ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Εμφύλιοι χωρίς φαβορί

Δημοσιεύτηκε: Γιώργος Φράγκος στις 13:22 17/03/2021

Πρώτα ματς Σουνταμερικάνα σε μια φάση όπου δεν συμμετέχουν οι ομάδες από τις δύο πιο προηγμένες χώρες, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Εμφύλιοι σε όλη τη φάση ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες αξίζουν πραγματικά να περάσουν από κάθε χώρα -πλην των δύο παραπάνω-, απόψε έχουμε δύο βολιβιανές αναμετρήσεις και από μία από Περού και Βενεζουέλα.

Με τις βολιβιανές δεν ασχολούμαστε, οι ομάδες δεν έχουν καθόλου αγωνιστική δράση και στην covid εποχή που βρισκόμαστε έχουν πληγεί πολύ, και αγωνιστικά, και ψυχολογικά καθώς η χώρα τους είναι από εκείνες με τις περισσότερες απώλειες στη Ν. Αμερική. Επιπλέον δεν υπάρχει και πραγματικό κίνητρο για καμία από αυτές, με εξαίρεση ίσως τη Χόρχε Βίλστερμαν, γνωρίζουν ότι και να περάσουν από εδώ, στην επόμενη φάση το πιθανότερο είναι να τεθούν νοκ άουτ, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες από Βενεζουέλα, με μια μικρή διαφορά. Αράγουα και Μινέρος βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση, η πρώτη έχει ενισχυθεί για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, η δεύτερη έχει χάσει τους καλύτερους παίκτες του ρόστερ της, προσέλαβε προπονητή μόλις πριν από λίγες μέρες και γενικά φαίνεται να είναι εντελώς ανέτοιμη αφού δεν έχει συμπληρώσει μια εβδομάδα επιστροφής στις προπονήσεις. Ούτε εδώ όμως μπορούμε να βασιστούμε, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ομάδες της Βενεζουέλας ξεφορτώνονται το Σουνταμερικάνα επειδή τα έξοδα μετακίνησης είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα σε περίπτωση πρόκρισης.

Στον εμφύλιο του Περού στην ουδέτερη Λίμα ανάμεσα της Καχαμάρκα και της Σπ. Ουανκάγιο φαίνεται να υπάρχει φαβορί και όχι αυτό που δίνεται εντελώς οριακά από τους μπουκ. Αυτό είναι η Ουανκάγιο, η οποία πέρσι έφτασε στους «16» της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία από όλες τις περουβιανές στα διεθνή κύπελλα. Ο κόουτς Βαλένσια παραμένει το ίδιο και οι περισσότεροι από το ρόστερ, έγιναν και κάποιες προσθήκες. Ολα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την Καχαμάρκα η οποία άλλαξε προπονητή, έχασε παίκτες – κλειδιά ασχέτως αν ελπίζει πως τους αντικατέστησε και στην πρεμιέρα της Λίγκα 1 έχασε από τη Σιενσιάνο δείχνοντας ακόμα ασύνδετη. Ασφαλώς και για καμιά από τις δύο δεν υπάρχει ασφαλές δείγμα γι’ αυτό και το διπλό δεν μπορεί να είναι επιλογή πρώτης γραμμής, όμως στο 2,65 της Stοiximan παρουσιάζει ενδιαφέρον.