ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

πριογνωστικά eurovision στοιχημα Ουκρανια

Eurovision 2022: Ουκρανία από ημίχρονο

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 14:39 06/05/2022

Η στοιχηματική κίνηση, η αποδοχή ή όχι -και σε ποιο βαθμό- κάθε συμμετέχοντος σε ένα event το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού προβλεπτικά, από το κοινό αυτό καθαυτό, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ίσως το κρισιμότερο δείκτη, το πιο αξιόπιστο exit poll. Είτε μιλάμε για εκλογές, είτε για ένα αθλητικό event, ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, είτε για βραβεία υποκριτικής, είτε εντέλει για διαγωνισμό τραγουδιού. Τι λένε φέτος τα προγνωστικά Eurivision, που θα διεξαχθεί κανονικά παρά την εμπόλεμη κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη.

Η ουκρανική συμμετοχή πρώτη στις αποδόσεις Eurovision.

Eurovision βαθμολογία: Από 10 ως 15 τροφοδότες βαθμών

Στρατηγικό ρόλο, ουσιαστικό κριτήριο απονομής νίκης, έπαιζε ανέκαθεν η σχέση μεταξύ των Σλάβων ή μη της ανατολικής Ευρώπης. Των πρώην σοβιετικών και μην κυρίαρχων κρατών που στοιχίζουν γύρω από την ρωσική επικράτεια. Τα 10πόντα και 12πόντα που έφευγαν από και προς Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν και ούτω καθεξής έχουν πολλές χώρες σχολιαστεί από τους ειδήμονες δυσμενώς, δυσμενέστατα. Αντίστοιχα είχε συζητηθεί πολλές φορές και η ανταλλαγή βαθμών μεταξύ Σκανδιναβών. Εκεί όμως πρόκειται για 4-5 χώρες -της Ισλανδίας συμπεριλαμβανομένης. Οχι 10+ που είναι οι Σλάβοι (κοντά στις 15 αν υπολογιστούν και συγγενή περιφερειακά φύλλα).

Φαβορί η Καλούς Ορκεστρα της Ουκρανίας για νίκη Eurovision 2022
Το φαβορί στα προγνωστικά Eurovision, η Καλούς Ορκεστρα

Προγνωστικά Eurovision: Νέες συμμαχίες

Φέτος αυτά ξεχάστε τα. Η δολοφονική μανία Πούτιν και η …μείξη του με την εγκληματική βλακεία (;) Ζελένσκι έχουν σπείρει όλεθρο στη …πέρα γειτονιά. Τώρα, πλέον, σχηματίζονται νέες συμμαχίες. Και συμπαρασύρεται και το τραγούδι. Θες από λύπηση, θες για να δείξουν -έστω με αυτόν τον ιλαρό αν όχι γραφικό τρόπο- οι γείτονες της Ουκρανίας, μπορεί να είσαι βέβαιος πως και “βάρδα φουρνέλο” να βγει να τραγουδήσει η συμμετοχή της δοκιμαζόμενης από τον πόλεμο χώρας, 12άρια θα δώσουν.

Η Κύπρος και η Ανδρομάχη καυτό αουτσάιντερ στα προγνωστικά Eurivision

Eurovision αποδόσεις: Μεγάλο φαβορί

Λιθουανία, Πολωνία, Μολδαβία Ρουμανία, Λευκορωσία, Λετονία, Σλοβακία, Ουγγαρία και πιθανότατα Εσθονία, Βουλγαρία και πολλά κράτη της κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να ψηφίζουν μαζικά την “Στεφανία”. Το ραπ-φολκ τραγούδι που κατεβάζει με την Καλούς Ορκεστρα η Ουκρανία. Κομμάτι που προσφέρεται στο 1,35 για να κερδίσει τον ημιτελικό. 

Eurovision στοίχημα: Ελλάδα και Κύπρος

Τον ίδιο ημιτελικό που θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το “Die Toghether”, δεύτερο φαβορί του 4,50 που καθόλου δεν με …ψήνει πάντως! Τουλάχιστον όχι όσο η κυπριακή συμμετοχή που έχει ένα πιασάρικο Eurivisionοτράγουδο, το “Ελα” με την Ανδρομάχη! Η οποία είναι φαβορί να περάσει από τον άλλο ημιτελικό στο 1,50, αλλά δεν το βλέπει να πλασάρεται πολύ μπροστα ο κόσμος του στοιχήματος. Κακώς. Εχει ρεφρέν που σου κολλάει και ευχάριστο ρυθμό. Το 7,50 για πλασάρισμα στην τριάδα του 2ου ημιτελικού είναι ρίσκο που θα πάρει εύκολα κανείς.

Η Αμάντα Γεωργιάδη δεύτερο φαβορί στα προγνωστικά Eurovision για τον ημιτελικό

Πριν, πάντως, φτάσουμε στον τελικό και πεσουν λογικά περαιτέρω οι αποδόσεις, η νίκη της Ουκρανίας -που παίρνει προς ώρας όλο το χαρτί στο διαγωνισμό- προσφέρεται στο 1,60 της Stoiximan και είναι η κορυφαία επιλογή.

Προγνωστικά Eurovision

Νικητής – Ουκρανία (1,60) Stoiximan

Ελλάδα – Να μην τερματίσει στους πρώτους 3 του ημιτελικού (2,50) Stoiximan

Κύπρος – Να προκριθεί από τον ημιτελικό (1,50) Stoiximan

Κύπρος – Να τερματίσει στους πρώτους 3 του ημιτελικού (7,50) Stoiximan