ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Για τη χαρά του αθλήματος…

Δημοσιεύτηκε: Futbol Latino στις 13:38 09/07/2021

Μικρός τελικός, γνωστός ως τελικός της παρηγοριάς ή τελικός – αγγαρεία. Κάποιοι το έχουν φτάσει και ακόμα πιο μακριά χαρακτηρίζοντας τον ως τιμωρία των ομάδων που δεν κατάφεραν να νικήσουν στον ημιτελικό. Η αλήθεια είναι πως για να έχει ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι, πρέπει τουλάχιστον η μία ομάδα να μην έχει καταφέρει να κατακτήσει στην ιστορία της κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση. Όταν ισχύει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και η ομάδα για την οποία ισχύει κάτι τέτοιο, δίνει το κάτι παραπάνω ώστε να κάνει την υπέρβαση της και να κατακτήσει την τρίτη θέση.

Κάτι τέτοιο εδώ δεν ισχύει. Η Κολομβία έχει κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν, το Περού επίσης ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση είχε φτάσει στον τελικό. Συνεπώς, ό,τι και να λένε οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων, το μεγάλο κίνητρο για το αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Κι από τη στιγμή που οι ίδιες δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα το αποτέλεσμα, πώς θα μπορούσαμε να το έχουμε εμείς…

Επιλογή μας είναι να ασχοληθούμε με τα γκολ σε ένα παιχνίδι που είναι εμφανές πως και οι δύο ομάδες θα το δώσουν για τη χαρά του ποδοσφαίρου. Το θετικό με τους νοτιοαμερικάνους είναι ότι δεν κάνουν αγγαρεία ποτέ, ούτε στα φιλικά. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο, μπαίνουν με διάθεση να παίξουν για ό,τι περισσότερο μπορούν, να το ευχαριστηθούν οι ίδιοι και όποιος παρακολουθεί το παιχνίδι, δια ζώσης πρωτίστως και δευτερευόντως τηλεοπτικά.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ένα πράγμα. Γκολ. Αρκετά, και από τις δύο ομάδες, να ευχαριστηθούν οι ίδιοι οι παίκτες που σε όποια θέση κι αν αγωνίζονται αρέσκονται να πανηγυρίζουν την επίτευξη τερμάτων της ομάδας τους, να ικανοποιηθεί και ο κόσμος που δεν θα δει ένα ακόμα παιχνίδι βασισμένο στην τακτική σε τόσο εκνευριστικό βαθμό που να μοιάζει με σκάκι. Επιλογή μας το over 2,5 στο 1,88 του Pamestoixima, είναι το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε ζεστά από ένα παιχνίδι που αντικειμενικά, δεν θα υπήρχε καμία διαφορά αν δεν διεξαγόταν καθόλου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ