ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στους Iron Maiden

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 10:37 28/06/2021

Από τη μία έχουμε την Ελβετία, καταπονημένη από τα μεγάλα ταξίδια (Μπακού-Ρώμη-Μπακού-Βουδαπέστη) και κουβαλά το ψυχολογικό βάρος του ότι με εξαίρεση τα προπολεμικά μουντιάλ (1934 & 1938), η Ελβετία δεν έχει βγει νικήτρια ποτέ σε νοκάουτ αναμέτρηση στα πλαίσια μεγάλης διοργάνωσης (παρότι και στις τρεις τελευταίες συμμετοχές της έφτασε στους “16”)

Από την άλλη έχουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία που πήρε και την πρώτη θέση στον όμιλο του θανάτου (μπροστά από Γερμανία και Πορτογαλία), χωρίς όμως να έχει δώσει πραγματικά αγωνιστικά διαπιστευτήρια, με αντιφατικές εμφανίσεις και μια μόνιμη αίσθηση ότι παίζει λιγότερο από όσο μπορεί.

Πληθώρα αυτόκλητων θεματοφυλάκων του “ωραίου ποδοσφαίρου” (οι ίδιοι που αποθέωναν το αντιποδόσφαιρο του Ρεχάγκελ), έσπευσαν χθες να λοιδορήσουν τον “καρπουζά” Φερνάντο Σάντος, γιατί απέτυχε να ενσωματώσει στο αγωνιστικό του σχέδιο τον Μπρούνο Φερνάντες και να αξιοποιήσει τη φούρια της νέας γενιάς (Φέλιξ, Σίλβα, Ζότα κλπ).

Οι προπονητές όμως έχουν τη φιλοσοφία τους τις αρχές τους, ακόμη και τα χούγια τους – ο τρόπος που σκέφτονται το ποδόσφαιρο δεν καθορίζεται από το υλικό τους, ούτε φυσικά από τη συνισταμένης της φίλαθλης κοινής γνώμης και τις παραινέσεις των λογής, λογής ειδικών.

Το να περιμένεις λοιπόν να απεμπολήσει τις αρχές του – για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και να αξιοποιήσει πλήρως το επιθετικό potential του ρόστερ του – από τον Σάντος ή τον αντίστοιχα αβάσταχτα πραγματιστή Ντεσάμπ, είναι σαν να περιμένεις από την λυρική σκηνή να ανεβάσει αφιέρωμα στους Iron Maiden.

Η Εθνική Γαλλίας μετράει αήττητο 19 επίσημων αγώνων (14 νίκες 5 ισοπαλίες), αλλά η τελευταία της ήττα, τον Ιούνιο του 2019 στην Τουρκία, λειτουργεί και σαν υπενθύμιση ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ότι όλα τα σερί είναι για να σπάνε. Η Ελβετία εξάλλου, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη και με τον θηριώδη Εμπολό μπροστά, να μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η φιλοσοφία των δύο προπονητών και το αγωνιστικό ταίριασμα του προφίλ των δύο ομάδων προμηνύουν ότι θα δούμε ένα κλειστό παιχνίδι – εκτός και αν η “στατιστική” κάνει το θαύμα της και επαναληφθεί το απίθανο “φαινόμενο” που θέλει σε 8 από τα 11 προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της να σημειώνεται γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης – το να σημειωθεί γκολ μέχρι το 20΄στο pamestoixima.gr πληρώνει 2,62 για τους λάτρες της στατιστικής.

Σε μια πιο ορθολογική ανάγνωση των αντικειμενικών δεδομένων πάντως, το Under 2.5 στο 1,70 ή/και το No Goal επίσης στο 1,70 ανταποκρίνονται πλήρως στην προσέγγιση των δύο προπονητών και την αναμενόμενη εικόνα του ματς, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ποτέ ότι ενίοτε η καλύτερη επιλογή παραμένει το “No Bet”…