ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Καθ. Μυστήριος: Δεν στρίβουν οι Κροάτες

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 13:05 18/06/2021

Ο άσος της Κροατίας κόντρα στην Τσεχία, άνοιξε στο 2,00 αλλά τις τελευταίες μέρες έχει πάρει την ανιούσα, φτάνοντας πλέον στο 2,25 (και μάλλον έπεται συνέχεια) με την αγορά να αντιδρά εύλογα στην διαμετρικά αντίθετη εικόνα των δύο ομάδων στην πρεμιέρα.

Η Κροατία εξάλλου εδώ και καιρό, δείχνει όλο και περισσότερο ομάδα στο κλείσιμο του κύκλου της (που κορυφώθηκε με την απίθανη πορεία μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ του 2018), κάποιοι παίκτες έχουν ήδη αποσυρθεί (πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Ράκιτιτς που λίγο πριν το Euro έθεσε ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ομάδας), ενώ αρκετοί δείχνουν να τους λείπει η σπιρτάδα, μετά από μια περίεργη και εξαντλητική σεζόν.

Στον αντίποδα η Τσεχία, στηρίζεται στην εξαιρετική φουρνιά της Σλάβιας Πράγας της τελευταίας διετίας και δείχνει ένα καλοδουλεμένο σύνολο (με χαρακτηριστικά και δέσιμο συλλόγου) που σφύζει από ταλέντο και τακτική επάρκεια στα χέρια ενός επίσης άγνωστου αλλά πολύ ικανού προπονητή και μπορεί να αποδειχθεί το “dark horse” της διοργάνωσης.

Εντούτοις, η νίκη των Τσέχων επί της Σκωτίας και το χάρισμα παικτών όπως ο Μόντριτς, δυσκολεύουν την επιλογή καθαρού σημείου και ίσως έχουν περισσότερο ενδιαφέρον οι αγορές των γκολ, καθώς τα στατιστικά και των δύο αντιπάλων, παραπέμπουν σε ανοιχτό παιχνίδι με καλό θέαμα.

Το βασικό δεδομένο είναι ότι στα 29 επίσημα παιχνίδια της Κροατίας κατά την τελευταία τριετία (από τον Ιούνιο του 2018), στα 19 από αυτά, όχι μόνο σκόραραν και οι δύο αντίπαλοι (66%), αλλά ήρθαν και “Over”. Το αντίστοιχο δε ποσοστό του “Over” για τα 22 παιχνίδια των Τσέχων κατά την ίδια περίοδο, ανέρχεται στο 59%.

Με άλλα λόγια το 2,27 του Stoiximan, για να ακολουθήσει το trend και να λήξει με “Over” και η αποψινή αναμέτρηση, φαίνεται μια πολύ καλή περίπτωση, συνεπικουρούμενη βέβαια και από την απόλυτη ανάγκη των Κροατών να κυνηγήσουν τη νίκη, αφήνοντας εκτεθειμένο το βαρύ και “άστριφτο” κεντρικό αμυντικό της δίδυμο…

ΥΓ. Όλοι έχουν πέσει πάνω στον Πάτρικ Σικ μετά τις δύο γκολάρες που έβαλε με την Σκωτία, ευκαιρία λοιπόν να βρει χώρους ο εξαιρετικός με το κεφάλι (αλλά και με καλό σουτ) παικταράς της Γουέστ Χαμ, Τόμας Σούσεκ, που δίνει 7,00 για να σκοράρει, οποιαδήποτε στιγμή στο ματς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ