ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μόνη ξανά δεν θα σ’αφήσω

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 12:12 15/07/2021

“Ούτε ο θάνατος δεν πρόκειται να μας χωρίσει”, δηλώνει το γκράφιτι στον τοίχο βορειοδυτικά των ντόκων του λιμανιού του Μοντεβίδεο και όσοι έχουν “τρυπηθεί” έστω και μια φορά από τη συγκινησιακή πανούκλα που φέρνει ένας υποβιβασμός, το ξέρουν καλά και το επιβεβαιώνουν – αλήθεια είναι!

Γιατί θάνατος για ένα κλαμπ, με φανέλα και όνομα βαρύ σαν ιστορία, δεν είναι παρά ο υποβιβασμός και ο φόβος να πέσει στην αφάνεια και τη λήθη. Οι οπαδοί όμως της Ντανούμπιο και της Ντεφενσόρ – δηλαδή της 3ης και 4ης πιο σημαντικής φανέλας της Ουρουγουάης που εντελώς αναπάντεχα πέρυσι υποβιβάστηκαν – δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται ότι δεν θα επιστρέψουν άμεσα εκεί που ανήκουν και στηρίζουν περισσότερο από ποτέ.

Γιατί η αγάπη για την ιδέα και τη “φανέλα”, όχι μόνο δεν ασθμαίνει όταν συμβεί ο μικρός θάνατος του υποβιβασμού, αλλά χαλυβδώνεται ακόμη περισσότερο και κάνει την προσμονή της επιστροφής, ακόμη πιο γλυκιά, σαν αναστάσιμο τροπάρι γραμμένο σε τοίχο, που τραγουδιέται στα τσιμέντα!

20:15 ΒΙΛΑ ΤΕΡΕΣΑ – ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ

Η Ντεφενσόρ είναι αυτή που δυσκολεύεται περισσότερο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Β’ Ουρουγουάης και έρχεται από δύο σοκαριστικές ήττες που κλυδώνισαν το καράβι και καθιστούν το αποψινό παιχνίδι, εντελώς οριακό, καθώς η αντίπαλος φαντάζει ιδανική (η Βίλα Τερέσα είναι ένα συνοικιακό κλαμπ του Μοντεβιδέο με παράδοση μόνο στην …ποδηλασία) για ανάκαμψη. Στο 2,18 το διπλό.

01:15 ΡΑΜΠΛΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ – ΝΤΑΝΟΥΜΠΙΟ

Η Ντανούμπιο έχει δείξει εξαρχής ότι δεν χάνει την αυτόματη άνοδο και η γκέλα κόντρα στην ουραγό Ράμπλα Τζούνιορς, μοιάζει εκτός συζήτησης – και το διπλό στο 1,85 μια χαρά απόδοση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ