ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Bet of the Day πριν 3 ώρες

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Από 1,95 μέχρι 4,50 οι ισχυροί δελφίνοι

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 14:07 28/11/2021

Κι εκεί που πέρναγε, λέει, ένας τύπος έξω από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, τσουπ, τον αρπάζουν τον βάζουν μέσα και τον έχρισαν υποψήφιο. Υπερβολές, αστεϊσμοί και πειράγματα που ασφαλώς κι έχουν θέση, ακόμα και στην πολιτική σκηνή. Που δεν χρειάζεται να είναι σοβαροφανής για να είναι σοβαρή. Και η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, του 3ου σε προτίμηση των ψηφοφόρων κόμματος της ελληνικής πολιτικής σκηνής, παραείναι σοβαρό θέμα. Και οι έξι υποψήφιοι έχουν πλήρες σετ αποδόσεων στη Nοvibet. Από την τιμή του φαβορί κατά την τρέχουσα φάση, στο 1,95 ως το τέρμα αουτσάιντερ του 101,00.  

Πρώτη τύχη στις αποδόσεις έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Προερχόμενος από την ευρωβουλή. Δοκιμασμένος και με όλους του πολιτικούς, φίλους ή αντιπάλους του, να έχουν να λένε γι αυτόν. Για την αρτιότητά του ως πολιτικός, μέχρι τη φυσική του ευγένεια! Θεωρείτο εκ των φαβορί για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα, πριν το άλλοτε κραταιό κυβερνητικό κόμμα καταρρεύσει υπό το άγος των μνημονίων. Ο 43χρονος Ηρακλειώτης κρατάει χαμηλούς τόνους, αυτονομίας μεν, ΠΑΣΟΚικής επόμενης μέρας και όχι ΚΙΝΑΛικής. Οσο για πιθανές συνεργασίες; Αν δεν του κάτσει πλήρης αυτονομία (και με φόντο πάντα αυτήν), δείχνει να κρατά υιοθετεί αντιδεξιούς τόνους. Στο 1,95 από τη Nοvibet στο να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο ΓΑΠ και ο Λοβέρδος

Ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται από τον καιρό των μνημονίων. Aναζητώντας τη δική του δικαίωση. Για κάποιους τη δικαιούται. Δέχτηκε ανηλεή πόλεμο και εκ των έσω και εκ των έξω. Από ανθρώπους που εποφθαλμιούσαν είτε την πολιτική του καρέκλα, είτε την κομματική. Και τελικά ακολούθησαν την ίδια η και χειρότερη από την δική του πολιτική στα χρόνια των μνημονίων. Με παρακαταθήκη του ακόμα το βαρύ όνομα που κουβαλάει, την δικαίωση εν μερει που ίσως να θεωρούν κάποιοι ότι του οφείλεται, αλλά και τον ξεκάθαρα αντιδεξιό του λόγο, όσον αφορά στις πιθανές συνεργασίες της επόμενης ημέρας, ο ΓΑΠ προσφέρεται στο 2,30 της Nοvibet.

Παράλογο ίσως όταν μιλάμε για εκλογές κόμματος του κέντρου, αλλά σύσσωμος ο κεντροδεξιός και δεξιός Τύπος παίζει γερά υπέρ ενός υποψηφίου. Αυτού που κατα την εκτίμησή τους μπορεί να τους προσφέρει το ποσοστό της παράταξης στο πιάτο της μετεκλογικής συνεργασίας. Και το όνομα αυτού, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο οποίος δέχεται ισχυρή στήριξη από την “Πειραιώς” και τα προσκείμενα σε αυτήν Μέσα. Και δίνεται ακόμα και φαβορί! Aπό δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγελθεί από την ίδια πολιτική πτέρυγα. Μολαταύτα ο μπουκ τον φέρνει τρίτο τον Λοβέρδο στις πιθανότητες με το παχυλό 4,50 ως απόδοση να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ!

Οι Παύλοι και ο πρώην “λοχαγός”

Αυτοί είναι και οι πραγματικοί Δελφίνοι. Διότι από εκεί και μετά, ό,τι συζητιέται είναι για το δεύτερο γύρο. Αφού ο πολιτικός “γιός” της πρόωρα χαμένης Φώφης Γεννηματά, ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά και ο συνονόματός του άλλοτε δεξί χέρι του ΓΑΠ, ο Γερουλανος, ελπίδες πρωτιάς δεν έχουν. Οπως δεν έχει και ο άλλοτε “λοχαγός” Καστανίδης. Τα 81,00 του πρώτου και τα 101,00 των άλλων δύο μαρτυρούν την αλήθεια. Στην κούρσα όμως παραμένουν και θα παραμένουν. Γιατί; Διότι αν όλα κριθούν στο Β γύρο, το όποιο ποσοστό μπορούν να προσφέρουν στους δύο φιναλίστ, θα αποτελέσει διαπραγματευτικό ατού για την επόμενη ημέρα και την θέση τους στο κόμμα. Υπό όποια ηγεσία κι αν αυτό είναι.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές είναι ανοικτές στην κοινωνία. Μπορεί να ψηφίσουν δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι. ΠΑΣΟΚοι ή μη, σχετικοί ή άσχετοι. Αυτό το μάλλον ανομοιογενές και δύσκολο να προοικονομηθεί εκλογικό σώμα θα δώσουν το νέο προεδρο στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Till then…