ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Με αποβολές και κάρτες

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 18:53 14/06/2021

Στο σημερινό πρόγραμμα του Euro, δεσπόζουν τα δύο παιχνίδια του 5ου ομίλου, που “κατά τα γραφάς” (ήτοι τις αποδόσεις των μπουκ), έχει ξεκάθαρο φαβορί την Ισπανία, με Πολωνία, Σουηδία και Σλοβακία να βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά τις πιθανότητες τους να κερδίσουν το γκρουπ.

Η Πολωνία είναι πολύ ιδιόμορφη περίπτωση καθώς η κριτική για αμυντικές τακτικές και η κακή σχέση με Λεβαντόφσκι, έφαγαν τον (χλιαρό) εκλέκτορα Μπρέζεκ (τον Ιανουάριο) και έφεραν στη θέση του τον γνωστό μας Πάολο Σόουζα, ο οποίος φαίνεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τα αποδυτήρια, χωρίς πάντως να αποφεύγει την κριτική του τύπου για τις επιλογές του και το κλίμα απαισιοδοξίας που διέπει την φίλαθλη κοινή γνώμη.

Το ερώτημα είναι εάν η Σλοβακία έχει το δυναμικό, αφενός να περιορίσει την απειλή του Λεβαντόφσκι και αφετέρου να απειλήσει η ίδια, καθώς μιλάμε για μια ομάδα που οι στατιστικοί της δείκτες στα προκριματικά, μόνο ενθαρρυντικοί δεν ήταν, ενώ και στα δύο μπαράζ που έδωσε, χρειάστηκε πέναλτι και παράταση.

Στα προκριματικά λοιπόν η Σλοβακία, ήταν η ομάδα που επέτρεψε τα περισσότερα σουτ ανά αγώνα (13.6) στους αντιπάλους της (από όσες προκρίθηκαν), η ομάδα που κέρδισε τα λιγότερα κόρνερ (3.1) ανά αγώνα, η μοναδική που δέχθηκε δύο κόκκινες κάρτες, ενώ απέτυχε να σκοράρει στο 35% των 23 αγώνων που έδωσε συνολικά κατά την τελευταία διετία.

Από τη μία λοιπόν το περίεργο κλίμα στην Πολωνία, από την άλλη η Σλοβακία που δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη, τι μας μένει; Μα φυσικά οι αγορές καρτών, καθώς και οι δύο ομάδες δεν στερούνται θερμοκέφαλων παικτών με ενδιαφέρον ιστορικό στα πρωταθλήματα τους: οι Ρίμπους (8 κίτρινες σε 26 ματς) και Κρισόβιακ (9/26) από την Πολωνία και ο Κούτσκα (7/28) από την Σλοβακία, είναι οι πρώτοι υποψήφιοι.

Παράλληλα, το όλο σκεπτικό συνεπικουρείται και από το ιστορικό του Ρουμάνου διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος κατά μέσο όριο μοιράζει 5.6 κίτρινες στους αγώνες πρωταθλήματος και 4.3 κίτρινες κάρτες σα 73 παιχνίδια που έχει διευθύνει στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Ταυτόχρονα, μην έχοντας διστάσει να βγάλει από το τσεπάκι του και την κόκκινη κάρτα στο 20% των Ευρωπαϊκών αγώνων που έχει διευθύνει, φαντάζει τουλάχιστον δίκαιο το 4.75 στο να συμβεί και απόψε!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ