ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Φορκάστ 4,20 των πορτοκαλί μεταλλίων

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 12:09 04/08/2021

Είναι μία παγκόσμια κοινότητα, αυτή των ποδοσφαιρικών και μπασκετικών φαν, που έχει χορτάσει από “νέους” και από “διάδοχους”. Που έχει δει 10 νέους Μαραντόνες, 20 νέους Πελέδες 5-6 νέους “Τζόρνταν” και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι διάδοχοι Ρονάλντο και Μέσι. Και όμως, σε αυτόν τον τραγέλαφο, υπάρχει κι μια περίπτωση πραγματικού διαδόχου! Νέος Πέτροβιτς δεν είναι, άλλωστε Ντράζεν βγαίνει ένας ιστορικά και μετά σπάει το καλούπι. Αλλά ο Λούκα Ντόνσιτς εντέλει αποτελεί δικαίωση για όσους περίμεναν πως είναι ικανός να ξεπεράσει τον “Μότσαρτ” σε όσα κατάφερε μέσα στα γήπεδα. Ενας παίκτης ορχήστρα!

Η Σλοβενία δυστυχώς έχει μόνον έναν Ντόνσιτς. Έχει 2-3 συμπαραστάτες αλλά ως εκεί. Ομάδες Ευρωπαϊκές τις καταφέρνει και -σχεδόν- μόνος του ο ξανθομάλλης άλλοτε άσος της Ρεάλ. Αλλωστε ο κορυφαίος προπονητής και μπασκετάνθρωπος, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε -όχι ακριβώς- ανύποπτο χρόνο είχε προβλέψει πριν από 3,5 χρόνια: “Ο Ντόνσιτς δεν έχει πρόβλημα να διαχειριστεί την πίεση. Δείχνει σαν να βρίσκεται στην ελίτ του μπάσκετ εδώ και 15 χρόνια. Είναι ένας πρωταγωνιστικός παίκτης σε όλες τις παραμέτρους, ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Έχει παρόμοια στοιχεία με τον Ντράζεν”. Με τις ΗΠΑ, όμως; Εκεί χλωμιάζει το πράγμα…

Η πρόκριση της παρέας των Ντόνσιντς, Ντράγκιτς, Κάτσαρ επί των Γάλλων θα είναι δύσκολο task αλλά επιτυγχάνεται. Σωστό φαβορί οι Σλάβοι στο 1,72 της Stοiximan κόντρα στους Τρικολόρ. Eνώ στοιχηματικά το συνδυαστικό φορκάστ της τριάδας είναι που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αν κανείς δεχτεί a priori την αγωνιστική ανωτερότητα (και αριθμητική υπεροπλία ποιοτικών παικτών) των ΗΠΑ του Ντουράντ και του Λίλαρντ και του Τέιτουμ, τότε η πρώτη θέση έχει ένα τεράστιο φαβορί. Και το ερώτημα είναι, η Γαλλία θα έχει γεμάτες… δεξαμενές για το χάλκινο ή η πυραυλοκίνητη Αυστραλία του απίθανου Μιλς θα κάνει την υπέρβαση; Το φορκάστ τριάδας με ΗΠΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ κατά σειρά στο 4,20 της Stoiximan μοιάζει, εντέλει, περίπου ιδανικό ντιλ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ