ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Ξεσπάει στη Βολιβία η Αργεντινή

Δημοσιεύτηκε: Futbol Latino στις 14:40 09/09/2021

Σε μια αγωνιστική που δεν είναι και γεμάτη επιλογές σημείων, καθώς είτε τα παιχνίδια είναι εντελώς αμφίρροπα, είτε το φαβορί είναι τόσο ισχυρό που η αξία του άσου εκμηδενίζεται, η επιλογή για ποντάρισμα περνάει στα ειδικά. Το παιχνίδι που προσφέρεται περισσότερο για κάτι τέτοιο είναι αυτό της Αργεντινής με τη Βολιβία, για ένα λόγο. Για τα νεύρα που θα βγάλουν οι παίκτες του Σκαλόνι, μετά το όσα έζησαν στη Βραζιλία.

Κωμικοτραγικά πράγματα, ματς που διακόπηκε στο 5’ από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας, επειδή στην Αργεντινή έπαιζαν βασικοί παίκτες που έρχονταν από το Ηνωμένο Βασιλείο και δεν έκαναν 14 μέρες καραντίνα όπως προβλεπόταν. Διαιτητής και κατ’ επέκταση και Conmebol, είδαν με μεγάλη τους έκπληξη το καθεστώς Μπολσονάρου να ζητάει από τους παίκτες να αποχωρήσουν άμεσα από το γήπεδο, ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λέγοντας πως αν αυτό συμβεί δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν το ματς συνεχιστεί κανονικά. Το ότι οι συγκεκριμένοι έπαιξαν πέντε λεπτά και θα μπορούσαν να… είχαν ήδη μολύνει τους 19 υπόλοιπους του γηπέδου δεν τους πέρασε από το μυαλό, όμως κι εκείνοι εντολές εκτελούσαν.

Το τι θα συμβεί τώρα, μια Conmebol ξέρει. Από τη μία η Αργεντινή κατηγορείται ότι έβαλε τους τέσσερις παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο με ψευδή στοιχεία, από την άλλη οι Βραζιλιάνοι διέκοψαν μια αναμέτρηση που διεξαγόταν υπό την αιγίδα ενός ανεξάρτητου οργανισμού όπως η FIFA, χωρίς να υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τουλάχιστον όχι τόσο προφανής. Αμφότερες οι πλευρές σηκώνουν τιμωρία, τώρα το τι θα κάνει η συνομοσπονδία που φημίζεται για τις αμφισβητήσιμες αποφάσεις που παίρνει σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς.

Εκείνο που έχει αξία είναι το τι μένει στους παίκτες και ειδικά της Αργεντινής. Το κύριο συναίσθημα είναι ο εκνευρισμός που δεν έπαιξαν καθώς πίστευαν σε δεύτερη νίκη επί της Βραζιλίας στην έδρα της και θεωρούν πως όλο αυτό ήταν ένα τέχνασμα των Βραζιλιάνων να μην γίνει το παιχνίδι, υπό το φόβο μιας νέας ταπείνωσης σε Σουπερκλάσικο. Αυτό δεν το έκρυψαν, ακόμα και ο Μέσι μίλησε για ντροπή και παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία από πλευράς Βραζιλιάνων ενώ κάποιοι σχολίασαν και το γεγονός ότι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο άτομα που οπλοφορούσαν προκαλώντας έμμεσο εκφοβισμό.

Στοιχηματικά όλα τα παραπάνω μπορούν να μεταφραστούν ως εξής. Οι Αργεντινοί μένουν με έναν εκνευρισμό ότι δεν έπαιξαν ένα παιχνίδι που μπορούσαν να κερδίσουν και να ανεβεί ακόμα περισσότερο το γόητρο τους. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τη Βολιβία καθώς οι παίκτες του Σκαλόνι θεωρείται βέβαιο πως θα ξεσπάσουν πάνω της, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που απόψε θα βρεθεί κόσμος της ομάδας, για πρώτη φορά στην covid εποχή, με σκοπό εκτός των άλλων να γιορτάσει την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα. Από τις επιλογές που προκύπτουν, εκείνη που μας καλύπτει περισσότερο είναι o άσος με over 3,5 στο 1,85 στον Stoiximan καθώς δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο να δεχθεί και ένα γκολ η ομάδα του Σκαλόνι που θα έχει αρκετά σημαντικές απουσίες μεσοαμυντικά.