ΕΔΩ ↩️ επιλέγεις ΕΣΥ τα δώρα* ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
football ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
NEW
ΕΔΩ ↩️ επιλέγεις ΕΣΥ τα δώρα*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πρωτάθλημα A' Δανίας: Αφιέρωμα Superliga 2026-27

21 Ιουλίου 2026 - 11:00
matchmoney-a-danias-afierwma.jpg

Έφερε τα ‘’πάνω-κάτω’’ η Άαρχους και με κυριαρχικό ποδόσφαιρο από την εκκίνηση του περσινού πρωταθλήματος κατάφερε και έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου. Ζορίστηκε στα πλέι οφ αλλά παίζοντας με τρομερό πάθος και πείσμα κατέκτησε εν τέλει το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Η φετινή σεζόν αναμένεται το ίδιο συγκλονιστική στη Δανία με το δίπολο Μίντιλαντ-Κοπεγχάγη να στοχεύουν στην επανάκτηση των σκήπτρων τους.

Η ομάδα από το Χέρνινγκ θεωρείται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση, με τα Λιοντάρια να μην πάνε πίσω και στοιχηματικά να βρίσκονται από κοντά. Ακολουθεί η πρωταθλήτρια Άαρχους, η οποία παραμένει σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρσι. Πιο πίσω, η Νόρντζελαντ, Μπρόντμπι και Βίμποργκ που θα παλέψουν για τα πλέι οφ και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Υπολογίσιμες δυνάμεις οι Οντένσε, Σίλκεμποργκ και Σοντερίσκε που μοιάζουν ικανές να κυνηγήσουν μία θέση στην πρώτη 6άδα. Στη μάχη του υποβιβασμού, δεδομένων των συνθηκών, η μη βελτιωμένη Ράντερς και οι δύο νέες στο πρωτάθλημα Λίνγκμπι και Χόρσενς.

💬 Προτού διαβάσετε το αφιέρωμα:

Δείτε ποια είναι η στοιχηματική που το Match Money δίνει premium έγκριση!🚨ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Σύστημα διεξαγωγής 

Το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στη Δανία διεξάγεται μεταξύ 12 ομάδων, και μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας πραγματοποιούνται αγώνες της πρώτης εξάδας για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ενώ οι υπόλοιπες έξι ομάδες παίζουν για την παραμονή τους με τις δύο τελευταίες να υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία. Εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα η αγωνιστική δράση διακόπτεται από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (κρύο, χιόνι) που υπάρχουν στη χώρα. Όσον αφορά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, οι ομάδες ‘’κουβαλάνε’’ μαζί τα στατιστικά τους από την Regular Season και οι βαθμοί δεν διαιρούνται. Τέλος, η τελευταία ομάδα που δεν θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ και η πρώτη των πλέι άουτ αναμετρώνται μεταξύ τους σε μονό ματς για μία θέση στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Αποδόσεις πρωταθλητή 

Ομάδα Απόδοση
Μίντιλαντ 2.25
Κοπεγχάγη 2.35

Άαρχους

10.00
Μπρόντμπι 13.00
Αποκλειστική STX500 Προσφορά* Γνωριμίας από τη Stoiximan EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι προτάσεις μας

Τι παίζουμε Απόδοση
Κατάκτηση: Μίντιλαντ 2.25
Πρώτος σκόρερ: Φρανκουλίνο (Μίντιλαντ) 3.50

Οι ομάδες της Δανίας

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ
ΤΙΤΛΟΙ: 4 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Ήταν η μοναδική ομάδα που μπόρεσε να… κυνηγήσει μέχρι τέλους την Άαρχους στην κούρσα του τίτλου. Παρόλα αυτά, μερικά αρνητικά αποτελέσματα στην τελική ευθεία των πλέι οφ την άφησαν οριστικά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκίνησε ιδανικά και πέρασε ως 3η στους «16» του θεσμού, εκεί όμως συνάντησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία την απέκλεισε στα πέναλτι. Ωστόσο, η χρονιά έκλεισε με χαμόγελα, καθώς στον τελικό κυπέλλου κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Κοπεγχάγης και να πανηγυρίσει το 3ο της κύπελλο Λαντσπόκαλ. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάικ Τούλμπεργκ (40χρ. από Σεπτέμβριο 2025). Χρειάστηκε να… φάει τα νιάτα του στον σύλλογο της Ντόρτμουντ για να βρει ένα αξιόλογο συμβόλαιο πίσω στην πατρίδα του. Στη Γερμανία έμεινε έξι γεμάτα χρόνια και πέρασε σχεδόν απ’ όλα τα πόστα στο κλαμπ των Κιτρινόμαυρων. Η σεζόν που πέρασε τον βρήκε στη Μίντιλαντ, με την οποία κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στην Ευρώπη και πάλεψε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.
ΡΟΣΤΕΡ: Κανένας λόγος ανησυχίας για τη θέση του προπονητή, καθώς ο Τούλμπεργκ με τη διοίκηση τα βρήκαν σε όλα και ο Δανός κόουτς θα παραμείνει στην άκρη του πάγκου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τον Ιούνιο του 2029. Πολλά τα πήγαινε-έλα στο ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς. Έβαλε ‘’βαθιά’’ μέσα στην τσέπη το χέρι και απέκτησε τον διεθνή δεξιό μπακ Ράσμους Νίσεν Κρίστενσεν, ο οποίος αποχώρησε από τη Γερμανία και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να υπογράψει με τη Μίντιλαντ στην καλύτερή του ηλικία (29). Επιπλέον… χτύπημα από τη Γερμανία με την προσθήκη του Κχιέλλ Βέτιεν (Μ). Υπέγραψε στην Τραμπζονσπόρ έναντι 13 εκατομμυρίων ο Τούρκος επιθετικός Αράλ Σιμσίρ. Στην Άιντραχτ με 3,5 εκατομμύρια ο νεαρός στράικερ Μαλίκ Πιμπόνγκ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Τούλμπεργκ δεν καθησυχάστηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου και έχοντας ως στόχο το πρωτάθλημα οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Κρίστενσεν ήρθε για να μείνει και για να οδηγήσει τη Μίντιλαντ ξανά στην κορυφή. Μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
ΤΙΤΛΟΙ: 16 Πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 2 Ιντερτότο.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Πήγαινε από το κακό στο… χειρότερο μέχρι να έρθει ο Σβένσον στην ομάδα. Ο 46χρονος τεχνικός έφερε έναν νέο αέρα στο σύνολο της Κοπεγχάγη και η χρονιά σώθηκε στην εκπνοή. Έπαιξε τον αγώνα μπαράζ με τη Μπρόντμπι και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Κόνφερενς κατέληξε στα Λιοντάρια. Πολύ κοντά και στην κατάκτηση του κυπέλλου, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όμως συνάντησε τη Μίντιλαντ, η οποία βρήκε το πολυπόθητο γκολ στα τελευταία λεπτά του τελικού και εν τέλει ήταν αυτή που σήκωσε το τρόπαιο. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπο Σβένσον (46χρ. από Μάρτιο 2026). Κόουτς που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη του Μάιντς. Ο Σβένσον προπόνησε από το 2015 μέχρι το 2019 τις ακαδημίες του Γερμανικού συλλόγου και το 2021 έγινε ο πρώτος προπονητής στην α’ ομάδα. Κάθισε μέχρι το 2023 και μερικούς μήνες αργότερα ανέλαβε την Ουνιόν Βερολίνου. Δεν τα πήγε και τόσο καλά στο Βερολίνο και αποχώρησε από τον σύλλογο μετά από μόλις 16 παιχνίδια. Επέστρεψε στην πατρίδα του τον Μάρτιο για λογαριασμό της Κοπεγχάγη και η διοίκηση τον εμπιστεύεται και για τη νέα σεζόν. 
ΡΟΣΤΕΡ: Ο Σβένσον ανανέωσε με το κλαμπ και η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει από νωρίς φέτος. Δεν έψαξε για νέο προπονητή και η ηρεμία που υπάρχει στον σύλλογο λειτουργεί προς όφελός της. Δεν ‘’καιγόταν’’ να κρατήσει στο ρόστερ τους Μπούτα (Α), Λάνα (Μ) και Βίκτορ Κλάσον (Ε) και αποχώρησαν όλοι. Έκλεισε ο κύκλος του πολύπειρου στόπερ Ζάνκα και αποδεσμεύτηκε επίσης. Αγοράστηκε από την Κάρντιφ ο 27χρονος κίπερ Τροτ. Στον ΠΑΟΚ έναντι 1,5 εκατομμυρίων ο Παντελής Χατζηδιάκος. Νέο πρόσωπο στο στρατόπεδό της ο Τσέχος χαφ Άλεξ Κραλ με εμπειρία από τοπ πρωταθλήματα. Στην Κοπεγχάγη εν τέλει ο φοβερός με τη φανέλα της Άαρχους πέρσι, Φέλιξ Μπεϊμό (Α).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενισχύεται και θα ενισχυθεί περαιτέρω ενόψει της νέας σεζόν. Ψάχνει αντίδραση και μοιάζει έτοιμη να δώσει απαντήσεις μετά τη περσινή μέτρια χρονιά της. Ξεκάθαρος στόχος η επιστροφή στον θρόνο. Από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΑΡΧΟΥΣ
ΤΙΤΛΟΙ: 6 Πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 3 Ιντερτότο. 
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Έκανε την έκπληξη και κατάφερε να σπάσει το δίπολο Κοπεγχάγη-Μίντιλαντ. Κατέκτησε με την αξία της το 6ο της πρωτάθλημα και τα πανηγύρια δεν έχουν σταματημό. Είχε πάρει θέση οδηγού από νωρίς στη Σούπερ Λίγκα και μπόρεσε να δείξει χαρακτήρα στα πλέι οφ, όπου τα πράγματα έγιναν ζόρικα και στο τέλος αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλήτρια Δανίας. Αξιοπρόσεκτη η πορεία της και στο κύπελλο Δανίας με τη Μίντιλαντ να την αποκλείει στα ημιτελικά του θεσμού. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάκομπ Πόουλσεν (43χρ. από Ιούλιο 2025). Δεν υπήρχε κανένας λόγος να απομακρυνθεί από τον πάγκο της Άαρχους και ο Δανός τεχνικός μετά την επική περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα ετοιμάζει την ομάδα του για τη νέα σεζόν με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Προπονητής που του αρέσει οι ποδοσφαιριστές του να πιέζουν ψηλά και να επιτίθονται σε κάθε ευκαιρία. 4-3-3 ή 3-4-2-1 τα σχήματα που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του. Έφτιαξε το όνομά του στη Βίμποργκ (2021-2025) και προτιμήθηκε στην Άαρχους ανάμεσα σε πολλούς άλλους προπονητές. 
ΡΟΣΤΕΡ: Έχει μπει στην αγορά με στόχο να προσθέσει πολύτιμες λύσεις στα χέρια του Πόουλσεν. Δεν ενδιαφέρθηκε να ανανεώσει τους Μόρτενσεν (Ε), Φέλιξ Μπέιμο (Α), Καμαρά (Μ) και Ρίγκααρντ (Ε) και τους άφησε να φύγουν ως ελεύθεροι. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο -μέχρι πρότινος- βασικός της στόπερ Χένρικ Ντάλσγκααρντ. Ακόμα δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη, ωστόσο, κινείται αρκετά υπομονετικά και μεθοδευμένα. Κατάφερε να υπογράψει και να φέρει πίσω στη Δανία τον 33χρονο μέσο Γιόνσον (ΑΕΚ). Ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς και απέκτησε τους Γιόργκεσεν (Ε) και Κάρστενσεν (Μ) από Μάλμε και Κολωνία, αντίστοιχα. Νέα προσθήκη επίσης ο 28χρονος χαφ Μίκαελ Άντερσον από τη Ντζουργκάρντεν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έσπασε την κυριαρχία της Κοπεγχάγη και της Μίντιλαντ στο πρωτάθλημα της Δανίας και μετά την περσινή κατάκτηση τής έχει… ανοίξει η όρεξη. Στόχος να παραμείνει στις ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο.  

☘️Προσφορά* ενισχυμένων αποδόσεων για τον Παναθηναϊκό ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ
ΤΙΤΛΟΙ: 11 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 2 Ιντερτότο.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Στην 4η θέση ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην ίδια θέση τερμάτισε και μετά το πέρας των πλέι οφ. Έπαιξε νοκ άουτ αγώνα με την Κοπεγχάγη, στη συνέχεια, για ένα εισιτήριο στα προκριματικά του Κόνφερενς και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού δεν ήταν αυτό που θα περίμενε. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση (1-1 κ.δ.) και στο έξτρα μισάωρο τα Λιοντάρια ήταν πιο αποτελεσματικά, σκοράροντας δύο φορές και παίρνοντας παράλληλα το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν πέρασε το εμπόδιο της Νόρντζελαντ στους «16» και αποκλείστηκε νωρίς από το κύπελλο. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τόμας Νούργκαρντ (44χρ. από Ιούλιο 2026). Δανός κόουτς με υψηλές βλέψεις και πολλές καινούργιες ιδέες. Ανέβασε επίπεδο τη Σοντερίσκε πέρσι και την οδήγησε μέχρι τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Επιβραβεύτηκε για την καλή του δουλειά με ένα συμβόλαιο στην ιστορική Μπρόντμπι. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και η μέχρι τώρα πορεία του είναι άκρως ενθαρρυντική.
ΡΟΣΤΕΡ: Νέος προπονητής με αρκετή όρεξη για δουλειά και για μερικές αλλαγές στο ρόστερ της. Υπέγραψαν σε Άουγκσμπουργκ και Τόκυο ο Γκρέγκοριτς (Ε) και ο Βάλις (Ε), αντίστοιχα. Έληξαν οι δανεισμοί και επέστρεψαν στις ομάδες τους οι Γκόντφρεϊ (Α) και Λάχντο (Ε). Πάει για… άλλα στη μεταγραφική αγορά και ήδη έχει κλείσει τον Μαξ Έντουμ (Μ) της Οντένσε για τον οποίο σπατάλησε κοντά στα 3,5 εκατομμύρια για την απόκτησή του, συμφώνησε με τον ελεύθερο κίπερ Καπενμπέργκερ αλλά και με τον πρώην επιθετικό της πρωταθλήτριας Άαρχους Πάτρικ Μόρτενσεν. ‘’Κρέμασε’’ τα παπούτσια του ο 37χρονος μέσος Ντάνιελ Βας και είναι σημαντική απώλεια ενόψει της νέας σεζόν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάτησε… μπανανόφλουδα στο τέλος πέρσι και έχασε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς. Φέτος θέλει να αποφύγει τέτοιου είδους λάθη και είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει τη σεζόν απολύτως συγκεντρωμένη στον στόχο της. Είναι εμφανής η διαφορά της -ποιοτικά- από τα πρώτα τρία φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ
ΤΙΤΛΟΙ: 1 Πρωτάθλημα (2012), 2 Κύπελλα.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Μπήκε ‘’σφήνα’’ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα βρισκόταν σε κρίση. Παρόλα αυτά, αυτό που παρουσίασε στα 10 κομβικά παιχνίδια των πλέι οφ ήταν το κάτι άλλο. Ξεκίνησε με 3/3 νίκες και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Υπέστη μόλις μία ήττα (5-4-1) και κατέκτησε την 3η θέση στη Σούπερ Λίγκα με το… σπαθί της. Έσωσε τη χρονιά στα πλέι οφ και θα διεκδικήσει και μία θέση στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Σταμάτησε στα προημιτελικά, απέναντι στη Μίντιλαντ, το ταξίδι της στο Κύπελλο της Δανίας.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γενς Όλσεν (51χρ. από Ιούνιο 2024). Δανός κόουτς που άρχισε την προπονητική του καριέρα στη Νόρντζελαντ ως βοηθός το 2023 και πήρε προαγωγή ένα χρόνο αργότερα. Αγαπημένος του σχεδιασμός το 4-3-3 που κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν πολλές φορές μετατράπηκε και σε 3-4-2-1. Δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο από την πορεία του στη Δανία μέχρι να αναλάβει την Εθνική ομάδα Νέων της χώρας την τριετία 2020-2023. 
ΡΟΣΤΕΡ: Παραδοσιακά είναι μία ομάδα λεγόμενη ως μηχανή ταλέντων στη Δανία, με τις ακαδημίες της να είναι από τις καλύτερες στη χώρα. Κάθε χρόνο κάνει… πάταγο στη μεταγραφική αγορά και πουλάει αρκετά. Παρόλα αυτά, φέτος -μέχρι στιγμής- δεν κυνηγά να πουλήσει όσο προσπαθούσε τα προηγούμενα χρόνια. Αποχώρησε για τον Άρη ο νεαρός μέσος Σανουσί. Ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς και στις δύο περιπτώσεις των Αντέλ Ιμπραχίμ (Ε) και Αλεξάντερ Λιντ (Ε) που συνέβαλαν τα μέγιστα την περσινή σεζόν. Πληθαίνουν οι φήμες που αναφέρουν ότι ο 20χρονος σταρ της Κάλεμπ Γιρένκι (Μ) έχει προσεγγιστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάτησε… γκάζι στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος πέρσι και πέτυχε τον στόχο της. Φέτος ευελπιστεί να ξεκινήσει με την απόδοση που έκλεισε την περσινή χρονιά και να ‘’τσεκάρει’’ από νωρίς μία θέση στα πλέι οφ. 

ΒΙΜΠΟΡΓΚ
ΤΙΤΛΟΙ: 1 Κύπελλο (2000).
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Έκανε αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα, ενώ, δεν τα πήγε και άσχημα στο κύπελλο, στο οποίο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα αντιμετώπισε τις ισχυρότερες ομάδες στη Δανία και πάλεψε μέχρι τέλους για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ωστόσο, η βαριά ήττα με 6-2 στην τελευταία αγωνιστική από την Άαρχους -τη στιγμή που έπαιζε για δύο αποτελέσματα- την κράτησε στην 5η θέση και χωρίς ευρωπαϊκή παρουσία για φέτος. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νικολάι Λουντ (38χρ. από Ιούλιο 2025). Τέσταρε τις γνώσεις του και τις δυνατότητές του την περασμένη σεζόν και οδήγησε τη Βίμποργκ ένα βήμα πριν την 4άδα του πρωταθλήματος. Πρώτη του χρονιά στην προπονητική του καριέρα που ήταν η κεφαλή σε ένα τεχνικό επιτελείο μίας ομάδας. Άριστα ο βαθμός του μετά από μία συγκλονιστική χρονιά. 
ΡΟΣΤΕΡ: Βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με πολλούς ποδοσφαιριστές της για πιθανές ανανεώσεις συμβολαίων. Στόχος να μην χάσει αρκετούς παίκτες από τον βασικό της κορμό, ο οποίος την οδήγησε μία ανάσα από την πρώτη 4άδα στο πρωτάθλημα. Μόνη σημαντική αποχώρηση ο 26χρονος αμυντικός Εμπόμ. Πέρασαν, επίσης, την πόρτα της εξόδου, μεταξύ άλλων, οι Ράντιτς (Α), Λόνταλ (Α) και Ντζούκιτς (Τ). Όσον αφορά τις προσθήκες περιμένει πόσοι θα αποδεχθούν τις ανανεώσεις και πόσοι θα αποχωρήσουν για να κινηθεί καταλλήλως στην αγορά. Μοναδικό νέο απόκτημα ο νεαρός δεξιός μπακ Μοχάμεντ Ριάχι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τη δεδομένη χρονική στιγμή η Βίμποργκ στα… χαρτιά μπορεί να επαναλάβει την ίδια πορεία, παρόλα αυτά, παίζουν και οι υπόλοιπες και χωρίς να έχει ενισχυθεί όπως θα περίμενε κανείς το σενάριο των πλέι οφ απομακρύνεται. 

Νέα μοναδική προσφορά* για νέα μέλη! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΝΤΕΝΣΕ
ΤΙΤΛΟΙ: 3 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 2 Ιντερτότο.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέγραψε μία μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα και η μόνη επιτυχία της ήταν ότι απέσυρε σχετικά γρήγορα το σενάριο του υποβιβασμού, ενώ, μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες πάλεψε για την προνομιούχα 7η θέση που τελικώς κατέκτησε η Κοπεγχάγη. Ικανοποιητική η παρουσία της στο κύπελλο της χώρας, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου αποκλείστηκε από την ανώτερη Άαρχους σε διπλούς αγώνες (3-2 συνολικό σκορ).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ (58χρ.  από Ιούλιο 2025). Γερμανός κόουτς που έχει δημιουργήσει μία καλή προϊστορία στη Δανία, έχοντας στην τροπαιοθήκη του το κύπελλο με την Μπρόντμπι τη σεζόν 2017/18. Έμπειρος προπονητής που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα της εκάστοτε ομάδας του. Έχει προπονήσει μεγάλα κλαμπ στο παρελθόν στη Γερμανία, όπως η Λειψία (2012-2015), η Στουτγάρδη (2015) και η Γκρόιτερ Φιρτ (2022-2024). Έχει συμβόλαιο με την Οντένσε μέχρι το καλοκαίρι το 2028!
ΡΟΣΤΕΡ: Ολικό… λίφτινγκ στην ομάδα, καθώς πολλοί παίκτες από το περσινό ρόστερ δεν ανανέωσαν και αποχώρησαν από το κλαμπ. Έφυγαν ως ελεύθεροι οι Πόλσεν (Α), Τρίμπουλ (Μ), Οβούσου (Α), Μάντσεν (Α), Αμπράχαμσεν (Μ) και Έλνεγκαρντ (Τ). Έκλεισε στην Τουν ο 30χρονος αμυντικός Νικόλας Μπέργκι, ενώ, ο φέρελπις χαφ Μαξ Έντουμ αποκτήθηκε έναντι 3,5 εκατομμυρίων από την Μπρόντμπι. Νέες προσθήκες στην ομάδα ο Φινλανδός στράικερ Τόπι Κέσκινεν (Τβέντε) και ο 28χρονος αμυντικός Πέτερ Θέρκιλντσεν, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του στη Βίντζεβ Λοτς στην Πολωνία και επέστρεψε στην πατρίδα του. Έληξε ο δανεισμός του νεαρού κίπερ Σάντερ και μετέβη ξανά στην Κοπεγχάγη.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι αλλαγές στο ρόστερ της Οντένσε είναι ριζικές και μέσω των πολλών αποχωρήσεων ο Ζόρνιγκερ ψάχνει τους κατάλληλους παίκτες, που θα στελεχώσουν την ομάδα με στόχο στο τέλος της χρονιάς να έχει εξασφαλισθεί μία θέση στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος.

ΡΑΝΤΕΡΣ
ΤΙΤΛΟΙ: 2 Κύπελλα 
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Δεν ενθουσίασε με τις εμφανίσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν και η θέση που τερμάτισε στο πρωτάθλημα της άξιζε δικαιωματικά. Μπήκε σε... περιπέτειες στα πλέι άουτ και ‘’κλείδωσε’’ την παραμονή στις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν τα πήγε καλά ούτε στο κύπελλο, καθώς αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Έσμπιεργκ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ράσμους Μπέρτελσεν (42χρ. από Μάρτιο 2023). Παρά τη δύσκολη περσινή χρονιά ο Δανός κόουτς δεν φεύγει από τον σύλλογο και η διοίκηση έχει απέραντη εμπιστοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπό του. Μία ζωή στη Ράντερς, καθώς η θητεία του στην ομάδα έχει ξεκινήσει από το 2009 όταν δούλευε ως Επικεφαλής προπονητών στις ακαδημίες. Με τα χρόνια ανέβαινε θέσεις μέχρι που το 2023 ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή. Από τότε οι δύο πλευρές πορεύονται μαζί και δεν πτοούνται από μερικά ‘’σκαμπανεβάσματα’’. 
ΡΟΣΤΕΡ: Άδειασε χώρο στο ρόστερ της για νέες προσθήκες, οι οποίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Δεν ανανέωσαν με την ομάδα οι Καρ (Α), Άλμπερτ Άτες (Μ), Σίμονσεν (Μ), Σουλεμάνα (ΜΕ) αλλά και ο -μέχρι πρότινος- χρήσιμος μεσοεπιθετικός Άντρε Ρόμερ. Μοναδική προσθήκη ο 22χρονος στράικερ Μοχάμεντ Σανκό από τη Στουτγάρδη. Επέστρεψε στο στρατόπεδο της ο Σύριος επιθετικός Νοά Σαμούν, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε ως δανεικός στη Βάρναμο. Στην πόρτα της εξόδου ο νεαρός δεξιός μπακ Σαμπίλ Χάνσεν, καθώς τον… πολιορκεί η Φέγενορντ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χρειάζεται μία μικρή ανανέωση στο ρόστερ της για να επανέλθει εκ νέου στο αγωνιστικό πρόσωπο της σεζόν 2024/25, παρόλα αυτά, ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει μείνει στάσιμος και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό.

ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ
ΤΙΤΛΟΙ: 1 Κύπελλο (2020).
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και διέγραψε μία εκπληκτική πορεία μέχρι τα πλέι οφ της λίγκας. Τερμάτισε τρίτη πίσω μόνο από την Άαρχους και τη Μίντιλαντ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ωστόσο, η συνέχεια δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε, καθώς οι απαιτήσεις αυξήθηκαν στα πλέι οφ και από την τρίτη θέση βρέθηκε στην 6η και εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Στο κύπελλο της χώρας το ταξίδι της έλαβε τέλος στους «16» στον αγώνα με την Άαρχους, από την οποία έχασε οριακά με 2-1.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φατάχ Αμπντιράχμαν (34χρ. από Ιούλιο 2026). Παρά το νεαρό της ηλικίας του βρίσκεται σε πάγκους από το 2014 και έχει συμβάλει στην αναδόμηση της Άαρχους (2016-2021), ενώ, μέχρι προσφάτως βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της Ράντερς (2023-2026). Μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, καθώς αναλαμβάνει θέση πρώτου προπονητή για πρώτη φορά στην καριέρα του.
ΡΟΣΤΕΡ: Παρελθόν από το κλαμπ ο Τόμας Νούργκαρντ μετά από τρεισήμισι χρόνια στο τιμόνι της ομάδας. Ανέβασε το… κασέ του μετά την πολύ καλή σεζόν με τη Σοντερίσκε και η νέα του ομάδα είναι η ιστορική Μπρόντμπι. Προσθήκη που ανεβάζει επίπεδο τον σύλλογο αυτή του διεθνή αμυντικού χαφ Ματίας Όλεσεν (Γκρόιτερ Φιρτ), ο οποίος πέραν όλων των άλλων είναι βασικός και στην Εθνική ομάδα του Λουξεμβούργου. Νέα πρόσωπα στο στρατόπεδό της και ο νεαρός κίπερ Μπάιρακ με τον Γκανέζο φορ Μπόισον.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ρισκάρει με την επιλογή ενός τόσο νέου προπονητή για τη θέση του ενορχηστρωτή. Πιθανόν να αργήσει να βρει τα ‘’πατήματά’’ της και όλα δείχνουν πως θα είναι από τις ομάδες που θα παρουσιαστούν ανέτοιμες στις πρώτες αγωνιστικές. Θα είναι ένα μικρό… θαύμα αν δεν βρεθεί στα πλέι άουτ στο τέλος. 

Καλοκαιρινή Προσφορά Γνωριμίας με 3110 Δώρα* ΟΛΑ Χωρίς Κατάθεση & 2010 extra Δώρα*! EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ
ΤΙΤΛΟΙ: 1 Πρωτάθλημα (1994), 2 Κύπελλα, Ιντερτότο (1996).
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την κανονική περίοδο με την μία ήττα να διαδέχεται την άλλη (7/9 ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές). Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει από δύσκολη θέση στα πλέι άουτ, ωστόσο, οι βαθμοί που χρειαζόταν ήρθαν και εν τέλει κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τους «16» όπου αποκλείστηκε από την ανώτερη Μίντιλαντ με 4-0.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μόρτεν Νταμ Κγιέργκααρντ (42χρ. από Ιούλιο 2026). Άφησε την αγαπημένη του Άαρχους Φρέμαντ μετά από έξι χρόνια κοινής πορείας και απ’ ότι φάνηκε δεν μπορούσε να πει όχι στην πρόταση της Σίλκεμποργκ. Ο Κγιέργκααρντ είναι από τους πιο φιλόδοξους προπονητές στη Δανία και με τις σύγχρονες ιδέες του ευελπιστεί να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να απεμπλακεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 
ΡΟΣΤΕΡ: Τέλος εποχής για τον Κεντ Νίλσεν, ο οποίος αποχώρησε από το κλαμπ μετά από επτά χρόνια και συνολικά 272 αναμετρήσεις. Ενώ, μέσα σε αυτά τα χρόνια έφερε και ένα κύπελλο στο κλαμπ τη σεζόν 2023/24. Ο πολύπειρος τεχνικός έκλεισε τον κύκλο του με τη Σίλκεμποργκ και ανέλαβε καθήκοντα βοηθού προπονητή στην Εθνική ομάδα της Δανίας στο πλευρό του Μπράιαν Ρίμερ. Την πόρτα της εξόδου πέρασαν επίσης, ο βασικός κίπερ Λάρσεν, ο 33χρονος μέσος Άντερσεν, ο πολύτιμος στράικερ Άνταμσεν και ο νεαρός χαφ Μπόεσεν. Έληξε ο δανεισμός του Γουίκμαν (Μ) και αποχώρησε και αυτός από την ομάδα. Ακόμα έχει παραμείνει ανενεργή όσον αφορά τις δικές της προσθήκες και ο κόσμος της δικαιολογημένα εμφανίζεται προβληματισμένος. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έχασε σημαντικά… όπλα από την περσινή ομάδα και ακόμα δεν έχει καλύψει κανένα κενό στο ρόστερ. Περιμένει ευκαιρίες και ‘’κοψίματα’’ ώστε να κάνει τις πρώτες της κινήσεις. Με τα τωρινά δεδομένα βάζει υποψηφιότητα για υποβιβασμό.

ΧΟΡΣΕΝΣ
ΤΙΤΛΟΙ: -
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Με ένα τρομερό σερί στα πλέι οφ της δεύτερης κατηγορίας κάλυψε τέσσερις θέσεις και κατέκτησε δίκαια την άνοδο στα μεγάλα… σαλόνια της Δανίας. Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου βρέθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας αλλά με ένα ανεπανάληπτο ‘’σπριντ’’ στα πλέι οφ ολοκλήρωσε τη χρονιά στη δεύτερη θέση. Αδιανόητο το αήττητο σερί 10 αγώνων (7-3-0) τη στιγμή που όλα κρινόντουσαν. Στο κύπελλο απογοήτευσε -ως συνήθως- και αποκλείστηκε από τη Βίμποργκ στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκι Ζίμλινγκ (41χρ. από Απρίλιο 2026). Ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας όταν η Χόρσενς χρειαζόταν μία ώθηση για να ‘’χτυπήσει’’ τις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Από την ημέρα που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου ο σύλλογος δεν έχει ηττηθεί σε επίσημο παιχνίδι και το τρέχον σερί του είναι 6-2-0! Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία συνοδεύτηκε και με την ανανέωση του συμβολαίου του. ‘’Φτωχό’’ το βιογραφικό του, αφού μέχρι πρότινος δεν είχε καθοδηγήσει ομάδα ως πρώτος προπονητής. Ανδρώθηκε στην τριετία του (2023-2026) στις ακαδημίες της πρωταθλήτριας Άαρχους.
ΡΟΣΤΕΡ: Δεν βιάζεται να κλείσει τις μεταγραφές της και έχει την κατάλληλη υπομονή στο πλάνο που παρουσιάζει στην αγορά του καλοκαιριού. Ο κόουτς Ζίμλινγκ δεν θέλει να χάσει όλα τα βασικά του όπλα από την περσινή ομάδα και η διοίκηση του συλλόγου κάνει τα αδύνατα… δυνατά για να κρατήσει όσο πιο πολλούς μπορεί. Δεν συνεχίζει στη Χόρσενς ο 32χρονος μέσος Πάτρικ Όλσεν, ο οποίος μετά την άφιξη του Ζίμλινγκ δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό με την ομάδα. Μετακόμισε στη Γαλλία και την Τουλούζ ο κομβικός αριστερός μπακ Κριστ Ταπέ. Πρώτη προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν ο 22χρονος μέσος Ταουριάινεν από την Τσέλσι. Προ των πυλών ο Φινλανδός στράικερ Χούλιους Κόρκο. Επέστρεψαν αρκετοί μετά από τους δανεισμούς του και θα αξιολογηθούν από το τεχνικό επιτελείο για το αν μπορούν να παραμείνουν στο ρόστερ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν σκοπεύει να αλλάξει όλη την ομάδα και θα ρισκάρει διατηρώντας στο ρόστερ της παίκτες που μέχρι πέρσι έπαιζαν στη δεύτερη κατηγορία. Τα προγνωστικά τη δίνουν χαμηλά αλλά μοιάζει διατεθειμένη να παλέψει για την παραμονή.

ΛΙΝΓΚΜΠΙ
ΤΙΤΛΟΙ: 2 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 3 Ιντερτότο.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στη δεύτερη κατηγορία της Δανίας και πανηγύρισε μία μεγάλη άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Διατήρησε τη θέση της και μετά τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και τερματίζοντας πρώτη ανέβηκε κατηγορία. Στο κύπελλο της χώρας όταν ζόρισαν τα πράγματα αποχαιρέτησε, καθώς μπορεί να πέρασε εύκολα από τους δύο πρώτους γύρους αλλά το εμπόδιο της Κοπεγχάγη στους «32» ήταν υψηλό για τα δεδομένα της. 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μίκελ Γιέσπερσεν (35χρ. από Ιανουάριο 2026). Δανός τεχνικός με μηδαμινή εμπειρία από τον χώρο της προπονητικής, παρόλα αυτά, μοιάζει έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η Λίνγκμπι στην πρώτη κατηγορία. Ανέλαβε την ομάδα μεσούσης της σεζόν μετά τη φυγή του από τη Μάιντς, όπου δούλευε ως βοηθός προπονητή. Η διοίκηση είδε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα την πάει μέχρι το τέλος του δρόμου και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε πανηγυρικά. Πήρε την άνοδο ο Γιέσπερσεν και ταυτόχρονα κέρδισε και το συμβόλαιό του με το κλαμπ.
ΡΟΣΤΕΡ: Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Έφυγαν κάμποσοι από το περσινό σύνολο, ενώ, οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και θα έρθουν είναι εξίσου αρκετοί. Τεράστιο ζήτημα για τον κόουτς Γιέσπερσεν πως θα… δέσει μία ομάδα που αποτελείται από τόσους νέους παίκτες. Αποδεσμεύτηκαν από το κλαμπ οι Μπλουμ (Μ), Βάρμερνταμ (Α), Μούριτσεν (Α), Ιβάντσεβιτς (Α) και Μάιλαντ (Τ). Ήρθαν προτάσεις και αποχώρησαν ο αναπληρωματικός στράικερ Βεντέλμπο (Ε), ο βασικός της δεξιός μπακ Τόμπιας Στορμ και ο νεαρός μέσος Ασλάνι. Κινήθηκε άμεσα για πιθανές προσθήκες αλλά μέχρι τον Ιούνιο είχε φτάσει σε συμφωνία μόνο για τους δανεισμούς του Κόχεν από τη Μπαρτσελόνα και του Όλιβερ Χόιερ από την Κοπεγχάγη. Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου ολοκλήρωσε επιτυχώς τα deal και έκανε δικούς της τον στράικερ Τόρβαλντσον (Ρόζενμποργκ) και τον αριστερό οπισθοφύλακα Κρίστιανσον (Μίντιλαντ).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλη ομάδα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Μεγάλο ερωτηματικό το τι εικόνα θα παρουσιάσει κόντρα σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Θεωρείται φαβορί για τον υποβιβασμό πριν την έναρξη της σεζόν και όχι άδικα.

Επιμέλεια: Μάρκος Λιάκουρας

Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Novibet
Elabet
Pamestoixima.gr
Fonbet
Netbet
Winmasters
Betsson
Bet365