ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Β΄ Νορβηγίας: Τα σενάρια του φινάλε και η… τελική βαθμολογία

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 08:47 11/11/2018

Πέφτει η αυλαία απόψε στη νορβηγική OBOS ligaen, την κατά τα ελληνικά στοιχηματικά πρακτικά B’ Νορβηγίας δηλαδή, και για όσους είναι λάτρεις της συνωμοσίας, της αριθμολαγνείας, της σεναριολογίας, ιδού μαζεμένα σε μία μεριά όλα τα ενδεχόμενα και το τι ζητάει, τι περιμένει, τι εύχεται κάθε ομάδα από τη σημερινή μέρα. 

Υπάρχουν ασφαλώς και σε κάθε ματς ξεχωριστά, αλλά ιδού και μαζεμένες όλες οι πιθανότητες, όπως δεν της δημοσιεύει απόψε ούτε… το “Oslo News”!

Οι τέσσερις αδιάφορες

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα. Με τις λίγες αδιάφορες. Ελάχιστες πραγματικά σε μία κατηγορία 16 ομάδων, όπου πραγματικά άνευ της παραμικρής πιθανότητας διάκρισης ή εμπλοκής σε περιπέτειες, είναι μόλις 4 κλαμπ! Η Λεβάνγκερ και η Φλόρο, που έχουν υποβιβαστεί, η Στρόμεν και η Σόγκνταλ, που θα καταταγεί σίγουρα 4η και θα παίξει πλέι οφ! Αυτές!

Η μάχη της απευθείας ανόδου

Η Βίκινγκ με νίκη επί της Κόνγκσβιγκερ ανεβαίνει. Με ισοπαλία ή ήττα θέλει γκέλα μίας εκ των Μιοντάλεν, Ααλεσουντ. 

Η οποία Ααλεσουντ παίρνει απευθείας άνοδο μόνο αν κερδίσει τη Στρόμεν και κάνει γκέλα μία εκ των  Μιοντάλεν ή Βίκινγκ. Αν η Ααλεσουντ κάνει ισοπαλία, ανεβαίνει απευθείας μόνο με ταυτόχρονη ήττα της Μιοντάλεν.

Τέλος η Μιοντάλεν ανεβαίνει άμεσα με νίκη επί της τελειωμένης Φλόρο. Ή και με ισοπαλία αν ηττηθεί η Βίκινγκ ή κάνει γκέλα η Ααλεσουντ. Ανεβαίνει και με ήττα, δε, αν χάσει η Ααλεσουντ!

Η κονταρομαχία για τα πλέι οφ

Η Κόνγκσβιγκερ μπαίνει στα πλέι οφ με νίκη επί της Βίκινγκ ή ισοπαλία (αρκεί να μην κερδίσει η Νεστ Σότρα με 12 γκολ ή η Τρόμσνταλεν με 17). Με ήττα θέλει γκέλες των Νεστ Σότρα και Τρόμσνταλεν.

Η Τρομσντάλεν μπαίνει στα πλέι οφ μόνο με διπλό στη Γιέρβ, ταυτόχρονη γκέλα της Νεστ Σότρα και ήττα της Κόνγκσβιγκερ ή ισοπαλία της Κόνγκσβιγκερ αν καλύψει διαφορά 17 γκολ ή ήττα της Ουλενσάκερ και να καλύψει διαφορά 17 γκολ. Νά ‘χαμε να λέγαμε, δηλαδή!

Η Σάντνες μπαίνει στα πλέι οφ αν κερδίσει τη Λεβάνγκερ και δεν νικήσουν Χαμ Καμ, Τρόμσνταλεν και Νεστ Σότρα και ταυτόχρονα χάσει η Κόνγκσβιγκερ και καλυφθεί και διαφορά 17 γκολ.

Νέο Pamestoixima.gr με τις αποδόσεις που ήθελες

Η Νεστ Σότρα στα πλέι οφ μόνο με νίκη επί της Ασανε και ήττα της Κόνγκσβιγκερ ή ισοπαλία της Κόνγκσβιγκερ και κάλυψη διαφοράς 11 γκολ ή νίκη και ήττα της Ουλενσάκερ και κάλυψη διαφοράς 11 γκολ.

Τέλος η Χαμ Καμ θα συμμετάσχει στα πλέι οφ μόνο με τρίποντο επί της Ουλενσάκερ, ήττα της Κόνγκσβιγκερ και κάλυψη διαφοράς 12 γκολ και ταυτόχρονη γκέλα των Τρομσντάλεν, Νεστ Σότρα. Με θαύμα εν έτει 2018, δηλαδή!

Η Ουλενσάκερ έχει ευκολότερο task!  Είναι αγκαλιά με τα πλέι οφ και μένει εκτός μόνο αν ηττηθεί από τη Χαμ Καμ και κάνει έστω ισοπαλία η Κόνγκσβιγκερ και την ίδια ώρα κερδίσει μία εκ των Νεστ Σότρα, Τρόμσνταλεν με κάλυψη διαφοράς 12 ή 17 γκολ αντίστοιχα! Σχεδόν ποτέ δηλαδή!

Το μπαράζ σωτηρίας

Η Νότοντεν για να αποφύγει το μπαράζ σωτηρίας θέλει καλύτερο αποτέλεσμα της Ασάνε ή αν κάνουν ίδιο αποτέλεσμα να μην χάσει διαφορά 13 τερμάτων. Σώζεται απευθείας και με νίκη επί της Σόγκνταλ, αν χάσει ή κάνει ισοπαλία η Γιέρβ.

Η Γιέρβ σώζεται με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Τρόμσνταλεν, αν κάνει γκέλα μία εκ των Νότονεν, Ασάνε ή αν κερδίσουν και μια εκ των δύο δεν καλύψει διαφορά 4 και 9 τερμάτων αντίστοιχα. Με ήττα σώζεται αν κάνει γκέλα μία εκ των Νότοντεν, Ασάνε.

Τέλος, η Ασάνε αποφεύγει το μπαράζ σωτηρίας με καλύτερο αποτέλεσμα της Νότοντεν. Αν κερδίσουν αμφότερες θέλει νίκη με 13 γκολ παραπάνω ή να κερδίσει και να ηττηθεί η Γιέρβ ή να κερδίσει με 9 γκολ και ισοπαλία της Γιέρβ.

interwetten.gr, με πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους! 21+

Μπερδευτήκατε; Δεν είναι τραγικό. Μία ανάγνωση ξανά και θα ξεκαθαρίσει στο μυαλό όλων! Οτι δηλαδή θα ανέβουν η Βίκινγκ με τη Μιοντάλεν, θα παίξουν πλέι οφ ανόδου η Ααλεσουντ, η Σόγκνταλ, η Ουλενσάκερ και η Χαμ Καμ και στη 14η θέση θα καταλήξει η Ασάνε.

Αυτό, τίποτε άλλο! Δεν σ’ τα λέω καλά; Μάθε μπαλίτσα… 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ