ΤΟΥΡΚΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ (16/6/21, 19:00): Ψάχνει αντίδραση στο... φιλικό Μπακού

ΤΟΥΡΚΙΑ

0 - 2 16-06-21

ΟΥΑΛΙΑ

Για τον αγώνα ΤΟΥΡΚΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ γράφει ο Γιώργος Κούλης Ημερομηνία: 18:41 15/06/21

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement

• «Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού», Μπακού. Στο γήπεδο θα βρίσκονται 32.000 θεατές.
• Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία).

ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Απογοητευτική στην πρεμιέρα, ηττήθηκε εύκολα 3-0 από την Ιταλία και δεν κατάφερε να σπάσει την αρνητική παράδοση (0-3-9). Στο πρώτο ημίχρονο το αμυντικό πλάνο του Γκιουνές λειτούργησε, έκλεισε καλά την μεσαία γραμμή αφήνοντας ουσιαστικά το κατέβασμα της μπάλας στον πιο άτεχνο παίκτη των Ιταλών τον Κιελίνι, ενώ δεν φοβήθηκε να δώσει χώρο στον ακραίο δεξιό μπακ Σπινάτσολα, ο οποίος δυσκολευόταν να πάρει όλη την αριστερή πλευρά με το ανάποδο πόδι.

Στην επανέναρξη το αυτογκόλ στο 53’ χάλασε την ηρεμία και την τακτική προσέγγιση, το γρήγορο τέμπο δεν την ευνόησε σε κανένα σημείο, ενώ δεν πήρε καμιά βοήθεια από τις αλλαγές. Όσο κυλούσε η ώρα κατέρρεε, δέχτηκε ακόμα δύο τέρματα (66’, 79’), ο τερματοφύλακας Τσακίρ κράτησε το σκορ σε φυσιολογικά πλαίσια στο φινάλε. Επιθετικά δεν έκανε απολύτως τίποτα σε όλη τη διάρκεια, δεν κράτησε καθόλου μπάλα παίζοντας με μακρινές μπαλιές χωρίς ουσία, ενώ πνίγηκε από το ασφυκτικό πρέσινγκ της «Σκουάντρα Ατζούρα» που ξεκινούσε από την δική της περιοχή.

Ο τεχνικός Σενιόλ Γκιουνές στη συνέντευξη τύπου ανέφερε: «Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς τακτικά και τεχνικά. Φαινόταν από το ξεκίνημα πως πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παίζαμε στην έδρα τους και αυτό έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο μας. Δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από την πίεση τους, πλέον επικεντρωνόμαστε στον αγώνα με την Ουαλία όπου είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Υπήρξε γκρίνια στα social media από τον κόσμο, δεν άρεσε το γεγονός πως έπαιξε σε όλο το παιχνίδι πίσω από την σέντρα, μάλιστα κάποια υποτιμητικά σχόλια έγραφαν πως η χώρα τους θύμιζε Σαν Μαρίνο στην αναμέτρηση.

Πλέον, ετοιμάζεται για τους δύο ερχόμενους «τελικούς» και τους δύο θα τους παίξει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα με την οποία διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις και την είχε στηρίξει στον πρόσφατο πόλεμο με την Αρμενία. Σίγουρα θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της.

Με την Ουαλία πηγαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, δεν υπάρχει κάποιο άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό πλην της νίκης, αν αποκλειστεί στην φάση ομίλων θα μιλάμε για παταγώδη αποτυχία για ένα τόσο ποιοτικό σύνολο που ταξίδεψε για την υπέρβαση έχοντας το πιο νεανικό ρόστερ της διοργάνωσης (25,0 μ.ο).

Για προληπτικούς λόγους δεν συμμετείχαν στην προπόνηση της Κυριακής ο στόπερ Σογιοντσού και ο μπακ Μεράς. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται πως για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει με καθαρό απουσιολόγιο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τσακίρ, – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιοντσού, Μεράς, – Τουφάν, Αιχάν, – Ουντέρ, Τσαλχάνογλου, Καχβετσί, – Γιλμάζ

Ο Σενιόλ Γκιουνές θα κάνει αλλαγές στην αρχική σύνθεση καθώς έμεινε δυσαρεστημένος από την πρεμιέρα. Σκέφτεται να αφήσει άμεσα στην άκρη το 4-4-2 και να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Πολλά ερωτηματικά, φαίνεται πως θα καθίσουν στον πάγκο οι Γιοκοσλού, Καραμάν, Γιαζίτσι και τις θέσεις τους θα πάρουν οι Αιχάν, Καχβετσί και Ουντέρ. Υπάρχει σκέψη να διαφοροποιήσει και στόπερ με τον Κάμπακ να έχει πιθανότητες έναντι του μοιραίου στον περασμένο αγώνα Ντεμιράλ. Ο Τσαλχάνογλου θα μεταφερθεί στην φυσική του θέση ως δεκάρι και θα κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπουράκ Γιλμάζ, με τον Ουντέρ να συγκλίνει από τα αριστερά προς τον άξονα παίζοντας με ανάποδο πόδι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Μερτ Γκιουνόκ (Μπασακσεχίρ), Ουγκιουρτσάν Τσακίρ (Τράμπζονσπορ), Αλτάι Μπαγιντίρ (Φενέρμπαχτσε)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:
Καγκλάρ Σογιοντσού (Λέστερ), Καάν Αιχάν (Σασουόλο), Ζεκί Τσελίκ (Λιλ), Μερίχ Ντεμιράλ (Γιουβέντους), Ουμούτ Μεράς (Χάβρη), Μερτ Μουλντούρ (Σασουόλο), Οζάν Καμπάκ (Λίβερπουλ), Ριντβάν Γιλμάζ (Μπεσίκτας)
ΜΕΣΟΙ:
Οζάν Τουφάν (Φενέρμπαχτσε), Χακάν Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Οκάι Γιοκοσλού (Θέλτα), Γιουσούφ Γιαζίτσι (Λιλ), Ιρφάν Καχβετσί (Φενέρμπαχτσε), Τσενγκίζ Ουντέρ (Λέστερ), Ντορουκχάν Τοκόζ (Μπεσίκτας), Αμπντουλκαντίρ Ομούρ (Τράμπζονσπορ), Ορκούν Κοκτσού (Φέγενορντ), Ταιλάν Ανταλιάλι (Γαλατασαράι), Κερέμ Ακτούρκογλου (Γαλατασαράι)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
Μπουράκ Γιλμάζ (Λιλ), Ενές Ουνάλ (Χετάφε), Κενάν Καραμάν (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Χαλίλ Ντερβίσογλου (Γαλατασαράι)

Είναι η 5η συμμετοχή της Τουρκίας σε τελική φάση EURO, παρθενική εμφάνιση το 1996 στην διοργάνωση που διεξήχθη στην Αγγλία.

Καλύτερη πορεία σε Euro το 2008 όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, πήρε την 3η θέση στον μικρό τελικό.

Είναι το 5ο παιχνίδι που δίνει στο Μπακού, στο τελευταίο ηττήθηκε 1-0 από τον Αζερμπαϊτζάν στα προκριματικά του Euro το 2012. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο «Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού».

Στους δεκατέσσερις πιο πρόσφατους αγώνες (φιλικά-επίσημα) μέτρησε μόλις δύο ήττες.

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Μετά κόπων και βασάνων κράτησε στην πρεμιέρα στο ισόπαλο 1-1 τους Ελβετούς. Η προσέγγιση του τεχνικού Ρόμπερτ Πέιτζ στο ματς ήταν ξεκάθαρη από το πρώτο λεπτό, παρέταξε με αμυντικούς προσανατολισμούς την ομάδα του, άφησε την κατοχή στους Ελβετούς, ψάχνοντας το γκολ σε κάποια αντεπίθεση, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στην ταχύτητα των Μπέιλ και Τζέιμς.

Στο α’ μέρος δημιούργησε όλη κι όλη μία ευκαιρία από κεφαλιά του φορ Μουρ, με τον κίπερ Γουόρντ να γλιτώνει σε πολλές περιπτώσεις το γκολ. Αρχές του β’ μέρους έμεινε σωστά πίσω στο σκορ (0-1/49΄) και εκείνο ήταν το σημείο στο οποίο αποφάσισε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει. Εφτασε στην ισοφάριση με τον Μουρ (1-1/74’) και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα σχεδόν κρεμάστηκε από τα δοκάρια.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη το τελικό αποτέλεσμα, η εικόνα της ωστόσο ήταν αρκετά ανησυχητική, προβληματίζοντας εγχώριο τύπο και φυσικά φιλάθλους, που άλλα περίμεναν και άλλα αντίκρισαν στην πρεμιέρα. Πολλά άκουσαν και οι δύο ηγέτες της, Μπέιλ και Ράμσι, καθώς αμφότεροι ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένοι και χαμένοι στο πρέσινγκ των Ελβετών, διόλου τυχαίο πως πήραν μακράν την χειρότερη βαθμολογία στο ματς από την συντριπτική μερίδα των οπαδών.

Ο 46χρονος τεχνικός εμφανίστηκε καθησυχαστικός στις δηλώσεις του μετά την Ελβετία, παρόλα αυτά άφησε να εννοηθεί πως θα προχωρήσει σε αλλαγές κόντρα στους Τούρκους, μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κυριολεκτικά «must win» για την πρόκριση, από την στιγμή που τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και φορμαρισμένη Ιταλία.

«Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα και υπήρχε εκνευρισμός στα αποδυτήρια από το αποτέλεσμα, αυτό δείχνει πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως χώρα, βέβαια η Τουρκία είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο συγκριτικά με την Ελβετία και δεν αποκλείω αλλαγές σε πρόσωπα, έχουμε αυτή την πολυτέλεια ως ρόστερ και μπορούμε να προσαρμοστούμε στον οποιονδήποτε», το σχόλιο του.

Στην προσπάθεια της το απόγευμα της Τετάρτης θα έχει κι άλλον έναν εχθρό, το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία και είναι δεδομένο πως το κοινό θα είναι ξεκάθαρα εναντίον της, αυτό βέβαια- για την ώρα- φαίνεται πως απασχολεί περισσότερο τον τύπο παρά τους διεθνείς της.

Στα θετικά το γεγονός πως δεν προέκυψε το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού στην πρεμιέρα και η καθιερωμένη προπόνηση πραγματοποιήθηκε και με τους 26 διεθνείς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γουόρντ – Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς – Αλεν,  Μόρελ – Ράμσι, Τζέιμς, Μπέιλ – Μουρ

Στην πρεμιέρα ο Πέιτζ χρησιμοποίησε το συμπαγές 4-3-3 το οποίο προφανώς δεν του βγήκε στο δημιουργικό κομμάτι ενώ και ανασταλτικά υπήρχαν στιγμές που η 4αδα της άμυνας έμοιαζε λίγο στατική. Παίζει αρκετά το 3-4-3 σαν σύστημα με τρία στόπερ και τον Ρόμπερτς προωθημένο, αν και η γενικότερη αίσθηση από τα τοπικά μέσα είναι πως η τέσσερις πίσω θα παραμείνουν. Αλεν και Μόρελ με αμυντικά καθήκοντα, σε έναν ρόλο πιο ελεύθερο αναμένεται ο Ράμσι, Τζέιμς και Μπέιλ στα άκρα και αιχμή του δόρατος ο Μουρ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Ντάνιελ Γουόρντ (Λέστερ), Ανταμ Ντέιβις (Στόουκ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κρις Γκάντερ (Τσάρλτον), Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Κόνορ Ρόμπερτς (Σουόνσι), Ιθαν Αμπαντου (Σέφιλντ Γιουν.), Τζο Ρόντον (Τότεναμ), Κρις Μέπαμ (Μπόρνμουθ), Τομ Λόκιερ (Λούτον), Νίκο Γουίλιαμς (Λίβερπουλ), Ρις Νόρινγκτον- Ντέιβις (Στόουκ), Μπεν Καμπανγκό (Σουόνσι).
ΜΕΣΟΙ: Ααρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Τζο Αλεν (Στόουκ), Τζόναθαν Γουίλιαμς (Κάρντιφ), Χάρι Γουίλσον (Λίβερπουλ), Ντάνιελ Τζέιμς (Μάντσεστερ Γιουν.), Ντέιβιντ Μπρουκς (Μπόρνμουθ), Τζο Μόρελ (Λούτον), Ματ Σμιθ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντίλαν Λέβιτ (Μάντσεστερ Γιουν.), Ράμπιν Κόλγουιλ (Κάρντιφ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κίφερ Μουρ (Κάρντιφ), Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τάιλερ Ρόμπερτς (Λιντς).

Οι Ουαλοί έχουν δεχτεί μέχρι τώρα 7 γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τα 6/7 στο 1ο ημίχρονο, εξαίρεση φυσικά η πρεμιέρα με τους Ελβετούς (0-1/49’).

Ουαλία και Τουρκία έχουν συναντηθεί αποκλειστικά σε προκριματικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων και ποτέ σε τελική φάση. Παρόλα αυτά το τελευταίο μεταξύ τους ήταν δείγμα ήταν το μακρινό 1997.

Από το 2020 μέχρι σήμερα έχει δώσει συνολικά 14 παιχνίδια για φιλικά και προκριματικά, τα 10/14 έχουν ολοκληρωθεί στο Under 2,5, τα 11/14 στο N/G.

Τουρκία

ΟΛΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΥΡΩΠΗΣ NATIONS LEAGUE GROUP C
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

Ουαλία

ΟΛΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΥΡΩΠΗΣ NATIONS LEAGUE GROUP A EURO
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

EURO - EURO Grp. A

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ
1 Ιταλία 3 9 3 0 0 7 - 0 2 0 0 4 - 0 1 0 0 3 - 0 NNN
2 Ουαλία 3 4 1 1 1 3 - 2 0 1 0 1 - 1 1 0 1 2 - 1 INH
3 Ελβετία 3 4 1 1 1 4 - 5 1 0 0 3 - 1 0 1 1 1 - 4 IHN
4 Τουρκία 3 0 0 0 3 1 - 8 0 0 2 0 - 5 0 0 1 1 - 3 HHH