ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δεν φοβούνται οι Τσέχοι

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 17:47 27/06/2021

Σε διοργανώσεις τύπου Μουντιάλ ή Euro και πολύ περισσότερο σε νοκ-άουτ παιχνίδια, παίζει αδιόρατο, αλλά μεγάλο ρόλο, το τι πιστεύουν οι ίδιοι οι παίκτες και προπονητές για τους αντιπάλους τους. Το πόσο νοιώθουν δηλαδή ότι “τους έχουν” είναι σημαντικός παράγοντας που αφήνει τελικά αποτύπωμα στο τερέν, τη φούρια και την ψυχολογία των πρωταγωνιστών.

Ακόμη και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το ιστορικό-πολιτικό υπόβαθρο μιας αναμέτρησης παίζει τον ρόλο του, ειδικά σε αναμετρήσεις μεταξύ εθνικών ομάδων, σε περίεργους καιρούς και σε ουδέτερα γήπεδα . Και όσο κι αν οι Ολλανδοί μοιάζουν ακλόνητο φαβορί απόψε στην Βουδαπέστη, αλλά το παιχνίδι θα είναι πιο αμφίρροπο από όσο προεξοφλούν οι αποδόσεις.

“Οι Ολλανδοί θα αναλάβουν τα ηνία του αγώνα και θα μας υποχρεώσουν σε παθητικό ρόλο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το τόσο επιθετικογενές στιλ παιχνιδιού τους, είναι κάτι που μας βολεύει και θα βγάλουμε σίγουρα φάσεις στην κόντρα”, εξηγεί ο Ιβάν Χάσεν, πρώην προπονητής σε Στρασβούργο και Σεντ Ετιέν.

“Κι έπειτα, όπως και να το δεις, ακόμη και ιστορικά, είναι ένας αντίπαλος που μας ταιριάζει. Στο προκριματικά του προηγούμενου Euro τους κερδίσαμε δύο φορές, ενώ και στα τελικά του 2004 τους κερδίσαμε με ολική ανατροπή”. Η δε συναρπαστική συγκυρία σε σχέση με το 2004, είναι ότι σε εκείνη την αναμέτρηση, ο νυν προπονητής των Τσέχων Σίχαβι, ήταν παρών στον πάγκο σαν βοηθός προπονητή!

Οι Τσέχοι λοιπόν όχι μόνο δεν φοβούνται τους Ολλανδούς, αλλά εμφορούνται από θετικά συναισθήματα και συλλογικές μνήμες ενόψει της αναμέτρησης, ενώ οι Ολλανδοί δεν θα έχουν πια το πλεονέκτημα της έδρας (καθώς μέχρι τώρα έχουν παίξει όλα τα παιχνίδια τους στο Άμστερνταμ) και η ήδη αμφιλεγόμενη αμυντική τους αξιοπιστία θα δοκιμαστεί στις κοφτερές κόντρες των Τσέχων.

Εν κατακλείδι, το 3,70 στο οποίο προσφέρει το pamestoixima.gr την πρόκριση των Τσέχων (που θυμίζω είναι πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, χτισμένη πάνω στον κορμό της εξαιρετικής φουρνιάς της Σλάβια Πράγας της τελευταίας τριετίας), είναι μια εξαιρετική απόδοση με σαφώς καλύτερες πιθανότητες επαλήθευσης από το 27% που αντιπροσωπεύει!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ