ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Διπλό σαν ιρλανδέζικο whiskey

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 14:45 09/07/2021

Το ιρλανδέζικο whiskey είναι παλιό, σχεδόν όσο και η Ευρώπη, καθώς λένε πως οι Ιρλανδοί μοναχοί έφεραν στην πατρίδα την τέχνη της απόσταξης των αρωμάτων από τα ταξίδια τους στο Νότο και τη Βόρεια Αφρική, ήδη από τον 11ο αιώνα.

Το ποδόσφαιρο πάλι, άργησε να ευδοκιμήσει στο Νησί και τόσο πριν, όσο και μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας το 1922, δεν βρέθηκαν ποτέ οι πόροι και τα επαγγελματικά πλαίσια να συναγωνιστεί το ράγκμπι.

Όπως και το ιρλανδέζικο ουίσκι που γνώρισε για δεκαετίες μεγάλη παρακμή (το 1970 είχαν μείνει μόνο δύο αποστακτήρια), έτσι και το ποδόσφαιρο βγήκε τις τελευταίες δεκαετίες από την αφάνεια, κυρίως χάρις στον Ρόϊ Κιν και την εθνική ομάδα, ενώ το ντόπιο πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό.

Κάποτε ό Έρνεστ Χέμινγουεϊ είχε πει πως “Δύο πράγματα δεν πρέπει να καθυστερείς ποτέ, να φιλήσεις το κορίτσι που σου αρέσει και να ανοίξεις ένα μπουκάλι ουίσκι”. Υποθέτω ότι εάν ο ανορθόδοξος συγγραφέας με πάθος τις ταυρομαχίες, ζούσε στις μέρες μας, θα συμπλήρωνε άνετα και το “να ποντάρεις ένα καλοπληρωμένο διπλό, πριν πέσει η απόδοση του”…

19:45 ΦΙΝ ΧΑΡΠΣ – ΓΟΥΟΤΕΡΦΟΡΝΤ

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο ο μπουκ, εξακολουθεί να βγάζει τιμές στην Φιν Χαρπς του Μαρτίου. Όμως έχουμε Ιούλιο και ενάμιση μήνα τώρα η ομάδα δεν… τσουλάει. Αντίθετα, η Γουότερφορντ είναι ολοφάνερα βελτιωμένη, με ξεκάθαρα καλύτερη ψυχολογία. Και ενισχύεται κιόλας. Άνετα στέκεται η κόντρα, με το 2 DNB στο 3,25 να αποτελεί άριστη επιλογή και να προσφέρει και μια ελάχιστη κάλυψη μίζας στην ισοπαλία.

21:45 ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ – ΝΤΕΡΙ

Βγάζει εκνευρισμό η Σεντ Πάτρικς στο παιχνίδι της και το πληρώνει με διαρκείς τιμωρίες βασικότατων παικτών της. Αυτές οι απουσίες σε συνδυασμό με την κόπωση που φυσιολογικά επέρχεται έχοντας ξεπεράσει το μισό της σεζόν, θα κοστίσουν στους “Αγιους”. Η Ντέρι ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, έχει ξεπεράσει το σκόπελο της αλλαγής προπονητή και της έλλειψης φυσικής κατάστασης και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη ακόμα και εκτός έδρας. Κόντρα με αρκετό ρίσκο, αλλά και πιθανότητες – τo 2 DNB στο 3,25.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ