ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Η ισορροπία οδηγεί στα πέναλτι

Δημοσιεύτηκε: Futbol Latino στις 14:20 03/07/2021

Δεύτερη μέρα των «8», ήδη έχουμε τους δύο των ημιτελικών που θα είναι η Βραζιλία με το Περού. Το πρώτο παιχνίδι που περιμέναμε να φτάσει στα πέναλτι, πράγματι έφτασε, ωστόσο δεν είχε την κατάληξη που περιμέναμε καθώς οι Παραγουανοί αποδείχθηκαν άστοχοι και έστειλαν σε δύο περιπτώσεις την μπάλα εκτός εστίας.

Το δεύτερο που μπήκε και στη στήλη της εφημερίδας είναι το Ουρουγουάη – Κολομβία και εκεί δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση ως προς το ποιος θα επικρατήσει. Κρατάμε μόνο το Χ στο 3,07 στο Pamestoixima. Περιμένουμε ένα ισορροπημένο ματς που θα βασιστεί στην τακτική και η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής, τόσο η Ουρουγουάη, όσο και η Κολομβία έχουν βγάλει ένα πρόσωπο αρκετά συντηρητικό στο παιχνίδι τους. Δεν δημιουργούν πολλές φάσεις, δεν παίρνουν το παραπάνω ρίσκο, γενικότερα είναι ομάδες που περιμένουν το λάθος ή έστω την κατάλληλη στιγμή για να… χτυπήσουν. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως είναι αδύνατον να σκοράρουν, αμφότερες διαθέτουν παίκτες που με μια ατομική ενέργεια μπορούν να βρουν γκολ, όσο καλά κι αν είναι στημένη η αντίπαλη άμυνα. Απλώς μέχρι στιγμής, τόσο οι Σουάρες, Καβάνι από τη «σελέστε», όσο και ο Σαπάτα των «καφετέρος», παρ’ όλο που όλοι τους έρχονται από εκπληκτικές σεζόν, στο Κόπα Αμέρικα έχουν κινηθεί σε ρηχά νερά. Ακόμα όμως κι αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνει τη γενικότερη ισορροπία στο συγκεκριμένο ζευγάρι, η οποία μας οδηγεί στην ισοπαλία που ως σενάριο δεν τρομάζει ούτε τους Ουρουγουανούς, ούτε τους Κολομβιανούς.

Στο δεύτερο παιχνίδι του προγράμματος δεν θα πρωτοτυπήσουμε. Μέσι και Αργεντινή είναι μια συνταγή που δεν χαλάει εύκολα, ειδικά σε παιχνίδια που έχουν έναν λίγο πιο χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Το ίδιο φανταζόμαστε ότι θα συμβεί και πάλι, απέναντι στον Ισημερινό, μια ομάδα που με βάση τα όσα έχουμε δει δεν είναι ικανή να τρομάξει την «αλμπισελέστε». Ο ηγέτης Μέσι, είναι φορμαρισμένος, ορεξάτος, χτυπάει τα φάουλ και τα πέναλτι και έχει καταφέρει να σκοράρει στα τελευταία ματς, είτε σε κανονική ροή αγώνα, είτε από στημένη μπάλα. Εχουμε την αίσθηση πως ακόμα κι αν η Αργεντινή δεν πάρει το Κόπα Αμέρικα, οι πάντες θα τον χειροκροτήσουν σε αυτή τη διοργάνωση για τις εμφανίσεις του και την προσπάθεια που θα έχει καταβάλει να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή, με λίγα λόγια τολμούμε ακόμα και να πούμε πως ανεξαρτήτως νικητή, αυτή μπορεί να είναι η πρώτη διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων που θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μέσι. Στο 2,31 στο Pamestoixima ο συνδυασμός να σκοράρει και να νικήσει η Αργεντινή.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ