ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μπατιράκι προτάσεις

Το καλό το Μπατιράκι ξέρει κι άλλα μονοπάτια

Δημοσιεύτηκε: Match Money στις 12:55 06/07/2021

Ιταλία – Ισπανία λοιπόν σήμερα, παίχτη, κι όπως καταλαβαίνεις, υπό κάπα σίγμα, δεν είναι ματς που μπορούμε να μπλέξουμε εμείς οι περίεργοι που ψάχνουμε μπόμπες και εκπλήξεις. Υπό κάπα σίγμα όμως, γιατί το καλό το Μπατιράκι ξέρει κι άλλα μονοπάτια, και δώσε βάση στον συλλογισμό μου.

Που λες, παίχτη, μέχρι τώρα στο Euro έχουν διεξαχθεί 12 νοκ άουτ παιχνίδια, τα οχτώ της φάσης των 16 και οι τέσσερις προημιτελικοί. Κι από αυτά τα 12 ματς, τα πέντε κρίθηκαν στην παράταση ή στα πέναλτι: το Ιταλία – Αυστρία (2-1 στην παράταση), το Γαλλία – Ελβετία (4-5 στα πέναλτι), το Κροατία – Ισπανία (3-5 στην παράταση), το Σουηδία – Ουκρανία (1-2 στην παράταση) και το Ελβετία – Ισπανία (1-3 στα πέναλτι). 41,6% δηλαδή των νοκ άουτ αγώνων έληξαν Χ στο 90λεπτο, ενώ από αυτά τα πέντε παιχνίδια στα τρία συμμετείχαν Ιταλοί ή Ισπανοί. Την πιάνεις λοιπόν τη συλλογιστική μου. Στους δύο ημιτελικούς, που το διακύβευμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, είναι λογικό να περιμένουμε ότι τουλάχιστον το ένα από τα δύο παιχνίδια δεν θα κριθεί στα 90 λεπτά.

Οπότε το Μπατιράκι θα πάει σε αυτή τη λογική. Οχι βέβαια στο καρφί Χ, που είναι πολύ μικρή απόδοση για να την ασχοληθεί μαζί της ολόκληρος Μπατίρακας, αλλά στην πρόκριση της Ιταλίας στην παράταση, που δίνει 11,00.

Ωπα, μη βιάζεσαι, δεν τελείωσα! Το ξέρω, δύο απορίες έχεις, αλλά δώσε μου μισό λεπτό και θα σου τις λύσω άμεσα και τις δύο. Γιατί Ιταλία στην παράταση και όχι Ισπανία; Σωστή η απορία σου, αλλά πολύ απλή και η απάντηση, γιατί έτσι γουστάρω! Τι να κάνουμε, γουστάρω πιο πολύ τους Ιταλούς από τους Ισπανούς και σε τέτοια κορόνα-γράμματα πας με αυτήν που γουστάρεις, τόσο απλά. Αν τώρα εσύ προτιμάς Ισπανούς, ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, είναι και ένα κλικ ψηλότερα η πρόκριση της Ισπανίας στην παράταση (στο 13,00), μια χαρά. Ή, αν δεν είναι τόσο σκληροπυρηνικός, παίξε στο 5,80 να κριθεί γενικά το ματς στην παράταση, φουλ μπατιρακίσια απόδοση κι αυτή, κι ας νικήσει όποια θέλει…

Και πάμε και στη δεύτερη απορία σου, γιατί πρόκριση στην παράταση και όχι πρόκριση στα πέναλτι; Κι αυτή η απάντηση είναι εύκολη κι απλή. Γιατί το Μπατιράκι πιστεύει ότι οι μπούκηδες κάνουν ένα μικρό λαθάκι εδώ. Πρόσεξε: στο 11,00-13,00 η πρόκριση Ιταλίας-Ισπανίας στην παράταση, στο 10,00-10,00 η πρόκριση στα πέναλτι. Ή, αν το προτιμάς, στο 5,80 να κριθεί η πρόκριση στην παράταση, στο 5,00 στα πέναλτι. Με λίγα λόγια, οι μπουκ μάς λένε ότι, ΑΝ το ματς λήξει ισόπαλο, τότε περιμένουν μια συντηρητική προσέγγιση στην παράταση, ότι η μια ομάδα θα φοβάται την άλλη και καμία δεν θα ρισκάρει. Και για αυτό, αν κάνεις τις πράξεις, θα δεις ότι, ως αποτέλεσμα παράτασης, μας δίνουν καραφαβόρα το Χ.

Κι εδώ ακριβώς, παίχτη, είναι το λαθάκι που διακρίνει το έμπειρο μάτι του Μπατίρακα. Γιατί συνολικά και γενικά μπορεί να ισχύει αυτό, ότι δηλαδή σε έναν ημιτελικό στην παράταση οι δύο ομάδες είναι όντως αναμενόμενο να είναι συντηρητικές, όμως εδώ δεν μιλάμε γενικά για δυο οποιεσδήποτε ομάδες, αλλά για την Ιταλία και την Ισπανία του Euro 2021. Που μόνο συντηρητικές δεν θα τις πεις. Από τις πιο επιθετικογενείς ομάδες του Euro, το Μπατιράκι δεν πείθεται καθόλου στο σενάριο ότι θα κωλώσουν στην παράταση και θα συμβιβαστούν με τη ζαριά των πέναλτι…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ