ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (14/06/18, 18:00) Πρεμιέρα με υψηλούς καλεσμένους

14:26 29-03-24

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement

*** «Λουζνίκι» (81.000 θ.), Μόσχα. Το παλιό στάδιο γκρεμίστηκε το 2013 και φτιάχτηκε νέο, πρώτο ματς εκεί με τη νυν μορφή το Ρωσία – Αργεντινή 0-1, δεύτερο το Ρωσία – Βραζιλία 0-3.

*** Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή). Εχει σφυρίξει το Ρωσία – Ν. Κορέα 1-1 στο Μουντιάλ του 2014. Είχε ακυρώσει γκολ με τη βοήθεια του βίντεο στο πρόσφατο Confedeferations Cup, στο ματς Μεξικό – Πορτογαλία.

*** Στις εξέδρες θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρώτος στη γραμμή διαδοχής του Σαουδαραβικού θρόνου, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Αναμένεται να συναντηθούν εντός των ημερών να μιλήσουν για δουλειές (πετρέλαιο).

ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Από τότε που ολοκλήρωσε το Euro 2016 έχει δώσει μόνο φιλικά παιχνίδια συν τα τρία του Confederations Cup, με απολογισμό 5-6-9. Τελευταία νίκη το 4-2 επί της Νοτίου Κορέας στις 7 Οκτωβρίου του 2017, έκτοτε μετράει 0-3-4. Στο Confederations Cup που φιλοξένησε είχε νίκη με Νέα Ζηλανδία και ήττες από Μεξικό, Πορτογαλία.

Αντιμετώπισε υψηλού επιπέδου ομάδες όπως η Βραζιλία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Χιλή. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι έφερε 1-1 (35’ – 59’) με την Τουρκία την περασμένη Τρίτη στη Μόσχα, με μέτρια απόδοση, είχε προηγηθεί η ήττα στην Αυστρία 1-0 με κακή εμφάνιση στις 30 Μαΐου.

Ο ενθουσιασμός για τη φιλοξενία του Μουντιάλ και η ευνοϊκή κλήρωση στον όμιλο με Ουρουγουάη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία έχουν μετριαστεί εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων στα παιχνίδια προετοιμασίας. Ο κόσμος και τα ΜΜΕ είναι δύσπιστοι έως γκρινιάρηδες προς την «αρκούδα», με τον στράικερ Τζιούμπα χθες να βγάζει μακροσκελή λόγο μπροστά στους δημοσιογράφους, ζητώντας υποστήριξη, αφού θεωρεί πως ασκείται κριτική στην ομάδα «λες και είμαστε εχθροί σας»

Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, που πήρε τη θέση του Λεονίντ Σλούτσκι μετά το Euro της Γαλλίας, επίσης δεν έχει πείσει (και σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ ούτε καν τους παίκτες), αλλά μέχρι τώρα όλα τα βρίσκει καλώς καμωμένα. Θέτει ως στόχο την έξοδο από τον όμιλο (ποτέ ως Ρωσία δεν το έχει πετύχει σε Μουντιάλ σε τρεις συμμετοχές, 1/5 σε EURO), δηλώνοντας χθες: «σταδιακά προχωράμε προς το επιθυμητό επίπεδο, με την Τουρκία υπήρχαν κάποιες καλές στιγμές και κατόπιν η ποιότητα των προπονήσεων άλλαξε. Δουλειά μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο με το παιχνίδι μας, με τα λόγια δεν γίνεται αυτό. Αύριο θα νικήσουμε, διότι… το θέλουμε».

Απαντες παρόντες στις τάξεις της, φυσικά πολύ θα ήθελε να είχε στη διάθεσή της το φορ Κοκόριν και τους στόπερ Τζίκια, Βάσιν, που θα έπαιρναν φανέλα βασικού, αλλά τραυματίστηκαν σοβαρά εδώ και καιρό, ενώ δεν θα τη χαλούσε και η παρουσία του χαφ Ντενίσοφ, αν φυσικά δεν τα είχε… σπάσει με τον Τσερτσέσοφ εδώ και καιρό. Μόλις 7 παίκτες από την 23άδα του Euro 2016 είναι στη νυν αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ακινφέεφ – Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ – Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι – Σαμέντοφ, Τζαγκόεφ, Γκολοβίν – Σμόλοφ.

Στα δύο τελευταία φιλικά ο Τσερτσέσοφ άφησε το προσφιλές του σχήμα με τρία στόπερ και πήγε στο 4-2-3-1, ελέω αντιπάλου στην πρεμιέρα αυτό φαίνεται πως θα επιλέξει. Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς στην άμυνα, Ζόμπνιν στα χαφ, Γκολοβίν, Σαμέντοφ μεσοεπιθετικά και Σμόλοφ στη γραμμή κρούσης είναι η βάση της αρχικής ενδεκάδας, οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές, με φαβορί τους Ζιρκόφ, Γκαζίνσκι, Κουτέποφ, Τζαγκόεφ στις υπόλοιπες.

Ένα από τα «όπλα» της Ρωσίας είναι η πίεση ψηλά (έτσι μπήκε το γκολ με Τουρκία), αυτό θα κάνει και στην πρεμιέρα, βραχυκυκλώνοντας το passing game των Αράβων, που ξεκινούν τις επιθέσεις από πίσω.

Δέχεται γκολ και στα δέκα τελευταία παιχνίδια της, τελευταία φορά που κράτησε ανέπαφη εστία ήταν το 2-0 επί της Νέας Ζηλανδίας πριν από ένα χρόνο.

Στις τρεις παρουσίες της στο Μουντιάλ ως Ρωσία (όχι ως ΕΣΣΔ) έχει δώσει εννέα ματς και έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ, δεν έχει σκοράρει σε τρία. 6/9 ήταν under 2,5.

Από τις πέντε νίκες που έκανε μετά το Euro 2016 οι τέσσερις ήταν με μηδέν παθητικό.

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Στο τελευταίο τεστ, στην πρόβα τζενεράλε με τη Γερμανία ο Αργεντίνος ομοσπονδιακός της Σαουδικής Αραβίας Χουάν Αντόνιο Πίτσι έδειξε ξεκάθαρα διάθεση καταστροφικού ποδοσφαίρου με ένα “αντιπαθητικό” 4-1-4-1 και πούλμαν στην άμυνα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, έχασε 2-1, με τον Ομάρ Χαουσάουι να σημειώνει αυτογκόλ και τον Αλ Γιασίμ να μειώνει στο 84ο λεπτό, παίρνοντας το “ριμπάουντ” από το άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι του Αλ Σαχλάουι.

Η απόδοση της Σαουδικής Αραβίας στο ματς με τα “πάντσερ” δεν ήταν κακή, όμως  φάνηκαν οι αδυναμίες της και οι πραγματικά περιορισμένες δυνατότητές της, ειδικά στην άμυνα όπου δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη.

Κόντρα στη Ρωσία ο Πίτσι σίγουρα θα επιδιώξει να παίξει με το άγχος της πρεμιέρας που θα κουβαλούν μπροστά στο κοινό τους ο Τσερτσέσοφ και οι παίκτες του, θα προσπαθήσει να κρατήσει μπάλα με τα αμυντικά χαφ και τους τρεις καλούς χειριστές που διαθέτει στο κέντρο.

Αναφορικά με την πρεμιέρα, αλλά και όλον τον όμιλο, ο Πίτσι δήλωσε πως: «Πάμε να τα αντιμετωπίσουμε ένα ματς κάθε φορά. Έχουμε απεριόριστο σεβασμό προς όλες τις ομάδες, τη Ρωσία, την Αίγυπτο και την Ουρουγουάη. Καμία ομάδα δεν είναι one man show και έχουν καλά ρόστερ και εξαιρετικούς προπονητές. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι ενόψει πρεμιέρας και Ρωσίας. Περιμένουμε το πρώτο ματς πως και πώς. Ετοιμαζόμαστε όλο το χρόνο γι’ αυτό το παιχνίδι».

Φυσικά δεν έχει προβλήματα απουσιών, μπορεί να διαλέξει την καλύτερη ενδεξκάδα ο Πίτσι από τους 23 της αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιθανός βασικός στράικερ Αλ Σαχλάουι, δεν έχει πετύχει γκολ από τα προκριματικά και την ήττα 3-2 κόντρα στην Αυστραλία πέρσι τον Ιούνιο (8/6/17). Ένα χρόνο και πλέον, όλα τα φιλικά με τον Πίτσι στον πάγκο, κανένα τέρμα για τον 31χρονο στράικερ της Αλ Νασρ!

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αλ Μουαϊουφ – Αλ Χάρμπι, Οσάμα Χαουσάουι, Ομάρ Χαουσάουι, Αλ Σαχράνι – Οτάιφ, Αλ Φαράζ -Αλ Σέχρι, Αλ Γιασίμ, Αλ Νταουσάρι, – Αλ Σαχλάουι.

Κόντρα στη διοργανώτρια στην πρεμιέρα του τουρνουά είναι απόλυτα βέβαιο πως οι Σαουδάραβες θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν παιχνίδι, όχι να φτιάξουν. Όμως δεν είναι πιθανό να παίξει αυτό το “άσχημο” 4-1-4-1 όπως με τη Γερμανία που έστησε …πούλμαν ο Πίτσι. Αναμένεται να παρατάξει το σύνηθες 4-2-3-1 με τους συνήθεις τέσσερις στα μετόπισθεν (τα αδέλφια Χαουσάουι και τους Αλ Χάρμπι, Αλ Σαχράνι στα άκρα), τους Αλ Φαράζ και Οτάιφ μεταξύ άμυνας και μεσοεπιθετικών, τους Αλ Σέχρι, Αλ Γιασίμ και Αλ Νταουσάρι στην τριπλέτα και μόνο προωθημένο τον Αλ Σαχλάουι.

Στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης η Σαουδική Αραβία σκόραρε 7 φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο 81-90.

Στα 5/10 ματς των προκριματικών οι Σαουδάραβες έφεραν σκορ 2-3 τερμάτων.

Στα 10 ημίχρονα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ τα 7 έληξαν ισόπαλα.

WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο σφάλμα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Μάθετε περισσότερα για την αποσφαλμάτωση του WordPress.