ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Τσάρλυ: Κρίσιμη εβδομάδα για τον ΠΑΟ

Δημοσιεύτηκε: Τσάρλυ στις 12:27 28/09/2020

Κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα και για τον Παναθηναϊκό. Σ’ αυτή τη στήλη διαβάζετε έγκαιρα πράγματα που δεν δημοσιεύονται αλλού. Ο Γιάννης Αλαφούζος το τελευταίο διάστημα στο στενό του κύκλο έχει μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια του για την εικόνα της ομάδας. Ο ίδιος θεωρεί πως έκανε ό,τι του έχει ζητήσει ο Τσάβι Ρόκα. Ανέβασε το μπάτζετ, κάλυψε τις απαιτήσεις του Ρόκα. Γεγονότα που δεν δικαιολογούν ούτε την εικόνα στο γήπεδο, ούτε την καθυστέρηση σε κάποιες μεταγραφές, ούτε τον παραγκωνισμό του ελληνικού στοιχείου.

Υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Τα συμβόλαια των δύο Ισπανών, του Ρόκα και του Πογιάτος, δεν είναι βαριά και κόβονται… εύκολα. Τα παιχνίδια με ΑΕΛ και Αρη είναι σημαντικά για τη συνέχεια της σεζόν. Αν η εικόνα της ομάδας δεν αλλάξει θα έχουμε αποχωρήσεις. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, να μην είναι σοφό να παίρνεις αποφάσεις τόσο γρήγορα μέσα στη σεζόν και κάθε νέο ξεκίνημα να χρειάζεται χρόνο. Ομως σε ένα βαθμό καταλαβαίνω την αγανάκτηση του Γιάννη Αλαφούζου. Ασχολήθηκε φέτος πιο ενεργά με την ομάδα, έδωσε το πράσινο φως για την απομάκρυνση Δώνη προκειμένου να φέρει ο Τσάβι Ρόκα προπονητή της αρεσκείας του. Εδωσε πιο υψηλά συμβόλαια για μεταγραφές και ανανεώσεις, θέλει να δει αποτελέσματα.

Ενα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Ο ίδιος φέρεται δυσαρεστημένος από το γεγονός πως έχει πάει πίσω το ελληνικό στοιχείο και τη μάζωξη πολλών ξένων ποδοσφαιριστών. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ομάδας θέλει να βλέπει να παίζουν περισσότεροι Ελληνες για ποιο λόγο δίνει την άδεια και βάζει την υπογραφή του σε ένα σωρό συμβόλαια ξένων ποδοσφαιριστών. Και δεν μιλάω για επιλογές που έγιναν σε ποδοσφαιριστές με στόχο να κάνουν την διαφορά όπως οι Καρλίτος, Βιγιαφάνες, Σάντσες, Αϊτόρ. Δεν έχει λογική όμως να θες να αναδείξεις παιδιά από την ομάδα και να παίρνεις τον Ξαβιέ, που στα 27 του χρόνια έχει φθάσει μέχρι την Τοντέλα. Να συζητάς να φέρεις για τη θέση του αναπληρωματικού δεξιού μπακ έναν 33χρονο Ισπανό. Να δίνεις έγκριση σε κινήσεις που δεδομένα πάνε πίσω το ελληνικό στοιχείο και με το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα να διαρρέεις τη δυσαρέσκεια σου και να ζητάς ευθύνες.

Σε κάθε περίπτωση το ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού είναι πολύ ανώτερο από ό,τι έχει δείξει μέχρι σήμερα. Υπομονή και χρόνος για το ισπανικό δίδυμο δεν υπάρχει. Πρέπει στα παιχνίδια με ΑΕΛ και Αρη η ομάδα να δείξει βελτίωση, να έρθουν νίκες, ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση και να μην έχουμε από νωρίς αλλαγές.

Το παράδειγμα του Μαρτίνς

Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει προπονητή με προσωπικότητα. Στο ιδανικό αντιπαράδειγμα, ο Μαρτίνς παίρνει αποτελέσματα και δεν διστάζει να γίνει κακός με μεγάλα αστέρια της ομάδας του. Πολλές φορές να δείχνει στην πράξη αντίθετος και με συμφωνίες της διοίκησης με ποδοσφαιριστές, όπως στις περιπτώσεις των Σολδάνο και Εμρέ Μορ. Δεν τους ήθελε και δεν τους επέτρεψε να… μυρίσουν χορτάρι.

Ο Μαρτίνς δεν είχε κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που είδε πέρσι πως το σχήμα με τους τρεις χαφ λειτουργεί να παραγκωνίσει τον Φορτούνη. Την περασμένη Τετάρτη, είδε πως περνά περίοδο δυστοκίας ο Ελ Αραμπί και σε παιχνίδι που έπρεπε να ανοίξει η ομάδα του οργανωμένη άμυνα, δεν δίστασε να τον κρατήσει στον πάγκο. Απόφαση που σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στο να τον ξεμπλοκάρει.

Σε μία εποχή που στο ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να παίξουν μαζί δύο καθαροί φορ ο Παναθηναϊκός έχει έναν προπονητή που βασανίζεται να βρει τρόπο να χωρέσει μαζί τους Μακέντα-Καρλίτος, παίζοντας μάλιστα σύστημα με ένα σέντερ φορ!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ