ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δίκαιο φαβορί οι “ατζούρι”

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 05:21 06/07/2021

Σε αυτό το Euro που τα έχουμε δει (σχεδόν) όλα, το ότι η Ιταλία είναι η ομάδα που έχει παίξει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο ή αν προτιμάτε το πιο θελκτικό για τα ουδέτερα μάτια, είναι κάτι που δεν κάνει πια εντύπωση για το καλοδουλεμένο εδώ και μια τριετία σύνολο του Μαντσίνι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ιταλία έχει καταφέρει να μας παρουσιάσει μια “μαντσινική” εκδοχή του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, χωρίς να χάσει σε αμυντική αξιοπιστία – με το δίδυμο Κιελίνι – Μπονούτσι να λειτουργεί παράλληλα, σαν άοκνος θεματοφύλακας των παραδοσιακών αξιών του “κάλτσιο”.

Οι αυτοματισμοί πάντως της τριάδας Βεράτι – Ζορζίνιο – Μπαρέλα στα χαφ (με τις πινελιές του Λοκατέλι όποτε χρειάστηκε) είναι αξιοθαύμαστη και της έχουν εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο στο τέμπο όλων των αγώνων της.

Αυτό θα είναι και το κλειδί του αποψινού ημιτελικού – ο έλεγχος του ρυθμού – καθώς θα αντιμετωπίσει μια Ισπανία που κατά μέσο όρο, είχε 73,2% κατοχή της μπάλας στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, παρότι οι εμφανίσεις της δεν ήταν ακριβώς πειστικές.

Αυτό που πιθανότατα θα κάνει τη διαφορά απόψε, είναι η εντυπωσιακή φυσική κατάσταση των “ατζούρι” που έχουν δείξει να έχουν τα περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους (μα ακαταπόνητο πρέσινγκ που πνίγει τον αντίπαλο) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε αυτό το τουρνουά.

Πρόκειται με άλλα λόγια για την πιο δουλεμένη ομάδα που φέρει ανάγλυφο το αποτύπωμα του προπονητή της, τόσο όσον αφορά τη νοοτροπία, όσο και την αγωνιστική φιλοσοφία της. Η Ιταλία του Μαντσίνι είναι δίκαιο φαβορί για την πρόκριση και το 1,75 του Pamestoixima η καλύτερη τιμή της αγοράς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ