Με πέντε κατακτήσεις Μουντιάλ και ως χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί η Σελεσάο να μείνει έξω από την κουβέντα για την κατάκτηση του τροπαίου. Σε όποια κατάσταση, καλή ή κακή, και αν βρίσκεται. Ο κόσμος απαιτεί πάντα τελικό, ακόμη και αν γνωρίζει πως μία έκδοση της ομάδας δεν είναι καλή. Τα πάντα σταματούν κατά την διάρκεια των αγώνων της στο Μουντιάλ και όλοι παρακολουθούν με προσήλωση την αγαπημένη ομάδα τους.
Το ερώτημα για την τωρινή έκδοση της Σελεσάο είναι αν όντως συγκαταλέγεται στα φαβορί από συνήθεια ή επειδή μπορεί να το υποστηρίξει. Ισχύει το πρώτο. Μία ομάδα που μέσα σε τέσσερα χρόνια είχε δύο υπηρεσιακούς προπονητές και έναν κανονικό, μέχρι να συμφωνήσει πέρσι με τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός είναι η βασική ελπίδα των Βραζιλιάνων αλλά δεν είναι και θαυματοποιός για αυτό ανανέωσε συμβόλαιο ως το 2030, όταν και θα προλάβει να βάλει την σφραγίδα του σε βάθος χρόνου.
Ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις σε φιλικά δεν αρκούν. Υπάρχει ταλέντο προφανώς, εξαιρετικό υλικό αλλά δεν είναι ομάδα ακόμη η Σελεσάο με βάθος και επίπεδα δουλειάς όπως η Γαλλία ή η Αργεντινή. Αν πάρουμε το πολύ καλό σενάριο και φτάσει ως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στα δύο προηγούμενα (γιατί ελλοχεύει κίνδυνος να μείνει εκτός νωρίτερα), το να φύγει από την διοργάνωση στην συγκεκριμένη φάση πληρώνει 4,50.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
| Ημερομηνία | Ζευγάρι | Γήπεδο-Πόλη |
|
1η Αγωνιστική 13/06, 01:00 |
Βραζιλία – Μαρόκο |
«MetLife Stadium» |
|
2η Αγωνιστική 19/06, 16:00 |
Βραζιλία - Αϊτή |
«Lincoln Financial Field», Φιλαδέλφεια - ΗΠΑ |
|
3η Αγωνιστική 24/06, 01:00 |
Σκωτία - Βραζιλία |
«Miami Gardens» |
Ο «αρχιτέκτονας»
Κάρλο Αντσελότι (66 ετών). Δεν έχει κλείσει χρόνο στον πάγκο αφού ανέλαβε στις 26 Μαΐου 2026. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ακόμη ένα από τα τοτέμ της παγκόσμιας προπονητικής. Έχει προπονήσει τεράστιες προσωπικότητες, κορυφαίους συλλόγους και ένας από τους λόγους που προσλήφθηκε είναι ο σεβασμός που αποπνέει. Στην Σελεσάο δείχνει διατεθειμένος να εφαρμόσει Jogo Bonito όπως είπε αλλά όλη την ιδέα του σε εφαρμογή θα την δούμε μετά το Μουντιάλ, στα επόμενα προκριματικά.
Τι «λένε» οι αγορές
| ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ | ΑΠΟΔΟΣΗ |
|
Να κατακτήσει τον τίτλο |
9.00 |
|
Να φτάσει στον τελικό |
- |
|
Να φτάσει στα ημιτελικά |
- |
|
Να τερματίσει 1η στον όμιλό της |
1.15 |
|
Πρόκριση από το γκρουπ |
- - |
|
Πρώτος της σκόρερ: Βινίσιους |
- |
Τι έχει κάνει σε προηγούμενες διοργανώσεις Μουντιάλ
| Παρουσίες |
Ν.Ι.Η. |
Γκολ⚽ |
| 23 |
76-19-19 |
237-108 |
Κορυφαία διάκριση
Πέντε φορές έχει φτάσει στην πηγή και ήπιε το νερό της δόξας η Σελεσάο. Η αρχή με τις κατακτήσεις Μουντιάλ έγινε το 1958 στα γήπεδα της Σουηδίας με τον 17χρονο τότε Πελέ στην ενδεκάδα (5-2 την Σουηδία στον τελικό0. Ακολούθησε η κατάκτηση του 1962 επί χιλιανικού εδάφους με το 3-1 επί της τότε Τσεχοσλοβακίας στον τελικό. Έδωσε παράσταστση το 1970 στο Μουντιάλ του Μεξικού με μία από τις καλύτερες ομάδες που είδαμε ποτέ για να καθαρίσει τους Ιταλούς στον τελικό του 1970 και να ράψει το τρίτο αστέρι. Ακολούθησε κενό 24ων χρόνων, ώστε να έρθει η παρέα των Ρομάριο, Μπεμπέτο, Μπράνκο και Ντούνγκα στις Η.Π.Α. Να κερδίσει την Ιταλία στα πέναλτι και να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο. Το πέμπτο αστέρι στην φανέλα της Καναρίνιο ράφτηκε το 2002 στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας, με κεντρικό πρόσωπο το Φαινόμενο-Ρονάλντο με δύο γκολ στον τελικό κόντρα στην Γερμανία (2-0). Είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια και αναμφίβολα η πιο βαριά φανέλα στην διογάνωση.
Ποιο είναι το προγνωστικό μας για την Βραζιλία;
Υπήρχαν Μουντιάλ, σχεδόν όλα, στα οποία η Σελεσάο ήταν το φαβορί ή μέσα στα φαβορί. Δεν είναι σε αυτό που απλώνεται μπροστά μας. Μπορεί να υπάρχει ο παράγοντας του Κάρλο Αντσελότι που θα την βοηθήσει να είναι σουλουπωμένη σε σχέση με το άθλιο Κόπα Αμέρικα 2024 που πραγματοποίησε ή τα κάκιστα προκριματικά ή το εξαιρετικό ρόστερ μεσοεπιθετικά, αλλά δεν είναι ομάδα. Απουσιάζει η συνοχή, οι αυτοματισμοί και ακόμη είναι ανοιχτές αρκετές θέσεις για την ενδεκάδα όπου ο Καρλέτο δεν έχει κατασταλάξει στους βασικούς του. Όπως στα πλάγια μπακ και μία θέση στο κέντρο. Προφανώς θα περάσει τον όμιλο και τους 32. Την βλέπουμε, αν έχει έναν ευρωπαϊκό αντίπαλο στους 16 να ζορίζεται υπερβολικά και να μένει εκτός, όπως και στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ (όπου ήταν πραγματική ομάδα και με Νεϊμάρ) να φτάνει το πολύ στα προημιτελικά. Από εκεί και μετά θέλει τύχη και άστρο, για αυτή την δεδομένη έκδοση της Σελεσάο ώστε να προχωρήσει παραπάνω.
Να αποκλειστεί στα προημιτελικά4.50