ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Futbolatino: Στη φύση τους η απροσεξία

Δημοσιεύτηκε: Futbol Latino στις 12:28 23/06/2021

Πλησιάζουν στο τέλος τους οι όμιλοι και τώρα το ενδιαφέρον όλων των ομάδων κορυφώνεται. Κάποιες μάλιστα παίζουν και τα τελευταία τους χαρτιά για να αποφύγουν την πέμπτη θέση που οδηγεί στον αποκλεισμό από την επόμενη φάση. Τέτοια περίπτωση είναι ο Ισημερινός, ο οποίος αντιμετωπίζει το Περού, μια ομάδα που ναι μεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιστέψει πως με τέσσερις βαθμούς, έχει περάσει.

Δύο κοινά χαρακτηριστικά τους ως ομάδες, οδηγούν σε μια επιλογή που κατά τη δική μας άποψη πληρώνει καλά για τις πιθανότητες που έχει, το συνδυασμό G/G & over 2,5 στο 2,69 του Pamestoixima. Το πρώτο είναι η απροσεξία, η τσαπατσουλιά για να το πούμε και λίγο πιο ωμά, που βγάζουν αμφότερες όταν αμύνονται και το δεύτερο η αδυναμία τους να διαχειριστούν αποτέλεσμα. Το παράδοξο είναι ότι αμφότερες στον πάγκο έχουν σοβαρούς Αργεντινούς τεχνικούς που ζητούν αξιοπιστία ανασταλτικά, τον Αλφάρο ο Ισημερινός, τον Γκαρέκα το Περού, ωστόσο αμφότεροι όσο κι αν έχουν προσπαθήσει είναι αδύνατον να μπορέσουν να κάνουν τις ομάδες τους να αγωνιστούν κόντρα στη φύση τους. Διότι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά δεν είναι κάτι που έχουν εμφανιστεί τώρα στις δύο ομάδες, απεναντίας τις συντροφεύουν εδώ και χρόνια, με λίγα λόγια είναι έμφυτα στοιχεία του περουβιανού και του εκουατοριανού ποδοσφαίρου.

Από το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κολομβία δεν πρόκειται να εκπλήξουμε κανέναν. Πάμε με τον σούπερ σταρ και μέχρι στιγμής αδιαμφισβήτητο MVP της διοργάνωσης, τον Νεϊμάρ, τον οποίο δεν θα εκπλαγούμε σε καμία περίπτωση αν τον δούμε να καταλήγει και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Το αξίζει και με το παραπάνω, είναι τρομερά ορεξάτος, έχει σκοράρει στα δύο προηγούμενα και είναι και ο εκτελεστής των στημένων φάσεων. Σίγουρα είναι και ο παίκτης που τραβάει την άμυνα των αντιπάλων και θα το κάνει και απόψε, όμως η αλήθεια είναι πως κάνει τόσο καλό τουρνουά που δεν έχει πρόβλημα να ξεφεύγει και να βρίσκει δίχτυα. Είτε από την άσπρη βούλα, είτε από απευθείας φάουλ, είτε σε κανονική ροή αγώνα. Στο 2,14 στο Pamestoixima το anytime του.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ