Ντάρμσταντ
Ανάλυση:
Νέα αρνητικό ρεκόρ συλλόγου τα 14 σερί ματς χωρίς νίκη. Ικανοποιημένη πάντως με το 0-0 στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Ήταν ακίνδυνη επιθετικά, αλλά αμυντικά πήρε καλό βαθμό και με εξαίρεση 2-3 δύσκολες στιγμές αναχαίτισε με επιτυχία τα «πουλάρια».
Μόλις δεύτερη καθαρή εστία φέτος. Παραμένει στην τελευταία θέση, αλλά είναι πάντα σε κοντινή απόσταση με τη θέση των μπαράζ. Τη βόλεψε μάλιστα και η ήττα της Κολωνίας, την Παρασκευή από τη Βέρντερ.
Αγωνιστικά νέα:
Ο Τόρστεν Λίμπερκνεχτ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του θα χρειαστεί, εκτός από μία τοπ εμφάνιση και τύχη για να κερδίσει τη Στουτγάρδη. Το θετικό είναι πως τα κρίνα δεν έχουν πετάξει λευκή πετσέτα και συνεχίζουν να το παλεύουν.
Πολλά προβλήματα. Κάρτες ο βασικός στόπερ Μάγκλιτσα (18/1) και ο πρώτος σκόρερ/εξτρέμ Σκάρκε (19/6). Πάλι εκτός ο πολύπειρος επιθετικός χαφ Κέμπε (16/3, 7 αλλ.), ο νεοφερμένος εξτρέμ Χόλτμαν (2/0), ο στόπερ Ρίντελ (10/0, 3 αλλ.) και ο εξτρέμ Χόνζακ (13/1, 7 αλλ.). Δύο μακροχρόνιοι (Χόρνμπι, Μανού).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Σούχεν – Μίλερ, Κλάρερ, Τσίμερμαν – Μπάντερ, Νιρνμπέργκερ, Χόλαντ, Μίλεμ, Κάριτς – Πόλτερ, Πφάιφερ.
Με δίδυμους πύργους στην κορυφή της επίθεσης, τους Πόλτερ και Πφάιφερ, θα προσπαθήσει να γεμίσει όσο μπορεί την περιοχή της Στουτγάρδης.
Στουτγάρδη
Ανάλυση:
Δεν ήταν εντυπωσιακή με τη Μάιντς, είχε όμως ουσία και ευστοχία για να φτάσει τελικά χωρίς ιδρώτα στο 3-1 (45+2', 45+4', 73' / 76'). Ουσιαστικά όλος ο κόπος ήταν μέχρι να μπει το πρώτο γκολ.
Στο +6 πλέον από την πέμπτη θέση και το όνειρο της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ όλο κι έρχεται πιο κοντά. Ο Ζεμπάστιαν Χένες παραδέχθηκε ότι εδώ που έχει φτάσει η Στουτγάρδη πρέπει να το πάει μέχρι τέλους και να παίξει την ερχόμενη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Αγωνιστικά νέα:
«Κάθε ματς είναι δύσκολο στο πρωτάθλημα. Η Ντάρμσταντ μάχεται για την παραμονή της και θα τα δώσει όλα, όπως έκανε και η Μάιντς την προηγούμενη αγωνιστική», τόνισε ο Χένες.
Ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον αρχισκόρερ Γκιρασί. Νοκ άουτ ξανά ο βασικός γκολκίπερ Νίμπελ (20/0), στα πιτς και ο στόπερ Ρουό (15/0, 8 αλλ.). Σταθερά εκτός ο στόπερ Ζαγκαντού (19/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρέντλοβ – Στέντσελ, Αντον, Ιτο, Μίτελστεντ – Μιλότ, Κάρατσορ, Στίλερ, Φίριχ – Ούνταφ, Γκιρασί.
Λογικά θα διατηρήσει τη θέση του ο Στέντσελ, αντί του Βάγκνομαν, καθώς ήταν εξαιρετικός στο προηγούμενο. Ο Μπρέντλοβ θα κληθεί ξανά να καλύψει το κενό του Νίμπελ. Λογικά θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά μέσα στο 2024 στην 11αδα οι δύο αρχισκόρερ της ομάδας, ο Γκιρασί και ο Ούνταφ.