ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Euroleague: Βελιγράδι καλεί Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Θάνος Σολούκος στις 11:04 29/04/2022

Ο Ολυμπιακός απέχει μια νίκη από το Final-Four της Euroleague στο Βελιγράδι. Έχει φτάσει στην… πηγή και θα έχει δύο ευκαιρίες για να πιεί νερό. Η πρώτη σήμερα στο «Gaston Medecin» και η δεύτερη αν χρειαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Δες εδώ όλα τα προγνωστικά μπάσκετ.

Προγνωστικά μπάσκετ: Μονακό – Ολυμπιακός

Ο ουσιαστικός στόχος που είχαν θέσει οι «ερυθρόλευκοι» επιτεύχθη. Δηλαδή ένα διπλό στο Πριγκιπάτο για να ξαναφέρουν την σειρά στα δικά τους μέτρα και στην δική τους έδρα. Όμως, όπως λέει χαρακτηριστικά ο λαός, «τρώγοντας, ανοίγει η όρεξη».

Προγνωστικά μπάσκετ. Euroleague. Μονακό - Ολυμπιακός
Η ψυχική ετοιμότητα του Ολυμπιακού είναι προϊόν της άριστης διαχείρισης του Γιώργου Μπαρτζώκα

Και αυτό έχει συμβεί και στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Όλοι οι παίκτες στις δηλώσεις τους τόσο μετά τη νίκη στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, όσο και στην Media Day της Πέμπτης, έδειξαν απολύτως συνειδητοποιημένοι ότι το τέταρτο παιχνίδι είναι κομβικό. Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο θέλουν να τελειώνουν με τη Μονακό από την Παρασκευή και να μην παίξουν την επόμενη εβδομάδα σε ένα παιχνίδι όλη την σεζόν τους.

Προγνωστικά Euroleague: Final-Four πέντε χρόνια μετά

Η δίψα είναι τεράστια. Από το 2017 και την Πόλη έχει να βρεθεί στην 4άδα ο Ολυμπιακός άλλωστε. Η Μονακό διαθέτει ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες, όμως στο τρίτο παιχνίδι φανερώθηκαν όλες οι αδυναμίες της. Παρότι λοιπόν το υψηλό τέμπο και ένα παιχνίδι κοντά στους 90 πόντους την ευνοεί ξεκάθαρα, ηττήθηκε γιατί στο φινάλε η μοναδική οδηγία του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν… «isolation με όποιον νιώθει καλά». Ούτε σύστημα, ούτε τίποτα στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, ίσως και της σειράς.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει τόσο ταλέντο όσο η Μονακό, όμως είναι αναμφίβολα καλύτερη ομάδα και διαθέτει καλύτερο προπονητή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι «μανούλα» στην διαχείριση τέτοιων ειδικών συνθηκών και με το διπλό να παίζει και πάλι σε τιμές διπλασιασμού, δεν γίνεται να το αγνοήσουμε. Συγκεκριμένα στο 2,11 της Stoiximan.

Προγνωστικά μπάσκετ

Μονακό – Ολυμπιακός 2 (2,11) Stoiximan

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ