ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σκόλα Αργεντινή

Μουντομπάσκετ: Ώρα τελικού και ειδικών

Δημοσιεύτηκε: Match Money στις 11:49 15/09/2019

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Μετά από μεγάλες συγκινήσεις και αγώνες θρίλερ, η Ισπανία και η Αργεντινή έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου και απομένουν 40 λεπτά (μπορεί και λίγο παραπάνω) για να βάλουν το πιο λαμπερό κερασάκι στην ήδη εξαιρετική… τούρτα!

Εδώ που φτάσαμε, οι διαφορές είναι ελάχιστες: Οι Ισπανοί πέρασαν τους Αυστραλούς σε ένα τρομερό θρίλερ, στο καλύτερο ίσως ματς του Παγκοσμίου. Από την άλλη, το hype της Αργεντινής είναι λίγο μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί η «Alma» ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλλίας, με μια ακόμα τεράστια εμφάνιση του φανταστικού και αγέραστου Λουίς Σκόλα.

Ρεαλιστικά, το ρόστερ της Ισπανίας έχει μεγαλύτερη εμπειρία και έχει ζήσει στο… πετσί του παιχνίδια που κρίνουν τίτλους και χρυσά. Τα ονόματα των Μαρκ Γκασόλ, Ρούντι, Ρίκι Ρούμπιο και Σέρχιο Γιουλ αρκούν για να αποδείξουν του λόγου το αληθές, όμως αυτό δεν έχει να πει σχεδόν… τίποτα όταν απέναντι βρίσκονται παίκτες του επιπέδου των Σκόλα, Καμπάτσο, Ντεκ, Λαπροβίτολα και Γκαρίνο.

Παίζεται το +1,5 της Αργεντινής στην πρώτη περίοδο…

Θεωρώ πως το επίπεδο είναι περίπου το ίδιο ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ οι συνθήκες του τελικού, με το άγχος που μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε μπάλα και γενικά η διάθεση που υπάρχει δεδομένα για… κυριαρχία, θα φέρει… ντέρμπι στα πρώτα λεπτά του ματς. Το +1,5 της Αργεντινής στην πρώτη περίοδο στο 1,80 αξίζει την προσοχή μας.

Στα ειδικά, θεωρώ λάθος το 1,80 στο Over 1 τριπόντου του Πατρίσιο Γκαρίνο, ενός παίκτη που θα βρει σίγουρα ελεύθερα σουτ και θα προσπαθήσει να απειλήσει από μακριά. Μπαίνει στις επιλογές μας, όπως και το Over 4 βολών του Μαρκ Γκασόλ στο 1,80, ο οποίος δεδομένα θα κερδίσει αρκετά φάουλ κοντά στη ρακέτα.

Το line των 6,5 ασίστ του Ρούμπιο δείχνει μικρό.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι το τουρνουά… ανήκει στον Ρίκι Ρούμπιο: Μπορεί ο Σκόλα να είναι μακράν ο πιο αγαπητός παίκτης στην Κίνα, αλλά ο Ισπανός κάνει ένα μεστό και πολύ ώριμο τουρνουά, ίσως το καλύτερο της καριέρας του. Θεωρώ ότι θα πάρει πολλές προσπάθειες και πως όλα τα plays θα περάσουν από τα χέρια του, άρα, συνεπώς, πιστεύω ότι το line των 6,5 ασίστ είναι εύκολο για τον καλό Ρούμπιο. Στο 1,80 και αυτό το ειδικό.