ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Γ. Φράγκος: Ιδανικές συνθήκες για διπλό

Δημοσιεύτηκε: Γιώργος Φράγκος στις 13:56 14/09/2021

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη άρον – άρον η 11η αγωνιστική καθώς από το Σάββατο κιόλας έρχεται η 12η, άλλωστε ακόμα υπάρχει μισό πρωτάθλημα να παιχτεί και είμαστε ήδη στο Σεπτέμβριο. Ο άσος της Σεντ. Κόρδοβα γύρισε σε φαβορί και έχασε μέρος της αξίας που είχε, έτσι μείναμε μόνο με το διπλό της Ρίβερ για επιλογή του διημέρου.

Στο 1,80 στον Stoiximan και πολύ είναι, η Ρίβερ είναι πολύ δυνατό φαβορί στο Ροζάριο απέναντι σε μια Νιούελς, η οποία άργησε και πήγε να με μπερδέψει, αλλά τελικά έβγαλε το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της μέτριας ομάδας με χαμηλό ταβάνι που δεν μπορεί να περιμένει και πάρα πολλά από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον όχι με τον Γκαμπόα ο οποίος προσλήφθηκε με τη λογική «αφού δεν βρίσκουμε κάποιον καλύτερο, καλός είναι κι αυτός και αγαπάει και το σύλλογο». Βέβαια και από υλικό οι «ροχινέγρος» καλά δεν είναι, να μην επαναλάβω την ηλικία του Μάξι Ροντρίγκες, τους τραυματισμούς που έχουν ελαττώσει την αξία του Σκόκο και τις ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις, με κυριότερες εκείνες στα ακραία μπακ.

Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως σημασία δεν έχει τί δεν μπορεί η Νιούελς, αλλά τί μπορεί η Ρίβερ και είναι βέβαιο πως έστω και αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί ακόμα και τον τίτλο. Καμία Λανούς, καμία Ταγέρες και καμία από τις άλλες που προπορεύονται δεν είναι ικανή να τρομάξει την ομάδα του Γκαγιάρδο, η οποία ποιοτικά τις… έχει όλες. Με τη Λανούς το έδειξε και στο μεταξύ τους, δεν ήταν κάτι συγκυριακό το σπουδαίο διπλό που έβγαλε, ασχέτως αν το υπέρ της 3-0 ήταν λίγο πλασματικό. Πρακτικά ωστόσο φάνηκε η διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων.

Το γεγονός ότι οι «μιγιονάριος» έμειναν πίσω οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Πρώτος και κύριος το Λιμπερταδόρες, το οποίο όπως κάθε σεζόν ο Γκαγιάρδο το είχε σε προτεραιότητα. Ωστόσο πια υποχρεώσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν υπάρχουν, η Ρίβερ μπορεί να αφοσιωθεί στη Λίγκα Προφεσιονάλ και ο σπουδαίος τεχνικός της να πάρει και τον τελευταίο τίτλο που λείπει από την τεράστια συλλογή του, το πρωτάθλημα.

Η νίκη της Λανούς στην Αβεγιανέδα καθιστά απαραίτητο το διπλό στο Ροζάριο, γενικότερα η Ρίβερ αν θέλει να τα καταφέρει, πλέον δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες σε παιχνίδια όπου είναι καθαρό φαβορί, όπως το συγκεκριμένο. Θα έχει και σημαντικές επιστροφές, δεν θα βρεθούν και οπαδοί στο γήπεδο να βαρύνουν την ατμόσφαιρα, θα λείπει και ο Μάξι Ροντρίγκες από πλευράς Νιούελς, με λίγα λόγια δεν υπάρχουν πιο ιδανικές συνθήκες για τον Γκαγιάρδο και τους παίκτες του να επιστρέψουν στα τρίποντα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ