Ευρωλίγκα: Με επιθετικό ταβάνι η Ζενίτ - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Ευρωλίγκα: Με επιθετικό ταβάνι η Ζενίτ

Δημοσιεύτηκε: Δημήτρης Καναβαράκης στις 10:25 07/02/2020

Τόσο καιρό γινόταν λόγος στον Παναθηναϊκό για τη soft άμυνα και τα χαμένα ριμπάουντ. Στο Βελιγράδι η άμυνα του κράτησε τον Ερυθρό Αστέρα στους 46 πόντους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ενώ συνολικά πήρε 15 περισσότερα ριμπάουντ από την αντίπαλο. Κι όμως, ούτε αυτά τα στοιχεία αρκούσαν για να πάρει τη νίκη.

Τα πολλά λάθη (σταμάτησε στα 18) και το παθητικό των 32 πόντων στην τελευταία περίοδο οδήγησαν στη δεύτερη διαδοχική ήττα, εδραιώνοντας την αίσθηση ότι εκτός έδρας κάτι του λείπει στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Κάποιος που βλέπει πάντως το ποτήρι μισογεμάτο μπορεί να κρατήσει τη διάθεση της ομάδας να «σκληρύνει» στην άμυνα.

Ο Ρικ Πιτίνο απαιτεί πλέον πράγματα από τους παίκτες του στην πίσω πλευρά του παρκέ και η Ζενίτ μοιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως ιδανική αντίπαλος για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του το «τριφύλλι». Οι Ρώσοι θα στερηθούν ξανά τρεις από τους καλύτερους παίκτες τους (Πονίτκα, Ρένφρο, Αϊβερσον) και δεν έχουν άλλη επιλογή απ’ το να ρίξουν «ξύλο» και να οδηγήσουν σε αργό ρυθμό το ματς (ό,τι έκαναν δηλαδή και στο 68-73 με τη Φενερμπαχτσέ) προκειμένου να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στο σκορ.

Η λογική λέει ότι το επιθετικό ταβάνι της ομάδας του Χουάν Πλάθα είναι συγκεκριμένο βάσει αυτών των δεδομένων και το line των 77,5 πόντων για τη δική της παραγωγικότητα (στο 1,83 το under) μοιάζει υψηλό.

Τρία σερί double-double έχει στο ΟΑΚΑ ο Νικ Καλάθης

Σε ότι αφορά τα ειδικά στοιχήματα, το double-double του Νικ Καλάθη είναι πάντα εξαιρετικά πιθανό σε αγώνες του ΟΑΚΑ. Το έκανε και στα τρία τελευταία εντός, με Μπάγερν (11/12), Ζαλγκίρις (14/11), Βιλερμπάν (10/17) και για ματς που ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά ξεκάθαρα το πάνω χέρι το 1,87 είναι απόλυτα fair τιμή.