ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η μεγάλη προίκα του ΠΑΟΚ για την αποψινή ρεβάνς

Δημοσιεύτηκε: Τσάρλυ στις 18:24 30/09/2020

Είναι νόμιμο η εικόνα του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, στο Κράσνονταρ, να έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη αισιοδοξία στους οπαδούς του. Το σίγουρο πάντως είναι πως στο Κράνοντάρ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για να πάρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, το 2-1 ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα που μπορούσε να έρθει.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλές και σημαντικές μάχες στο γήπεδο, ανέδειξε τις αδυναμίες των Ρώσων, τους δημιούργησε φόβο, έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι δύο λεπτά πριν το δεύτερο τέρμα της Κράσνονταρ και δεν υπήρχε διάστημα στο παιχνίδι να μην αντιδρά σωστά και να μην έχει τον έλεγχο.

Ασφαλώς το τελικό αποτέλεσμα, τον φέρνει στη δύσκολη θέση να πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι αν μπορεί με αυτό το 3-4-3 που εφαρμόζει, να λειτουργήσει με ασφάλεια ξεκινώντας από πιο ψηλά μέτρα. Από το φετινό ΠΑΟΚ έχουμε μία εικόνα φανερά βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι. Στα τρία ματς του Τσάμπιονς Λιγκ μπόρεσε να τα διαχειριστεί ξεκινώντας να αμύνεται χαμηλά. Είχε σωστή τακτική οργάνωση, επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, μπόρεσε να καλύπτει αποστάσεις και με συνεργασία δύο ή το πολύ τριών ποδοσφαιριστών να δημιουργεί καθαρές ευκαιρίες. Στο Κράσνονταρ δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να πάει από την αρχή ως το τέλος τη σειρά συμφώνα με τον τρόπο που μπορεί να υπηρετήσει. Πήρε πέναλτι νωρίς, παρότι το έχασε προηγήθηκε, είχε ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα, τελικά το παιχνίδι γύρισε και χάθηκε άδικα.

Στον επαναληπτικό οι παίκτες του Φερέιρα θα πρέπει να λειτουργήσουν με ασφάλεια και να μην χάσουν την ισορροπία τους, σε ένα παιχνίδι που το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να επιτεθούν.

Το καλό είναι πως ο αντίπαλος τους είναι έτοιμος να λυγίσει. Τις στιγμές που ο Γιαννούλης έπαιρνε την πλευρά και κάλπαζε έβλεπες την ανασφάλεια των αμυντικών της Κράσνονταρ στο πρόσωπό τους. Αυτός ο φόβος που δημιούργησε στον αντίπαλο, είναι και η μεγαλύτερη προίκα του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς. Δεν πήρε αποτέλεσμα, κέρδισε όμως την αυτοπεποίθηση πως είναι καλύτερη ομάδα.

Η ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ΠΑΟΚ να μπει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι πραγματικά ιστορική. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ο Μουσάεφ έχει να διαχειριστέι την απουσία του Βάντερσον, που αναμένεται να μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Ο Γιαννούλης με τον Βραζιλιάνο, δεν είχε κανένα πρόβλημα, πραγματικά τον κατάπιε. Ο τραυματισμός του και η επιστροφή του 20χρονου ταλαντούχου Ουρκίν, αναμένεται να φέρει τον Καμπελά στα δεξιά, πάνω στον Γιαννούλη. Ασφαλώς και ο Καμπελά θα συγκλίνει για να δημιουργήσει και ο Γιαννούλης θα έχει ξανά μέτρα, όμως με αυτόν τον τρόπο ο Μουσάεφ θα γεμίσει την ομάδα του με παίκτες στον άξονα, ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει μόνιμα με δύο.

Χρειάζεται προσοχή για να μην χαθεί ο έλεγχος του αγώνα και γνώση πως με την τακτική που χρησιμοποιεί ο Φερέιρα δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να πάει σε παιχνίδι απόλυτης κυριαρχίας. Χρειάζεται υπομονή, να αφήσει την μπάλα ξανά στους Ρώσους και να τους χτυπήσει με ταχύτητα και με άμεσο παιχνίδι.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ