ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Και πόσο να έχει αδειάσει;

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 13:53 01/03/2021

Οι μεγαλύτερες παγίδες στο ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- κρύβονται στο “άδειασμα”. Έχουν γίνει μερικές από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις έτσι. Τι εννοεί “άδειασμα” ο ποιητής; Όταν μια ομάδα, δηλαδή, ξεμένει από δυνάμεις, από έξτρα θέληση, έχοντας καταθέσει την τελευταία ικμάδα ψυχικού σθένους σε ένα μεγάλο ραντεβού. Όπως είναι για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό μια ιστορική νίκη σε ημιτελικό Ευρώπης επί του “Αιώνιου” (Σαραγόσα, Τελ Αβίβ). Όπως ήταν η νίκη της “γαλανόλευκης” επί της Dream Team των Λεμπρόν, Ουέιντ, Πολ, Χάουαρντ, Καρμέλο, Μπος κ.ά. στο θαύμα της Σαϊτάμα. Τα δίνεις όλα, δήλαδή. Τα ρέστα σου. Και “αδειάζεις”. Και άντε μετά να βρεις κίνητρο και δυνάμεις και ψυχικά αποθέματα να πας στο επόμενο παιχνίδι. Απέναντι σε αντίπαλο, είτε υποδεέστερης αγωνιστικής δυναμικότητας, είτε υποπολλαπλάσιας συναισθηματικής δυναμικής.

Friendly, ξε-friendly το ντέρμπι για την Εβερτον κόντρα στη Λίβερπουλ είναι παραδοσιακά το ματς της χρονιάς. Πόσω δε μάλλον, αυτό του Ανφιλντ. Το οποίο το κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα τα “ζαχαρωτά” και έβαλαν τέλος σε αρνητικό σερί χρόνων χωρίς διπλό στο σπίτι της άσπονδης φίλης και γειτόνισσας. Τέτοιες νίκες, τέτοια ματς, είναι αυτά που σε αδειάζουν. Τόσο ώστε να είναι πιθανό να χάσει από την Σαουθάμπτον του 0-1-7 στα τελευταία οκτώ; Ας μην φτάσουμε σε τέτοια εκτίμηση. Αλλωστε στην ανάλυση του αγώνα ΕΔΩ μπορεί να πάρεις όση πληροφορία χρειάζεται. Για να τοποθετηθείς στο σημείο του αγώνα που προσφέρεται με μηδενική γκανιότα στη Νovibet με σετ 2,06-3,75-4,00.

Και μιας και επανήλθε εκ των πραγμάτων η μηδενική γκανιότα. Είπαμε και το Σάββατο δυο κουβέντες, αλλά για να απαντηθούν κάποια ερωτήματα που έφτασαν και να κλείσουμε για την ώρα από αυτο το θέμα. Γιατί είναι συμφέρουσα στον παίκτη η αναμέτρηση με τον μπουκ σε αγώνες μηδενικής γκανιότας; Γιατί “κατεβάζει” την εταιρεία στο ίδιο -θεωρητικά- επίπεδο με τον παίκτη. Ο αγώνας μηδενικής γκανιότας ΔΕΝ έχει προεξοφλήσει ποσοστό κέρδους για τον μπουκ. Μα τον βάζει στην ίδια θέση εκκίνησης με τους χιλιάδες παίκτες που θα συμμετάσχουν στο ποντάρισμα. Στο Εστεγκλάλ-Σεπαχάν όπου κι αν…κάτσει η μπίλια, ο μπουκ έχει σίγουρα ένα 5-10% παντελόνι από την γκανιότα που έχει βάλει στο παιχνίδι του. 

Στο Εβερτον-Σαουθάμπτον, λοιπόν, η Nοvibet …κόβει αριθμό συμμετοχής και μπαίνει στο παιχνίδι τελικού αποτελέσματος (1-Χ-2), από το ίδιο σημείο εκκίνησης με εσένα. Από εκεί και μετά είναι θέμα ενημέρωσης, αξιολόγησης, επιλογής στο παιχνίδι σου. Δεν ξεκινάς από κανενός είδους ντεζαβαντάζ. Και το μη ντεζαβαντάζ, στο στοίχημα είναι πλεονέκτημα!