ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Συνεπής στο ραντεβού με τη Βραζιλία

Δημοσιεύτηκε: Futbol Latino στις 13:11 06/07/2021

Η Βραζιλία χθες έκανε το χρέος της και πέρασε στον τελικό για να εκπληρώσει κατά το ήμισυ τη σφοδρή επιθυμία όλου του ποδοσφαιρόφιλου κοινού να δει ένα ακόμα Βραζιλία – Αργεντινή σε τελικό Κόπα Αμέρικα. Απόψε είναι η σειρά της Αργεντινής του Σκαλόνι, η οποία για να καταφέρει να βρεθεί στον τελικό θα πρέπει να περάσει πρώτα το όχι και τόσο χαμηλό εμπόδιο της Κολομβίας. Μια χαρά της έκατσε της «αλμπισελέστε» στην προηγούμενη φάση ο Ισημερινός, ο οποίος δεν προχωράει σχεδόν ποτέ πέρα από τους «8», τώρα όμως το έργο της είναι σαφώς δυσκολότερο. Όχι πως η Κολομβία έχει κάνει τις εκπληκτικές πορείες στις τελευταίες διοργανώσεις, όμως στο μυαλό πολλών είναι ακόμα και η τρίτη δύναμη της χώρας, ασχέτως αν δεν έχει τις επιτυχίες της Ουρουγουάης.

Υπό άλλες συνθήκες οι «καφετέρος» θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ σκληρό καρύδι για τον Σκαλόνι και τους παίκτες του, όμως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στα γήπεδα της Βραζιλίας, αυτό μπορεί και να μη συμβεί. Κι αυτό διότι η «αλμπισελέστε» έχει τον Μέσι στα πολύ καλά του κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ακόμα και ομάδες ανώτερες και ποιοτικότερες, θα πρέπει να φοβούνται. Ενας λόγος παραπάνω οι Κολομβιανοί που η αλήθεια είναι πως ασχέτως αν έφτασαν στους «4», δεν έχουν δείξει κάτι τρομερό, απεναντίας ήταν αρκετά τυχεροί τόσο στους ομίλους, όσο και με την Ουρουγουάη στον προημιτελικό.

Γνωρίζοντας πως οι Αργεντινοί δεν θέλουν με τίποτα να το φτάσουν στα πέναλτι και να βρουν απέναντι τον έμπειρο Οσπίνα που ήταν καταλυτικός και στην πρόκριση επί της «σελέστε», πάμε στον άσο που πληρώνει 1,93 στο Pamestoixima. Η άνοδος του ασφαλώς και συνέβαλε, θεωρούσαμε δίκαιο το 1,75, συνεπώς από 1,90 και πάνω το σημείο αρχίζει και αποκτά ξεκάθαρη αξία.

Από ‘κει και πέρα υπάρχει και ένα ειδικό που παρουσιάζει ενδιαφέρον, το… κιτρίνισμα του Μίνα που δίνει 2,25 στο Pamestoixima. Ο παίκτης της Εβερτον δεν είναι και από τους πιο σκληρούς στόπερ που υπάρχουν, όμως δεν ξέρει και να προστατεύεται. Σπανίως προκύπτει κάποια αψιμαχία ή κάποια διαμαρτυρία για κάποια απόφαση του διαιτητή, στην οποία να μη συμμετέχει ενεργά, δεν είναι από τους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να συγκρατούν τα νεύρα τους. Παράλληλα στο παιχνίδι πάνω, έχει την κακή συνήθεια στις στημένες φάσεις να τραβάει τις φανέλες και τα χέρια του εκάστοτε αντιπάλου για να πάρει καλύτερη θέση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και από εκεί με κάρτα. Συνεπώς αυτό το 2,25, όσο φτωχό φαίνεται εκ πρώτης όψεως, τόσο δικαιολογημένο και με το παραπάνω είναι με μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά.