίδερα

Σήμερα όποιος πει ότι η Γαλλία δεν είναι φαβορί, θα είναι για τα σίδερα! Ασε τι θα γίνει, αλλά αφεντικό, φαβορί του ματς, είναι οι “Τρικολόρ”. Μόνο! Πάμε, λοιπόν, σε ματς στο οποίο το αουτσάιντερ συνήθως βγάζει ελάχιστα κόρνερ όταν είναι αουτσάιντερ. Kαι το δε φαβορί ότι κι αν θεωρείται σε ένα ματς, έχει μαλώσει με τα κόρνερ. Το Under 8,5 στο 1,96 της Nοvibet, σχεδόν διπλασιασμός δηλαδή, δεν το λες και λίγο! Και μην ξεχνάμε και τις κάρτες, όπου έχει σαφές προβάδισμα η Ελβετία. Αλλωστε η πολυσυλλεκτικότητά της έχει φέρει στο ρόστερ παιδιά από μέρη του κόσμου που δεν φημίζονται για την …στωικότητα να το πω; Για την υπομονή τους να το πω; Βαράνε στο ψαχνό να το πω; Φέρνουν πιο πολλές κάρτες από τους cool Γάλλους πάντως… Και το 2 (Ελβετία) στο 1Χ2 των καρτών φτάνει στο 1,67 στη Nοvibet.