ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ - ΑΟΥΝΤΑΞ (17/11/18, 22:00)

ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ

3 - 2 17-11-18

ΑΟΥΝΤΑΞ

Για τον αγώνα ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ-ΑΟΥΝΤΑΞ γράφει ο Άκης Αχλατλής Ημερομηνία: 13:22 17/11/18

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement

*** Επαναληπτικός τελικός κυπέλλου Χιλής. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας ακολουθεί αμέσως η διαδικασία των πέναλτι.
*** Ιδια πόλη. Υπάρχει αντιπαλότητα.
*** 900 εισιτήρια πήρε η Αουνταξ, εξαντλήθηκαν όλα.
Α’ ΜΑΤΣ (Αουνταξ – Παλεστίνο 0-1): Τραχύ κλάσικο, με σκληρά μαρκαρίσματα, πολλές διακοπές και απόλυτη ισορροπία χωρίς φάσεις μέχρι την ανάπαυλα. Στην επανάληψη, ανώτερη η Αουνταξ, άστοχη στα μακρινά σουτ που δοκίμασε, με παίκτη παραπάνω από το 74’ πίεσε χωρίς ουσία, στην τελευταία φάση πήρε το ματς η Παλεστίνο έπειτα από τρομερή γκάφα του γκολκίπερ Μουνιός.

ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έκανε την τέλεια επιλογή πριν από έναν μήνα να διώξει τον τεχνικό Μέντες και να δώσει τα κλειδιά στον Ιβο Μπασάι. Με τον έμπειρο κόουτς το βασικό που έγινε ήταν να συμμαζευτεί αμυντικά και να αρχίσει να κρατά καθαρές εστίες. Δεν μαγεύει με την εικόνα της αλλά βγάζει τσαγανό και τακτική συγκέντρωση. Κάτι που έκανε και στον πρώτο τελικό, βάσει εμφάνισης πήρε το μάξιμουμ που μπορούσε να πάρει σε ένα 90λεπτο που πιο δίκαιο θα ήταν ένα 0-0 ή ένα 1-0 για την αντίπαλό της που είχε και την υπεροχή στην επανάληψη με περισσότερες τελικές στην εστία.

Ηρεμη βδομάδα αυτή μετά τον πρώτο τελικό. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στον κόσμο της μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Χαμηλοί τόνοι αλλά και χαμόγελα από τον Ιβο Μπασάι στις προπονήσεις, τόνισε ότι όλα είναι ανοιχτά για αυτό και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του πρέπει να είναι διπλάσια από το πρώτο ματς για να έρθει ο τίτλος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία για την κατάκτηση του τίτλου καθώς η ομάδα του αρχίζει με πλεονέκτημα πριν την σέντρα αλλά παίζει και μπροστά στο κοινό της.

Τιμωρημένος ο μπακ Ντίας (15/0, 1 ασ.).

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ

Η αγωνιστική μεταμόρφωση της Αουνταξ έγινε από τη στιγμή που ήρθε η διακοπή το καλοκαίρι. Μετά από ένα ταραχώδες πρώτο εξάμηνο, με τους οπαδούς να πετούν πέτρες στην αποστολή όταν αυτή επέστρεφε από εκτός έδρας ήττες, η διοίκηση στήριξε τον υπηρεσιακό τεχνικό Ριμπέρα. Αυτός μέσα από σκληρή δουλειά, πάτησε πάνω στο κύπελλο για να αναστηλώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του – με απανωτές νίκες – και μετέφερε μομέντουμ στο πρωτάθλημα όπου και σχεδόν έσωσε την κατηγορία. Στο ματς με την Παλεστίνο είχε μεν τον έλεγχο αλλά δεν βρήκε πολλές φάσεις εντός περιοχής, όπου είναι και το δυνατό σημείο της. Κυρίως με μακρινά σουτ απείλησε και έχασε με πολύ σκληρό τρόπο καθώς ο γκολκίπερ της έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην τελευταία φάση. Δεν υστέρησε δηλαδή σε απόδοση για να πει ότι έχασε δίκαια.

Ο τεχνικός Ριμπέρα προσπάθησε να κρατήσει ψηλά το ηθικό των ποδοσφαιριστών του και υπογράμμισε ότι η πίστη για κατάκτηση του τροπαίου παραμένει ακλόνητη στα αποδυτήρια των Αουντίνος και πως δεν πρόκειται να μπουν με άγχος στον επαναληπτικό.

Δεν αναφέρθηκε κάποιο φρέσκο πρόβλημα στην αποστολή.

Παλεστίνο

ΟΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

Αουντάξ

ΟΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΛΗΣ 2015 - 2015/2016 - 2016 - 2016/2017 - 2017 - 2017/2018 - 2018 3 - 2 2019 - 2021 - 2022 -