ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Γιώργος Φράγκος: Ρίβερ για τίτλο – και τώρα!

Δημοσιεύτηκε: Γιώργος Φράγκος στις 14:00 23/01/2020

Νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, λόγω φόρτου του προγράμματος, επανεκκινεί η Σουπερλίγκα. Το παράδοξο είναι ότι εκεί που θα αρχίσουν οι ομάδες να ζεσταίνονται και να βρίσκουν ρυθμό, εκεί το πρωτάθλημα θα τελειώσει, αφού απομένουν μόνο επτά αγωνιστικές. Αυτό βέβαια επηρεάζει μόνο τις διεκδικήτριες του τίτλου, όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν από τη συνολική βαθμολογία, μετά και το αλλαγμένο Κόπα ντε λα Σουπερλίγκα που ακολουθεί.

Στην αρχή του πρωταθλήματος είχα κάνει ένα αντίστοιχο blog λέγοντας ότι βλέπω τον τίτλο να φεύγει από τις μπλε αποχρώσεις και να πηγαίνει στις κόκκινες, προτείνοντας Ρίβερ και Ιντεπεντιέντε για πρωταθλήτριες. Και έπεσα μέσα, η Ρίβερ είναι πρώτη σε ισοβαθμία με την Αρχεντίνος κι αυτή τη στιγμή το πρώτο φαβορί. Η Ιντεπεντιέντε βέβαια από την άλλη, αποδείχθηκε λάθος σκέψη, αφού ο Μπεκατσέσε έβγαλε με το ζόρι την πρώτη παρέλαση…

Κάτι περισσότερο από βατό το πρόγραμμα της Ρίβερ.

Αν κάποιος περιμένει κάτι εντυπωσιακό, μια ανατρεπτική νέα πρόταση, προειδοποιώ ότι θα απογοητευτεί. Το κείμενο αυτό το γράφω, όχι για να προτείνω κάτι περισσότερο, αλλά για να υπερθεματίσω στην αρχική επιλογή της Ρίβερ, την οποία με έκπληξη βλέπω ακόμα στο 3,50 για πρωταθλήτρια. Με τους «μιγιονάριος» πρώτους, έστω σε ισοβαθμία με την Αρχεντίνος, θεωρώ ότι αυτό είναι υπερβολή όσο κι αν σέβομαι το σύνολο του Νταμπόβε. Και η αλήθεια είναι πως μόνο αυτούς φοβάμαι μην κάνουν το μπαμ, αφού έχουν δείξει μεγάλη σοβαρότητα, υπάρχει σαφής δίψα για ένα τρόπαιο και το πρόγραμμα τους είναι εξ ίσου βατό με τη Ρίβερ. Μόνο που τους λείπει κάτι που υπάρχει στους «μιγιονάριος» και θεωρώ ότι στο τέλος αυτό θα τους δώσει και την πρωτιά. Ο εθισμός στις επιτυχίες!

Λείπει ο σοβαρός ανταγωνισμός

Από τις υπόλοιπες δεν με ανησυχεί καμία, ούτε καν η Μπόκα. Οι «σενέισες» θεωρώ ότι έκαναν μεγάλο πισωγύρισμα με την επιλογή Ρούσο για τον πάγκο. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος, πέρασε μεγάλη δοκιμασία με τον καρκίνο, τον οποίο προς το παρόν νίκησε δείχνοντας ότι είναι μαχητής, αλλά για προπονητής σε ομάδα τέτοιου μεγέθους πλέον δεν κάνει με τίποτα.

Είναι κυριολεκτικά παράνοια αυτό που έκαναν ο Αμεάλ και ο Ρικέλμε, από τον οποίο περίμενα περισσότερη σοβαρότητα στο ρόλο του γενικού κουμανταδόρου. Το σκεπτικό ότι «με αυτόν πήρα εγώ το Λιμπερταδόρες, με αυτόν θα το πάρουμε πάλι» είναι επιπέδου δημοτικού! Πρακτικά η Μπόκα έδιωξε τον αμυντικογενή Αλφάρο για την ατολμία του και πήρε έναν τεχνικό με ίδια φιλοσοφία, που θέλει να καταστρέφει ένα παιχνίδι για να το παίρνει ως ο μονόφθαλμος απέναντι στον τυφλό… Αν, λοιπόν, με τον Αλφάρο το «Μπομπονέρα» αποδοκίμαζε κατά καιρούς για το φτωχό θέαμα που έβλεπε, τώρα από τα σφυρίγματα θα τους ξεραθεί το σάλιο…

Ρικέλμε (αριστερά) και Αμεάλ (δεξιά) ψηφίστηκαν για να φέρουν την αναγέννηση αλλά προς το παρόν τα δείγματα είναι αρνητικά.

Για να τα λέμε όλα με το όνομα τους, η Μπόκα με τον Αμεάλ ήταν δεδομένο ότι δεν θα κάνει τις μεγάλες μεταγραφές. Ο συγκεκριμένος και στην προηγούμενη θητεία του είχε δείξει ότι δεν έχει τις οικονομικές πλάτες του Ανχελίσι, γι’ αυτό και στις προτελευταίες εκλογές είχε χάσει από εκείνον. Απλώς οι δύο σερί ταπεινώσεις στο Λιμπερταδόρες από τη Ρίβερ δεν καταπίνονται και ο κόσμος ξέσπασε στη διοίκηση που είχε κεφάλαια, είχε την αθέατη πολιτική στήριξη του τέως προέδρου Μάκρι και έφερε παίκτες επιπέδου Σάλβιο, Ντε Ρόσι και όχι μόνο. Σ’ αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η προσχώρηση Ρικέλμε στον Αμεάλ, εκεί η πλάστιγγα έγειρε εντελώς προς τη δική του πλευρά και τελικά ο πρώην πρόεδρος επανήλθε στο θώκο.

Το θέμα όμως είναι ότι τώρα που ήρθε η ώρα της αλήθειας η πραγματικότητα για την Μπόκα λέει τα εξής. Πρόσληψη ενός παρωχημένου προπονητή, ρόστερ με τα ίδια κενά στη μεσαία γραμμή και μεταγραφές πολύ κατώτερες από εκείνες που είχε συνηθίσει τον κόσμο της. Ετσι, παρ’ όλο που είναι μόλις στο -1 από τη Ρίβερ, δεν ακούγεται κουβέντα για πρωτάθλημα ενώ όσον αφορά το Λιμπερταδόρες ο κόσμος τηρεί στάση αναμονής, είναι δικαιολογημένα κουμπωμένος με αυτά που βλέπει, περιμένει κάτι να συμβεί για να του δώσει λίγο περισσότερο όραμα.

Η Ράσινγκ πάλι, εκτός του ότι έχει μείνει πιο πίσω, με τον Μπεκατσέσε θα έχει το ίδιο πρόβλημα με την Ιντεπεντιέντε. Ο νεαρός τεχνικός θέλει ανασταλτική σταθερότητα για να εφαρμόσει την ασφυκτική πίεση που θέλει και η «ακαδέμια» αμυντικά δεν είναι και τόσο αξιόπιστη. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι στην αρχή θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά. Η διαφορά με την Ιντεπεντιέντε είναι ότι στην «ακαδέμια» υπάρχει ο Ντιέγκο Μιλίτο, μια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου που ξέρει να δίνει πίστωση χρόνου σε έναν τεχνικό και να του φέρνει τους παίκτες που θέλει. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι πιθανότητες να πετύχει στο τέλος ο Μπεκατσέσε είναι περισσότερες. Τον πρώτο καιρό όμως δεν περιμένω τόσα πολλά, θα υπάρξουν και άσχημες βραδιές.

Και στη Ράσινγκ ο Μπεκατσέσε θα χρειαστεί χρόνο…

Σε Λανούς, Βελέζ κλπ. δεν αναφέρομαι καν. Καλές, άξιες γι’ αυτά που έχουν πετύχει αλλά πολύ απλά να το πω, πρωτάθλημα δεν είναι ικανές να πάρουν, αν βγουν στην τετράδα στο τέλος θα το πανηγυρίσουν σαν τίτλο κι αυτό νομίζω τα λέει όλα. Και πάω στη Ρίβερ που για μένα είναι αδιαμφισβήτητα πρώτο φαβορί το οποίο θεωρώ ότι θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρεται και κάτω από 3,00.

Τίτλος χωρίς κόστος

Τα επιχειρήματα είναι τα ίδια με το blog του Αυγούστου, η απουσία του πρωταθλήματος από το παλμαρέ του Γκαγιάρδο, η νοοτροπία νικητή που τη διέπει, το έμπειρο ρόστερ και όλα τα υπόλοιπα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι πλέον αίρεται το «αλλά» του Λιμπερταδόρες. Εκατό χρόνια να μείνει ο «Μουνιέκο» στη Ρίβερ, εκατό χρόνια θα το θέτει κύριο στόχο, αυτό είναι το «ιερό δισκοπότηρο» για τη Νότια Αμερική, το τρόπαιο των τροπαίων. Ωστόσο τώρα με επτά αγωνιστικές να απομένουν το να ρίξει περισσότερο βάρος στο πρωτάθλημα δεν θα του κοστίσει απολύτως τίποτα. Πολύ απλά διότι οι υποχρεώσεις της ομάδας στους ομίλους ξεκινούν στις 5 Μαρτίου και το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου, το πολύ στις 8/3. Συνεπώς τα δύο μετά βίας συμπίπτουν, το Λιμπερταδόρες για τη Ρίβερ ουσιαστικά ξεκινάει πάνω στο Κόπα ντε Λα Σουπερλίγκα. Ενας λόγος παραπάνω δηλαδή για τους «μιγιονάριος» να πάρουν το πρωτάθλημα, να εξασφαλίσουν θέση στη διοργάνωση του 2021 και να αντιμετωπίσουν το Κόπα ντε λα Σουπερλίγκα ως δευτερεύουσα υποχρέωση ρίχνοντας από το Μάρτιο και μετά όλο το βάρος στον όμιλο.

Ή τώρα ή ποτέ

Επειδή πιστεύω ότι μετά από αυτήν την αγωνιστική οι αποδόσεις θα αλλάξουν, θεωρώ ότι τώρα είναι η ώρα για ποντάρισμα στη Ρίβερ. Το 3,50 δεν πιστεύω ότι θα το ξαναδούμε, μπορεί να κάνω και λάθος και να ανέβει περισσότερο, μπάλα είναι, αλλά η ποδοσφαιρική λογική λέει πως θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο και σταδιακά η αξία θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Συνεπώς ή τώρα ή ποτέ!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ