ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ (21/6/21, 19:00) Χέρι-χέρι στους «16»

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

0 - 1 21-06-21

ΑΥΣΤΡΙΑ

Για τον αγώνα ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ γράφει ο Αλέξανδρος Αντωνίου Ημερομηνία: 20:18 20/06/21

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement

*«Λα Καρτούχα» (60.000 θ.), Σεβίλλη. Το πολύ 18.000 θεατές.
*Οποια νικήσει προκρίνεται ως δεύτερη. Πολύ βολικό φαίνεται ότι είναι και το «Χ», καθώς ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση και στις δύο. Θα προκριθούν ως δεύτερη η Ουκρανία και ως τρίτη η Αυστρία, καθώς με 4 πόντους θα είναι ψηλά στη βαθμολογία των 3ων και ήδη θα περνάει την Ελβετία, η οποία έχει αρνητικό πρόσημο στα γκολ.

ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Ματς δύο ημιχρόνων κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, εξαιρετική στο α’, όπου και σκόραρε δύο φορές (29’, 34’), αρκετά πιο παθητική στο β’, δέχθηκε τη μείωση του σκορ (57’), απειλήθηκε αρκετά στη συνέχεια, είχε κι αυτή τις δικές της στιγμές, αλλά προβλημάτισε με την εικόνα της στην επανάληψη. Έχασε και πέναλτι (83’) με τον Μαλινόφσκι. Μονάχα μία ομάδα υπήρχε στο πρώτο μέρος, οι Ουκρανοί μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και δεν απειλήθηκαν καθόλου, πέρα από 1-2 περιπτώσεις. Φρενήρης ο ρυθμός του αγώνα από την αρχή, είχε ήδη αρκετές επικίνδυνες στιγμές από το πρώτο δεκάλεπτο, το σκορ άνοιξε ο Γιαρμολένκο (29’) με το δεύτερο γκολ του στη διοργάνωση. Πέντε λεπτά μετά, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Γιάρεμτσουκ (34’), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γιαρμολένκο και την αμυντική αδράνεια της αντιπάλου, η οποία ανέβασε αδικαιολόγητα ψηλά την άμυνά της. Κάπως νωθρά μπήκε στο β’, η εστία της παραβιάστηκε (57’), με τον Μπούστσαν να αποκρούει το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Καραβάεφ, αλλά να δέχεται το γκολ στην επαναφορά. Συνέχισε αρκετά σαστισμένα, η Βόρεια Μακεδονία ήταν πιο απειλητική, ισορρόπησε μετά το 70’, έχασε μερικές καλές ευκαιρίες, με κυριότερη το χαμένο πέναλτι του Μαλινόφσκι (83’). Δέχτηκε πίεση μέχρι το τέλος, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, πανηγυρίζει το δεύτερο τρίποντο της ιστορίας της στο Γιούρο.

Με τον Ζούμπκοφ εκτός και τον Τσιγκάνκοφ ανέτοιμο για φουλ ρυθμούς αγώνα, ο Σεφτσένκο επέλεξε ένα ιδιαίτερο 4-3-3, με τον Μαλινόφσκι θεωρητικά στα αριστερά της επίθεσης, αλλά με πιο ελεύθερο ρόλο στην ουσία. Στο κέντρο, τη θέση του κάλυψε ο Σαπαρένκο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ τα μπακ, Μικολένκο και Καραβάεφ, πιο πολύ σαν εξτρέμ έπαιζαν στις επιθέσεις της ομάδας. Το σύστημα εν τέλει έμοιαζε περισσότερο με 4-4-2. Παραμένει στο Βουκουρέστι για τον τρίτο της αγώνα στη διοργάνωση κόντρα στην Αυστρία. «Έτσι είναι το Γιούρο, δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες εδώ. Στο ημίχρονο, το προπονητικό επιτελείο μάς προειδοποίησε πως ο αντίπαλος θα επιτιθόταν μαζικά, επειδή δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Μας έκαναν να αμυνθούμε, μας άγχωσαν, αλλά είναι καλό πως καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη», σχολίασε ο Γιαρμολένκο, αναφορικά με την πτώση της απόδοσης των «κιτρινομπλέ» στο δεύτερο μέρος.

Εκτός παραμένει ο σημαντικός εξτρέμ Ζούμπκοφ, δεν θα είναι διαθέσιμος και ο στόπερ Ποπόφ λόγω τραυματισμού. «Εμείς αλλά και οι Αυστριακοί καταλαβαίνουμε τη σημασία του αγώνα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με την απαραίτητη υπευθυνότητα και κατανόηση του τι διακυβεύεται. Θεωρητικά μια ισοπαλία μας βολεύει, αλλά ξέρουμε την πολυπλοκότητα τέτοιων αναμετρήσεων. Δεν μπορείς να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχοντας στο μυαλό την ισοπαλία. Προετοιμαζόμαστε και θα κυνηγήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς», σχολίασε ο Σεφτσένκο, αναφορικά με το γεγονός πως οι δύο ομάδες βολεύονται με την ισοπαλία.

«Νιώθουμε μεγάλη ευθύνη, επειδή ξέρουμε πως στην Ουκρανία πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν τα παιχνίδια μας. Όλοι στην ομάδα είναι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα, όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο», σχολίασε ο φορμαρισμένος φορ Γιάρεμτσουκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπούστσαν – Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο – Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο – Γιαρμολένκο, Μαλινόφσκι, Γιάρεμτσουκ

Δεν έδειξε εντελώς έτοιμος ο Τσιγκάνκοφ όσο έπαιξε, μετά τον τραυματισμό του, ο Σεφτσένκο ενδέχεται να επιμείνει στο σύστημα και τους παίκτες που επέλεξε κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία και απέδωσαν εξαιρετικά στο πρώτο μέρος. Δύσκολα θα προλάβει ο Ζούμπκοφ, ο οποίος ξεκίνησε στο πρώτο ματς, εναντίον της Ολλανδίας. Βολεύεται και με την ισοπαλία φυσικά, οι Ουκρανοί στις δηλώσεις τους ανέφεραν πως θα κυνηγήσουν τη νίκη, η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Σεφτσένκο θα αποδείξει αν αυτές ευσταθούν. Μικρή επιφύλαξη για τον Σαπαρένκο, ο οποίος διακρίνεται κυρίως για τις δυνατότητές του στο μπροστά μέρος του γηπέδου, ίσως προτιμηθεί ένας πιο δυναμικός χαφ που να έχει και αμυντικές αρετές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αντρέι Πιάτοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γκεόργκι Μπούστσαν (Ντιναμό Κιέβου), Ανατόλιι Τρουμπίν (Σαχτάρ Ντόνετσκ).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μίκολα Ματβιγιένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ολεκσάντρ Καραβάεφ (Ντιναμό Κιέβου), Σεργκέι Κρίβτσοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Έντουαρντ Σομπόλ (Μπριζ), Βίταλι Μικολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Ίλια Ζαμπάρνι (Ντιναμό Κιέβου), Ολεκσάντρ Τίμτσικ (Ντιναμό Κιέβου), Ντένις Ποπόφ (Ντιναμό Κιέβου).

ΜΕΣΟΙ: Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ολεκσάντρ Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Σεργκέι Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (Ντιναμό Κιέβου), Μάρλος (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ρομάν Μπέζους (Γάνδη), Γέβχεν Μακαρένκο (Κόρτραϊκ), Μίκολα Σαπαρένκο (Ντιναμό Κιέβου), Ολεκσάντρ Ζούμπκοφ (Φερεντσβάρος), Γκεόργκι Σουντάκοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Αντρέι Γιαρμολένκο (Γουέστ Χαμ).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρομάν Γιάρεμτσουκ (Γάνδη), Αρτέμ Μπεσεντίν (Ντιναμό Κιέβου), Αρτέμ Ντόμπβικ (Ντνίπρο-1).

Δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες, αμφότερες σε φιλική αναμέτρηση, μία νίκη για κάθε ομάδα (2-1 η Ουκρανία το 2011, 3-2 η Αυστρία το 2012).

Πρώτος της σκόρερ στα προκριματικά του Γιούρο, ο Γιάρεμτσουκ (τέσσερα γκολ).

Πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε τελική φάση Γιούρο κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, πριν από αυτή, είχε μόλις μία (το 2012 επί της Σουηδίας με 2-1) σε δύο συμμετοχές στη διοργάνωση.

Στα προκριματικά του Γιούρο, σε οκτώ αγώνες, δεν γνώρισε ούτε μία ήττα και δέχτηκε συνολικά τέσσερα τέρματα (0,5 ανά αγώνα).

Σε 13 αγώνες (προκριματικά και Νέισονς Λιγκ) είχε έξι G/G.

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Μολονότι περιόρισε δραστικά την Ολλανδία και ουσιαστικά βραχυκύκλωσε το passing game της με τον τρόπο που έπαιξε κόντρα στην μπάλα, ένα πέναλτι (11’) και μια κόντρα επίθεση (67’) όμως ήταν αρκετά για να μείνει με άδεια χέρια, καθότι μπλοκαρίστηκε και η ίδια επιθετικά στον απόλυτο βαθμό.

Φυσικά της χάλασε τα σχέδια το γρήγορο 1-0 (από εντελώς αχρείαστο πέναλτι στο 11’), καθώς έδωσε την πολυτέλεια στην αντίπαλο να παίξει συντηρητικά και να κλείσει τους χώρους. Ουσιαστικά η Αυστρία απείλησε μόνο με ένα μακρινό σουτ του Αλάμπα και κεφαλιά του Ονισίβο στο 85’.

Στην Αυστρία έμεινε η αίσθηση της ημιτελούς προσπάθειας από το τελευταίο ματς, δεδομένου ότι σε γενικές γραμμές κοίταξε στα μάτια τους Ολλανδούς και ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι έως τέλους αν δεν στράβωνε νωρίς το παιχνίδι. «Μας έλειψε η τελική πάσα και η αποφασιστικότητα έξω από την αντίπαλη περιοχή», είπε ο Φράνκο Φόντα, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας». Ενόψει του σημερινού αγώνα υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να παίξει για την ισοπαλία και ο λόγος που επικαλέστηκε είναι ότι με 4 βαθμούς η ομάδα του δεν θα έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους «16». «Δεν είναι 100% βέβαιο ότι ο βαθμός θα είναι επαρκής, θα μένουν ακόμα αρκετά παιχνίδια», είπε και ερωτηθείς σχετικά για την «ντροπή της Χιχόν», την ήττα της Αυστρίας με 1-0 από τους Δυτικογερμανούς στο Μουντιάλ του 1982, τόνισε ότι αυτή είναι η βασική διαφορά. «Τότε και οι δύο ομάδες ήξεραν ότι με αυτό το σκορ θα περνούσαν μαζί στην επόμενη φάση». Κοινώς, ο Γερμανός Φόντα δεν έκανε λόγο για καταστρατήγηση του fair play σε ενδεχόμενο μιας συμβιβαστικής ισοπαλίας, αλλά για το εξαιρετικά δύσκολο σενάριο να αποκλειστεί ως 3η με 4 βαθμούς.

Επιστρέφει αφότου εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, εκτός τέθηκε ο μέσος Λατσάρο, που έπαιξε αλλαγή στο ματς με την Ολλανδία.

ΑΥΣΤΡΙΑ (3-5-2): Μπάχμαν –Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Ντράγκοβιτς, Λάινερ, Σλάγκερ, Λάιμερ, Ζάμπιτσερ, Ούλμερ – Μπαουμγκάρτνερ, Αρναούτοβιτς.

Στην πρεμιέρα ο Φόντα έπαιξε με 3-4-1-2, με την Ολλανδία ξανά με τρεις στόπερ και μοιάζει δύσκολο να αλλάξει τώρα κάτι, από τη στιγμή που πρακτικά βολεύει και ο βαθμός. O Αρναούτοβιτς θα παίξει για πρώτη φορά βασικός στο Euro, όπως προανήγγειλε ο Φόντα, ενώ οι άλλοι 9 θα είναι πιθανότατα οι ίδιοι και εκκρεμεί ποιος θα είναι ο παρτενέρ του 32χρονου φορ. Μπαουμγκάρτνερ, Γκρέγκοριτς και Κάλαϊτζιτς «ερίζουν» για τη θέση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αλεξάντερ Σλάγκερ (Λίντσερ), Παβάο Πέρβαν (Βόλφσμπουργκ), Ντάνιελ Μπάχμαν (Γουότφορντ).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αντρέας Ούλμερ (Ζάλτσμπουργκ), Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς (Ερυθρός Αστ.), Μάρτιν Χιντερέγκερ (Αϊντραχτ Φρ.), Στέφαν Πος (Χοφενχάιμ), Φίλιπ Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ), Κρίστοφερ Τρίμελ (Ουνιόν Βερ.), Στέφαν Λάινερ (Γκλάντμπαχ), Μάρκο Φριντλ (Βέρντερ).

ΜΕΣΟΙ: Στέφαν Ιλσάνκερ (Αϊντραχτ Φρ.), Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν), Μάρσελ Ζάμπιτσερ (Λειψία), Φλόριαν Γκρίλιτς (Χοφενχάιμ), Γιούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ (Λεβερκούζεν), Λούις Σάουμπ (Λουκέρνη), Αλεσάντρο Σεπφ (Σάλκε), Κριστόφ Μπαουμγκάρτνερ (Χοφενχάιμ), Ξαβέρ Σλάγκερ (Βόλφσμπουργκ), Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Σανγκάη), Μίχαελ Γκρέγκοριτς (Αουγκσμπουργκ), Καρίμ Ονισίβο (Μάιντς), Σάσα Κάλαϊτζιτς (Στουτγάρδη).

1-2-5 ο απολογισμός σε τελικά Euro.

Έχει δεχτεί γκολ και στα 7 τελευταία επίσημα παιχνίδια της, ακόμα και από τις Νήσους Φερόε (εντός).

Έχει κερδίσει 21 κόρνερ στα 4 τελευταία παιχνίδια της, over 3,5 τα δικά της σε όλα.

Τρία γκολ έως το 28’ έχουν σημειωθεί στα δύο παιχνίδια της στο φετινό Euro.

Ουκρανία

ΟΛΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΥΡΩΠΗΣ NATIONS LEAGUE GROUP B EURO
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

Αυστρία

ΟΛΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΥΡΩΠΗΣ NATIONS LEAGUE GROUP A
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

EURO - EURO Grp. C

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ
1 Ολλανδία 3 9 3 0 0 8 - 2 2 0 0 5 - 2 1 0 0 3 - 0 NNN
2 Αυστρία 3 6 2 0 1 4 - 3 1 0 0 3 - 1 1 0 1 1 - 2 NHN
3 Ουκρανία 3 3 1 0 2 4 - 5 1 0 1 2 - 2 0 0 1 2 - 3 HNH
4 Βόρεια Μακεδονία 3 0 0 0 3 2 - 8 0 0 1 0 - 3 0 0 2 2 - 5 HHH