ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δείπνο στα… ΜακΝτόναλντς

Δημοσιεύτηκε: Match Money στις 11:15 17/04/2018

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο δύσμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πολλές φορές και σε αρκετές συζητήσεις, ακόμη και από ανθρώπους που έχουν λόγο σε αποφάσεις που έχουν σχέση με αυτό, γίνεται αναφορά στην Αγγλία και το πώς έλυσε τα προβλήματα που υπήρξαν την δεκαετία του ‘80. Δεδομένου πως ασχολούμαι εντατικά με τα του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 20 με 25 χρόνια, θα σας αναφέρω μία πρόσφατη ιστορία που τράβηξε τα βλέμματα, για να κατανοήσετε για ποιο λόγο είναι αδόκιμη οποιαδήποτε σύγκριση της χώρας μας με την Αγγλία. Απλά σκεφτείτε αν θα μπορούσε να προκύψει ένα ανάλογο θέμα στην Ελλάδα…

Η Άκρινγκτον αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες παρουσίες στη φετινή σεζόν του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο της League 2, παρόλο που έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία, αν όχι το χαμηλότερο. Αυτό όμως ίσως μας απασχολήσει στο μέλλον, αυτό που ξεχωρίζει τις τελευταίες μέρες είναι μία ιστορία εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όλα ξεκίνησαν από τη «μόδα» της εποχής, τα social media. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντι Χολτ, δημοσίευσε στο twitter του μετά από μία εκτός έδρας νίκη της Άκρινγκτον πως στο ταξίδι της επιστροφής κέρασε τους ποδοσφαιριστές του στα McDonald’s! Μάλιστα ανέφερε πως το κάνει συχνά φέτος, σαν ένα είδος πριμ προς τους παίκτες του, λέγοντας πως όταν δεν κερδίζουν πληρώνουν από μόνοι το φαγητό τους!

Η συνέχεια; Επιστολή της Football League (της διοργανώτριας αρχής όλων των μικρών επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας) που του ζητάει εξηγήσεις, επειδή δεν γίνεται αναφορά στα συμβόλαια των παικτών για τέτοια συμφωνία! Ο ίδιος φανερά ενοχλημένος, αλλά χωρίς να ξεφύγει, αναφέρει απλά πως χαίρεται που η διοργανώτρια αρχή παρακολουθεί τα tweet του και αναρωτιέται τι θα έκαναν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή τους αν δεν υπήρχαν τα δικά του λάθη (το κλασικό βρετανικό φλεγματικό χιούμορ). Μάλιστα ανέφερε πως θεωρεί ότι δεν έκανε κάποια παράβαση, αφού πρόκειται για δικά του λεφτά (αυτά που δίνει στους παίκτες) και όχι του συλλόγου!

Και μπορεί κάποιος να περίμενε κόντρες και έριδες μετά από αυτή την αντίδραση, αλλά τουναντίον… Ο Χολτ πήγε στο τελευταίο γκαλά που διοργανώθηκε με τα βραβεία για τον προπονητή του μήνα (το οποίο κέρδισε αυτός της ομάδας του, ο Τζον Κόλεμαν) και η διοργανώτρια αρχή, για να τον πικάρει, αντί να του σερβίρει το καθιερωμένο γεύμα που έδωσε σε όλους τους υπόλοιπους, του έφερε ένα γεύμα από τα McDonald’s, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία!

Προσπαθείτε να φανταστείτε όλη αυτή την ιστορία, από το ξεκίνημα της ως το τέλος, να γίνεται στην Ελλάδα και ελάτε μετά να μου πείτε αν είναι δόκιμες ή όχι οι συγκρίσεις μεταξύ των δύο χωρών…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ