ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Προβάδισμα η Αργεντινή

Δημοσιεύτηκε: Futbol Latino στις 13:09 14/06/2021

Δεύτερη μέρα Κόπα Αμέρικα και δεν εκπλαγήκαμε από αυτά που είδαμε την πρώτη. Ούτε μεγάλη μπάλα περιμένουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ούτε τρομερά σε ένταση και πάθος παιχνίδια, στους ομίλους τουλάχιστον. Αλλωστε κάποιες ομάδες δεν κατέβασαν καν την καλή τους αποστολή, άλλες πάλι δεν έχουν διαθέσιμα βασικότατα στελέχη τους.

Η Αργεντινή δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Ο Μέσι είναι κανονικά παρών και παίζει το τελευταίο του χαρτί για να κατακτήσει ένα Κόπα Αμέρικα ενώ και ο Σκαλόνι πήρε ό,τι καλύτερο έχει διαθέσιμο. Το κακό για την «αλμπισελέστε» είναι ότι στο παρελθόν είχε καλύτερα σύνολα κι αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ωστόσο η ισχύς του ρόστερ συνοδευόταν από άγχος για το αποτέλεσμα κι αυτό εκ του αποτελέσματος έβγαλε αρνητικό πρόσημο για τους Αργεντινούς, ειδικά το 2015 και το 2016 που είχαν ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Χιλή τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα της «αλμπισελέστε», άλλωστε εκείνη είναι που της στέρησε τα δύο Κόπα Αμέρικα. Ωστόσο αυτά συνέβησαν σε μια άλλη εποχή, πολύ πιο καλή για τη «Ρόχα», όταν εκείνη είχε τη δίψα για διάκριση και διέθετε παίκτες επιπέδου στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Τώρα αυτό δεν ισχύει. Τόσο ο ηγέτης Βιδάλ, όσο και οι περισσότεροι από τους υπολοίπους βρίσκονται στη δύσης της καριέρας τους και δεν φαίνονται ούτε ιδιαίτερα ορεξάτοι, ούτε απόλυτα έτοιμοι από πλευράς δυνάμεων για αυτό το Κόπα Αμέρικα. Ο άσος πληρώνει 1,70 στο Pamestoixima, σε αυτήν την τιμή αν μη τι άλλο παρουσιάζει στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Στο άλλο παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως είχαμε μια ροπή προς την κόντρα του φαβορί, Παραγουάη, αλλά η covid-19 μας τα χάλασε. Ο ηγέτης της επίθεσης αλλά και γενικότερα της ομάδας της Βολιβίας,ο φορ Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς, απουσιάζει κι αυτό σημαίνει πως η «βέρντε» χάνει σχεδόν τις μισές πιθανότητες να κάνει κάτι κάλο. Πάντως και η Παραγουάη δεν μας πείθει ιδιαίτερα, γενικότερα περιμένουμε ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και με λίγα γκολ. Το μόνο που κρατάμε είναι το under 2,5 στο 1,76 στο Pamestoixima.