ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Από αλάνα και μπετένια σκαλοπάτια

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 04:34 03/03/2021

Στην Ελλάδα, σαν περίεργο σε κοιτάζουν αν πεις ότι παρακολουθείς στενά ποδοσφαιρική λίγκα μακριά από τις 5-6 βασικές και πιο προβεβλημένες ευρωπαϊκές. Δηλαδή Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και άντε περιστασιακά να βλέπεις κά’να ματσάκι από τα ντέρμπι κορυφής σε Ολλανδία, Πορτογαλία. Η μπάλα, όμως, ξεκίνησε από την αλάνα, όχι από τα πράσινα χαλιά των μεγάλων σταδίων. Και το οπαδιλίκι, αντίστοιχα, από τα μπετένια σκαλοπάτια ή τα ξύλινα “λατάκια” σε λυόμενες εξέδρες. Αν δεν έχεις φωνάξει στο “5”, δεν έχεις στολίσει τον ”7” και δεν τα έχεις… “χώσει” στον “11” έχεις ξεκινήσει από λάθος σημείο εκκίνησης. Με πρώτο σοβαρό αντίπαλο της ομαδάρας του τον Κριστιάνο τον Ρονάλντο, σωστός οπαδός-κάφρος δεν έγινε κανείς. Και συστατικό του ποδοσφαίρου στο πρώιμο, αρχικό του “ζυμάρι”, είναι ο κάφρος-οπαδός. Οχι ο σαλονάτος και καναπεδάτος ή ο κάτοχος της vip κάρτας των “x” χιλιάδων ευρώ.

Απαραίτητος ο πρόλογος. Για να υπογραμμιστεί η απορία. Την οποία δημιούργησε η έκπληξη και τα διαδοχικά άρθρα στην τρέχουσα ειδησεογραφία, αναφορικά με τις χιλιάδες κόσμου που ρουφάει λεπτά θέασης από τα ματς της ελληνικής Σούπερ Λιγκ 2. (όλα ή σχεδόν όλα ζωντανά στην ΕΡΤ διαδικτυακά). Ερασιτεχνική λίγκα δεν είναι βέβαια. Παρακάτω βρίσκονται οι αλάνες. Αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι -ανέκαθεν- φτωχός συγγενής του ευρωπαϊκού, οτιδήποτε κάτω από την κορυφαία κατηγορία, στηρίζεται συντριπτικά στο τοπικό στοιχείο. Στην αγάπη για την ομάδα βάσης, τις γενέτειρες του ποδοσφαίρου. Είτε αυτή αφορά βαριές φανέλες, ιστορικά κλαμπ της Σούπερ Λιγκ 2, είτε συλλόγους του τοπικού. 

Αυτό που έχει τρομερό ενδιαφέρον, πάντως, στην δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου Ελλάδος, είναι ότι μπορεί να βρεις από εταιρεία σε εταιρεία τεράστιες διαφορές. Μπουκ να διαφωνούν, σημαίνει ελλιπής πληροφόρηση και φόβος, συνήθως. Και εκεί, μπαίνει ευκολότερα σφήνα ο παίκτης. Η Βet365, φερ’ ειπείν, προσφέρει σχεδόν 20% “ακριβότερα” από τον μέσο όρο των σοβαρών εταιριών τον άσο της Δόξας με τα Χανιά. Στο 3,20 η νίκη των “Μαυραετών” που μπήκαν πολύ αργότερα από τις άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα (ελέω δικαστικής διαμάχης). Και όμως, ομάδα είχαν προλάβει να φτιάξουν και μόλις έκανε 1-2 φιλικά και 1-2 επίσημα έστρωσε και “έτρεξε” αήττητο σερί που την έβγαλε περίπου στον αφρό. Και η ήττα προ ημερών από το Λεβαδειακό τη γνώρισε, όχι από μικρομάγαζο ή ντεφορμέ ομάδα. Τα Χανιά, στον αντίποδα, πρόλαβαν να απογοητευτούν από την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του Βοσνιάδη και τον άλλαξαν με το Νίκο Παπαδόπουλο. Το ρεπορτάζ θα το βρεις ΕΔΩ και η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων αφήνει πολύ χώρο για κουβέντα. Και θα το δεις και ζωντανά. 

Και από τα άλλα σετάκια της φουλ εμβόλιμης αγωνιστικής ξεχωρίζει μεν το 1,60-3,40-5,75 της Ιnterwetten για νίκη του Διαγόρα με τον ΟΦ Ιεράπετρας. Αυξημένο κατά 5% από τον μέσο όρο της αγοράς. Στα άλλα παιχνίδια λάθος δεν θα βρεις. Διάβασμα, πάντως, σηκώνει το Ιωνικός-Εργοτέλης, αλλά όπως σωστά αναρωτιέται ΕΔΩ στο Διά Ταύτα του Matchmoney.com.gr  ο ειδικός συντάκτης “Στο 4,75 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας;”. ‘Nough said που λένε και στο χωριό μου. Τέρμα υπερβολή φαντάζουν τέτοιοι φαβοριτισμοί. Το 1,95-3,45-4,75 του Stοiximan για ένα κλασικό ντέρμπι κορυφής το “ακούς”. Το ποιος θα το πάει πρίμα και ποιος θα το κοντράρει; Αλλο ερώτημα… 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ