ΤΣΕΛΣΙ - ΛΕΣΤΕΡ (15/5/21, 19:15): Τελικός αποδείξεων με κόσμο
SPECIAL BET

ΤΣΕΛΣΙ

0 - 1 15-05-21

ΛΕΣΤΕΡ

Για τον αγώνα ΤΣΕΛΣΙ-ΛΕΣΤΕΡ γράφει ο Αντώνης Τσούτης Ημερομηνία: 22:44 14/05/21

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement

*** «Γουέμπλεϊ» (90.000 θ), Λονδίνο. Ακόμη ένα πιλοτικό τεστ για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Με περίπου 21.000 θεατές, από 6.250 εισιτήρια πήρε η κάθε φιναλίστ, τα υπόλοιπα στην τοπική κοινότητα.

ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Γεύση ήττας – η μόλις 3η στα 26 με τον Τούχελ- στο μεσοβδόμαδο ντέρμπι με την Αρσεναλ, 0-1, και κάποια καρδιοχτύπια συντηρούνται για την 4η θέση. Ο Τούχελ με το μυαλό στο κύπελλο προχώρησε σε 7 αλλαγές, ένα τραγικό λάθος του Ζορζίνιο έφερε το μοναδικό γκολ, είχε τα ηνία για μεγάλο διάστημα χωρίς όμως τις πολύ καθαρές ευκαιρίες, μεγαλύτερη στο φινάλε με επέμβαση του Λένο και δοκάρι.

«Είμαι θυμωμένος με τον τρόπο που το διαχειρίστηκα, πολλές αλλαγές, μπορεί να το λέω κατόπιν εορτής όμως έκανα λάθος, δεν το διάβασα σωστά. Κάναμε τα πάντα προκειμένου να χάσουμε, είναι όμως μια κατάσταση από την οποία πιστεύω πως θα μάθουμε» ο ειλικρινής Γερμανός τεχνικός, ο οποίος βέβαια έστρεψε άμεσα την προσοχή του τόσο στο σημερινό με τη Λέστερ, όσο και στο μεσοβδόμαδο – εξίσου κομβικό- στο πρωτάθλημα πάλι με την ίδια αντίπαλο:

«Δεν μπορώ να τα βάλω στη ζυγαριά ή να τα συγκρίνω, είναι δυο τελικοί, ο ένας κυπέλλου, ο άλλος για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν συμβαίνει συχνά και δεν μπορώ να ξέρω το ενδεχόμενο ψυχολογικό προβάδισμα που ίσως δώσει η κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι ο πρώτος μου τελικός στην Αγγλία και στο Γουέμπλεϊ κι αυτό φέρνει ένα εξιτάρισμα, έχω ακόμη ένα άσχημο συναίσθημα από την ήττα στο μεσοβδόμαδο, αλλά πιστεύω πως θα μου περάσει».

Με την Αρσεναλ προφυλάχτηκε και γυρίζει ο ηγέτης Καντέ (23/0), έτοιμος και μπαίνει αποστολή ο Κόβασιτς (25/0), τρέχει αλλά εκτιμάται πως δύσκολα προλαβαίνει πάλι ο Κρίστενσεν (17/0).

 ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Κεπά –  Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Μάουντ, Ζιγιέκ – Βέρνερ.

Ο Κεπά χρησιμοποιήθηκε μεσοβδόμαδα στη λογική του ότι έπρεπε να πάρει χρόνο, αφού είναι ο γκολκίπερ του κυπέλλου και θα ξεκινήσει αντί του Μεντί και σήμερα. Στην τριάδα των στόπερ ο Ρούντιγκερ προφυλάχτηκε με την Αρσεναλ και γυρίζει αντί του Ζουμά, το ίδιο και ο Καντέ στον άξονα. Τα δυο άκρα μάλλον παραμένουν απαράλλαχτα (Τζέιμς, Τσίλγουελ), δίπλα στο Μάουντ πιθανά να ξεκινήσει ο σκόρερ του ημιτελικού, Ζιγέκ, και μπροστά ο Βέρνερ αντί του Χάβερτς.

Τρίτη στον πίνακα κατακτήσεων με 8 τρόπαια, το τελευταίο το 2018. Από το 2000 και μετά πάντως, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στη διοργάνωση, 10 παρουσίες και έξι κατακτήσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της φτάνει για 5η διαδοχική σεζόν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

7-0-0 το κυπελλικό ρεκόρ της με τη Λέστερ.

Και τα οκτώ κύπελλα που έχει κατακτήσει, είναι με διαφορετικό τεχνικό στον πάγκο της.

Δυο κερδισμένα (ένα με Ντόρτμουντ και ένα με Παρί Σ.Ζ.) κύπελλα ο Τούχελ και ισάριθμοι χαμένοι τελικοί (πάλι από ένας με την καθεμία).

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την περίσταση και πέρασε με 2-1 από το «Ολντ Τράφορντ» την Τρίτη (πρώτο διπλό από το 1998 και 23 αποτυχημένες επισκέψεις), αγγίζοντας την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ (μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει πάλι την Τσέλσι, με νίκη καθαρίζει  την μπουγάδα) .

Πέτυχε μια Μάντσεστερ Γ. με 10 αλλαγές, δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο, βέβαια δεν ήρθε και δια περιπάτου το τρίποντο, η ουσία όμως είναι πως έγινε η δουλειά.

Και βέβαια ψυχολογία στο φουλ, μπροστά της η προοπτική του να σηκώσει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της.

«Μεγάλα βήματα όλα τα φετινά, μια ανάσα από το Τσάμπιονς Λιγκ, μια ανάσα από ένα κύπελλο, το πρώτο, είμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο 15νθήμερο για όλο το κλαμπ, για όλη την πόλη και το έχουμε αντιληφθεί στο έπακρο. Υπάρχει πια μια ωριμότητα σε αυτή την ομάδα, οι καταστάσεις και οι συνθήκες δεν μας γονατίζουν γιατί έχει δημιουργηθεί τρομερή χημεία ανάμεσα μας, αυτό είναι θεωρώ και το δυνατότερο όπλο μας» ο πολύ αισιόδοξος Ρότζερς.

Ελειψε ο αμυντικός ογκόλιθος στόπερ Εβανς (28/2), ο Ρότζερς στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως ο Βορειοϊρλανδός προπονήθηκε με το γκρουπ και «θα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση», η αίσθηση είναι πως παίζει. Πάντα στα πιτς ο σημαντικός εξτρέμ Μπαρνς (24/9, 4 ασίστ) και ο βασικός μπακ Τζάστιν (23/2).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Σμάιχελ –  Σογιουντσού, Εβανς, Φοφανά – Καστάνιε, Εντιντί, Τίλεμανς, Τόμας- Μάντισον –Ιχενάτσο, Βάρντι.

Με Εβανς ΟΚ, δεν τίθεται ζήτημα για την τριάδα των στόπερ, σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει η επιλογή του Καστάνιε αν και μπακ ή του Αμαρτέι. Από εκεί και πέρα όλο το ζουμί αφορά το σταρ Μάντισον αλλά και τον μπακ κλειδί Περέιρα. Και οι δύο έχουν βιώσει κάμποσα θέματα τραυματισμών φέτος, ο Ρότζερς δήλωσε για τον πρώτο πως «έχει τρομερή ποιότητα αλλά όταν δεν είσαι στο 120% της δύναμης σου σε ένα τέτοιο ματς, χάνεις πόντους». Οπότε ενδεχομένως να δούμε τον Καστάνιε στο δεξί άκρο αντί του Περέιρα, αριστερά τον πολύ ταλαντούχο Τόμας και παίζεται η θέση πίσω από τους φορ, μεταξύ Μάντισον και Αγιόθε Περέιρα.

Είναι η ομάδα που μετράει τις περισσότερες (4) παρουσίες σαν φιναλίστ με τελευταία το 1969 και η οποία δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη το τρόπαιο, ενώ είναι η μοναδική από τις 24 πρωταθλήτριες της Πρέμιερ δίχως κύπελλο.

Ναι μεν με 5 τίτλους (Λιγκ Καπ/Κύπελλο) σε διοργανώσεις στη Σκωτία με τη Σέλτικ ο Ρότζερς, ακόμη όμως χωρίς κανέναν στην Αγγλία.

Από τους 25 τελευταίους τελικούς, μόνο δυο ομάδες (Πόρτσμουθ 2008, Γουίγκαν 2013) εκτός του καθιερωμένου τοπ-6 έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Εξαιρετικό κυπελλικό ρεκόρ ο Ιχενάτσο, 14 γκολ σε 19 εμφανίσεις του στη διοργάνωση.

Τσέλσι

ΟΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΙΓΚ ΚΑΠ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

Λέστερ

ΟΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΙΓΚ ΚΑΠ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

FA CUP 2013/2014 - 2014/2015 - 2015/2016 - 2016/2017 - 2017/2018 - 2018/2019 - 2019/2020 - 2020/2021 0 - 1 2021/2022 - 2022/2023 -