ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ – Ένα βήμα πριν τους ομίλους

Δημοσιεύτηκε: Τσάρλυ στις 12:17 21/09/2020

O ΠΑΟΚ πετύχε µία σπουδαία πρόκριση επί της Μπενφίκα και βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη συµµετοχή του στουc οµίλους του Τσάµπιονc Λιγκ. Αποµένει ακόµα ένας γύρος µε ένα βατό και στα µέτρα του αντίπαλο.

Απέναντι στην Μπενφίκα κατάφερε να παίξει πολύ καλή άµυνα σε χαµηλά µέτρα, πέτυχε να µην δώσει το δικαίωµα να παίξει ο αντίπαλοc ανάµεσα στιc γραµµέc του, να εκµεταλλευτεί την ταχύτητα και τον παραπάνω παίκτη που είχε στον άξονα. Ηταν µία νίκη απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, που βασίστηκε στην αποτελεσµατική εφαρµογή του πλάνου, στην αυτοσυγκέντρωση των παικτών, στη φυσική κατάσταση και στην αποτελεσµατικότητα. Επίσης, δεδοµένα ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από το γεγονόc πωc ο Ζέσουc δεν είχε προλάβει να µάθει τουc παίκτεc του να κερδίζουν µέσα από το ποδόσφαιρο του.

Το ποδόσφαιρο του Ζέσους είναι καθαρά ποδόσφαιρο δηµιουργίαc και έχει στόχο να ανοίγει άμυνες μέσω συνεργασιών. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα από την προσήλωση του και τη σωστή τακτική να αναδείξει πωc για την Μπενφίκα ήταν το πρώτο επίσηµο παιχνίδι της

Το γεγονός αυτό, όχι µόνο δεν αφαιρεί πόντουc από την επιτυχία του, αλλά είναι άξιο επαίνων. Αλλωστε είναι κανόνας πωc για να αποκλείσεις µία οµάδα από ανώτερο επίπεδο κάτι δεν θα πάει καλά στον αντίπαλο, κάποιεc συγκυρίεc θα πρέπει να εκµεταλλευτείς. Επίσης είναι κανόνας πως για να είσαι σε θέση να εκµεταλλευτείς αυτέc τις συγκυρίες πρέπει να είσαι έτοιµος. Η οµάδα του Φερέιρα αποδεικνύεται πως είναι έτοιµη για αυτή τη διαδικασία αγώνων. Πήρε το δώρο τηc κλήρωσης να παίξει και τα δύο προκριµατικά στην Τούµπα.

Με την Μπεσίκτας εκµεταλλεύτηκε πωc ο αντίπαλος είχε χάσει τις αµυντικές του βάσειc, ενώ κατέβηκε µε έναν επιθετικό εξτρέµ στα ποδοσφαιρικά του τελειώµατα στη θέση του αριστερού µπακ και στο πρώτο ηµίχρονο χτύπησε και πέτυχε τρία γκολ στο συγκεκριµένο χώρο. Με την Μπενφίκα κατάφερε και ανέδειξε το γεγονός πωc δεν είναι ακόµα έτοιµη να κερδίσει µε το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής τηc. Και στα δύο παιχνίδια υπήρχαν δύο σταθερές που έκαναν τη διαφορά: Καλή φυσική κατάσταση για την εποχή και αποτελεσµατικότητα στην εκτέλεση.

Στο ποδόσφαιρο πάντοτε υπάρχει η πραγµατικότητα του σήµερα. Η πραγµατικότητα που δηµιουργεί το πρόσφατο αποτέλεσµα είναι τόσο έντονη, που κάνει την πλειοψηφία του κόσµου να βγάζει συµπεράσµατα µόνο από αυτό. Να ξεχνάει τι έχει συµβεί στο παρελθόν και να αγνοεί το µέλλον.

Ασφαλώς και η πρόκριση πιστώνεται σε µεγάλο βαθµό στον Αµπέλ Φερέιρα. Αλλωστε είναι ξεκάθαρο πωc σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών η τακτική του και οι κατευθύνσεις που έδωσε βοήθησαν σηµαντικά την οµάδα. ∆εν γίνεται όµως να ακυρωθεί ότι έχει συµβεί την προηγούµενη χρονιά. Είναι δεδοµένο πωc ο Φερέιρα πέρυσι είχε µία πολύ δύσκολη δουλειά και δεν κατάφερε να κρατήσει σε ανεκτά επίπεδα την πτώση. Η περσινή του δουλειά, ήταν µία από τιc χειρότερες προπονητικέc δουλειέc που έχουµε δει στη χώρα µαc. Το γεγονός αυτό δεν µπορεί να το αλλάξουν δύο αποτελέσµατα απέναντι σε οµάδες που δεν ήταν έτοιµες.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ είχαν βάλει τις ομάδες τους και οι Μαλεζάνι, Κετσπάγια και Χάσι. Την εποχή που το πέτυχαν γνώρισαν την αποθέωση, πολύ σύντοµα όµωc αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια τους. Ασφαλώς και δεν προεξοφλώ πως θα έχει την ίδια διαδροµή ο Φερέιρα.

Η πραγματικότητα είναι πως η διοίκηση του έδωσε µία ακόµα ευκαιρία. Ο κύριοc λόγοc ήταν πωc είχε ξοδέψει ήδη πολλά λεφτά για να αποδεχτεί πωc δεν θα πάρει απ’ αυτόν το παραµικρό και να αναγκαστεί να τον αποζηµιώσει. Επίσης, του αναγνωρίστηκε το άλλοθι πωc η περσινή οµάδα δεν ήταν δικιά του, ο ίδιος δεν είχε την παραµικρή παρέµβαση και του δόθηκε το δικαίωµα να ξεκινήσει τη φετινή προσπάθεια από την αρχή, γνωρίζοντας πωc είναι υποχρεωτικό να τον βοηθήσουν τα πρώτα αποτελέσµατα. Αυτό συνέβη και ο Αµπέλ Φερέιρα έχει τη δυνατότητα από εδώ και πέρα να δώσει απαντήσεις. Να αποδείξει πωc έχει τις γνώσειc και την ικανότητα να δηµιουργήσει µία σπουδαία οµάδα.

Θα πρέπει να θυµόµαστε πωc ο χρόνος στο ποδόσφαιρο κυλάει µε τροµακτικούc ρυθµούς. Η πραγµατικότητα που υπάρχει σήµερα, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, δεν έχει καµία σχέση µε αυτή που θα γνωρίσουµε αρκετά σύντοµα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ