ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πρώιμη πληρωμή για Ελλάδα και Αγγλία!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 14:58 05/03/2021

Στην Ελλάδα μοιράζουμε πρωταθλήματα από τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Όχι τώρα, δεκαετίες πίσω πάει αυτό το χούι το καφενειακό. Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει. Ουσιαστικά, όμως, “πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα” στην Ελλάδα έχουν πάρει όλοι. Η σχεδόν όλοι. Και για να πούμε έτσι τυχαία από ένα όνομα, “πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα” έχει πάρει ουσιαστικά και   ο φετινός Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός του Ρότσα και η ΑΕΚ του Ντούσκο και ο αήττητος ΠΑΟΚ πρόπερσι. 

Προσοχή. Συχνά ακόμα και το “πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα” δεν είναι κυριολεξία, αλλά μεταφορικό. Εννοείται ως το πολύ νωρίς, το διαφαινόμενο σίγουρο ακόμα κι αν μαθηματικά δεν έχει ακόμα κλειδώσει. Γιατί ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός πράγματι είχαν ο καθένας στη σεζόν του διαφορές μεγάλες από μήνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε κάνει τέτοια διαφορά πρόπερσι. Μολονότι το πήρε αήττητος. Ομως αυτό ακριβώς το γεγονός, το ότι “αρνούταν” να χάσει, έδειχνε από τα μισά της σεζόν πως πάει σφαίρα για τίτλο και δεν το χάνει.

Φέτος, πάντως, το πρωτάθλημα όχι απλά κρίθηκε πολύ νωρίς, όχι απλά ξεκαθάρισε από τα Χριστούγεννα, αλλά σήμερα, πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η Stoiximan πλήρωσε ήδη πρωταθλητές σε Ελλάδα και Αγγλία! Οπως το ακούς! Οσοι έπαιζαν ante κατάκτηση Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακό και Πρέμιερσιπ Μάντσεστερ Σίτι έχουν ήδη κάνει παντελόνι τα κέρδη τους. Και ας έχει ακόμα 12 αγώνες να τρέξουν στην Ελλάδα και 11-12 στην Αγγλία. Η Stoiximan αποφάσισε πρώιμη πληρωμή και στην Ελλάδα και στην Αγγλία! Τόμπολα!

Εννοείται πως η απόφαση και όλο το ρίσκο είναι του μπουκ. Αν γίνει το 8ο θαύμα του κόσμου και είναι ποδοσφαιρικό, ο χαμένος είναι η εταιρία. Ο παίκτης θα τα ενθυλακώσει και “μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου”… Και να ξέρεις ότι αυτό έχει συμβεί. Δεν κάνουμε κουβέντα στον αέρα. Όχι! Το 1998 τέτοιον καιρό η Γιουνάιτεντ έτρεχε στο +11 τη σεζόν και είχε το πρωτάθλημα το τσεπάκι. Υπήρξε εταιρεία τότε, η Betfred, που έβγαλε λοιπόν φιρμάνι να εισπράξουνε τα ante τους όσοι είχαν παίξει Γιουνάιτεντ. Και πλήρωσε κανονικότατα. Μόνο που δεν είχαν… ρωτήσει τον Βενγκέρ και την Αρσεναλ. Που επέστρεψαν από το -11 και πήραν τον τίτλο. Και ανάγκασαν την εταιρεία να πληρώσει και δεύτερο πρωταθλητή. 

Και επειδή στο λήμμα “στοιχηματική γκέλα και χασούρα” το σήμα της Betfred έχουν ως φωτοραφία τα μεγάλα λεξικά, ήρθε το 2012 να ξανακάνει την ίδια γκάφα ο ίδιος μπουκ. Με το +8 να πληρώνει τίτλο στη Γιουνάιτεντ (+8 απο τη Σίτι με έξι ματς για το φινάλε). Στο τέλος το αφεντικό της εταιρείας, δηλωμένος άρρωστος οπαδός της Γιουνάιτεντ όπως καταλαβαίνεις, τα …έσταξε εις διπλούν. Αφού με εκείνο το αλήστου μνήμης γκολ του Αγουέρο κόντρα στην ΚΠΡ, οι ισοβαθμίες έδειξαν “Πολίτες” και ο αδιόρθωτος Betfred πλήρωσε το …υπόλοιπο Μάντσεστερ.