ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ποδοσφαιρικός πόλεμος στη σκιά της «Μικρής Μαντόνας»

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 09:59 21/02/2021

Ο καθεδρικός Ναός του Μιλάνου δεν είναι απλά ένας Ναός. Δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος Ναός της Ιταλίας. Και μόνο το ότι η ολοκλήρωσή του διήρκεσε σχεδόν 6 αιώνες (1386-1965), μόνο μία ματιά στο τελικό αποτέλεσμα, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του δημιουργήματος. Ένα αξιοθέατο παγκοσμίου φήμης, κάτι που αποτελεί απόδειξη πως ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη δεν έχει κάνει μόνο εγκλήματα, αλλά και έργα τέχνης. Ξεμακρύναμε…

Στην κορυφή του Duomo, του επιβλητικού ναού, λοιπόν, μπορεί κανείς να δει το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας, η επονομαζόμενη και ως Μικρή Μαντόνα (Madonnina). Αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη έχουν θαυμάσει στο βάθος των χρόνων τον Καθεδρικό του Μιλάνου και το Άγαλμα της Μαντονίνα. Αμέτρητα και τα πλήθη που καθηλώνουν κάθε χρονιά οι ντόπιες ποδοσφαιρικές μάχες, τα “Derby della Madonnina”!

Σήμερα στις 16:00 στο Σαν Σίρο και το επιβλητικό Στάδιο «Τζουζέπε Μεάτσα» τα δύο ποδοσφαιρικά καμάρια του Μιλάνου, η Ιντερ και η Μίλαν θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά φέτος. Θα επιδοθούν σε έναν ποδοσφαιρικό πόλεμο που εκτός των άλλων θα κρίνει ίσως και την κορυφή της βαθμολογίας. Από την οποία μόλις την προηγούμενη αγωνιστική έπεσε η Μίλαν και την κατέλαβε η Ιντερ με έναν βαθμό διαφορά! Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες μάχονταν έτσι για την πρωτιά, είναι πολλά-πολλά χρόνια πίσω. Ακόμα και το 2010-11 που το πήρε η Μίλαν στο +6 από την συμπολίτισσά της, πραγματικό μάχη πόντο-πόντο δεν έγινε. Από 6-12 βαθμούς έπαιζε η διαφορά… 

Στην αναβίωση των μεγάλων μαχών μεταξύ Μίλαν και Ίντερ η Spοrtingbet προσφέρει δεκάδες στοιχήματα και δυνατότητα να φτιάξεις το δικόσου στοίχημα με το Bet Builder. Συνδυάζοντας… τα ασυνδύαστα σε ένα bet με πλουσια απόδοση!

Τα σετάκια που προσφέρονται, πάντως, παρουσιάζουν ελαφρά έστω πτώση. Ανοιξε στο 2,10-2,25 το διπλό της Ιντερ και ήδη κινείται οριακά στο +-0,2 από τον διπλασιασμό. Με το μηδενικής γκανιότας σετάκι της  Nοvibet να φέρνει σε πλεονεκτική θέση τον παίκτη.

Στο 3,80 να βγει κόκκινη στο ντέρμπι!

Και ασφαλώς, να μην ξεχνάμε και το ματς κυπέλλου προ λίγων εβδομάδων. Εκεί όπου Ζλάταν και Λουκάκου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Αντάλλαξαν προσβολές, μπινελίκια και -οι κακές γλώσσες λένε- ψιλές στο τούνελ για τα αποδυτήρια. Και αποβλήθηκε ο εγωκεντρικός σούπερ σταρ της Μίλαν. Και …τον Ζλάταν δεν τον αποβάλεις χωρίς οι σλάβικες ρίζες του να το κρατήσουν μανιάτικο. Γιατί το 3,80 της Betshοp σε κόκκινη για κάτι τέτοια ντέρμπι, στα οποία οι ομάδες μπαίνουν με τα στιλέτα στα δόντια, έ, έχει άλλη αξία!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ