ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σαν μπύρα χωρίς αλκοόλ

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 18:31 23/06/2021

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το σημαντικότερο ματς της ημέρας, είναι το πρώιμο “ριμέικ” του προηγούμενου τελικού του Euro, μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας, με την κάτοχο του τροπαίου να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός της διοργάνωσης από τον α΄ γύρο και να μην καταφέρει καν να υπερασπιστεί τον τίτλο της σε “νοκ άουτ” αναμετρήσεις.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Γαλλικής L’Equipe εξάλλου, μας δίνει ακριβώς τον τόνο με τον εύγλωττο τίτλο: “σερβίρεται πρώτος, όποιος έρχεται πρώτος”, επεξηγώντας το πόσο σημαντική είναι η αποψινή αναμέτρηση και για τους “Τρικολόρ”, καθώς παρότι έχουν ήδη περάσει οφείλουν να κερδίσουν και απόψε τους Πορτογάλους.

Και είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν απόψε, για να αποφύγουν στην επόμενη φάση την Αγγλία, πόσο μάλλον σε νοκ άουτ που θα λάβει χώρα στο Γουέμπλεϊ (στο οποίο παρεμπιπτόντως οι Εγγλέζοι είναι αήττητοι σε μεγάλα τουρνουά με απολογισμό 9-4-0). Το λιγότερο πρόδηλο “κλειδί” της αναμέτρησης όμως, ίσως αποδειχθεί το ότι και οι Πορτογάλοι κατά 99% θα περάσουν ακόμη και με ήττα μέχρι δύο γκολ.

Με άλλα λόγια, η αποψινή αναμέτρηση από “πολυαναμενόμενο ριμέικ” και σημαντικότερη της ημέρας, κινδυνεύει να αποδειχθεί τόσο έντονη και διασκεδαστική, όσο μια μπύρα χωρίς αλκοόλ. Γιατί υπό τόσο ιδιάζουσες βαθμολογικές συνθήκες, το αποψινό Πορτογαλία (που είχε έτσι κι αλλιώς γραμμένο “Under” από τα αποδυτήρια μέχρι το 95΄, ένεκα της σκληράδας και του αγωνιστικού προφίλ των δύο ομάδων, απόρροια του αθεράπευτου πραγματισμού και των δύο προπονητών), μοιάζει με ριμέικ παλιού φιλμ νουάρ σε παραγωγή και σκηνοθεσία του ελληνικού κέντρου κινηματογράφου…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ