ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Eliteserien: Όλα τα σενάρια του φινάλε

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 10:17 24/11/2018

Τέλος σεζόν και στην Eliteserien, την κορυφαία νορβηγική κατηγορία. Τέλος σεζόν με πολλά λυμένα θέματα, το πρεστίζ να παίζει, αλλά και ορθάνοιχτοι λογαριασμοί για τις θέσεις 14-15 που οδηγούν στην  Β’ κατηγορία η μία, στο πλέι οφ παραμονής η άλλη. Φυσικά, όλα τα σενάρια είναι “διασκορπισμένα” το καθένα στο ματς που αφορά, αλλά ας τα συγκεντρώσουμε κι εδώ όλα μαζί, για ευκολότερη πρόσβαση και σύγκριση!

Ας αρχίσουμε με τις αδιάφορες. Αυτές που δεν διεκδικούν τίποτε παρά μόνο την έξωθεν καλή μαρτυρία. Χωρίς το παραμικρό κίνητρο πέραν του γοήτρου (κάποιες και για ένα ρεκόρ βαθμών ή ένα πλασάρισμα 1-2 θέσεις παραπάνω), παίζουν η πρωταθλήτρια Ρόζενμποργκ, η Οντ, η Κρίστιανσουντ, η Χάουγκεσουντ, η Βαλερένγκα, η Ράνχαϊμ, η Τρόμσο , η Σάρπσμποργκ και η Σάντεφιορντ, που έχει υποβιβαστεί. Αυτές είναι 9. Και μας μένουν ακόμα 7!

Δύο εξ αυτών είναι πρακτικά αδιάφορες, η Μόλντε και η Μπραν. Θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση, αν κάτι μπορεί να σημαίνει αυτό, όμως αμφότερες έχουν εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μόνο το πρεστίζ πια παίζει μπάλα σε αυτή την τελευταία αγωνιστική. Η Μόλντε με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπραν θα καταταγεί δεύτερη, η Μπραν θέλει νίκη και γκέλα της Μόλντε για να πλασαριστεί δεύτερη.

Το νέο pamestoixima.gr είναι εδώ και είναι καλύτερο από ποτέ

Μετά τις 11 αδιάφορες και …ημιαδιάφορες, πάμε στα σοβαρά! Η μάχη η πραγματική διεξάγεται στην ουρά. Για την αποφυγή των θέσεων 14 και 15 όπως είπαμε. Ιδού τι συμβαίνει:

Η Λίλεστρομ σώζεται απευθείας με νίκη ή με ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα από τις Σταρτ και Στάμπαεκ.

Η Στάμπαεκ με νίκη αποφεύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Αν ταυτόχρονα κάνει γκέλα και μία εκ των Σταρτ, Λίλεστρομ σώζεται άμεσα. Με ισοπαλία θέλει ήττα της Σταρτ για να μην πέσει.

Η Στρόμσγκοντσετ με νίκη σώζεται. Με ισοπαλία θέλει γκέλα μίας εκ των Λίλεστρομ, Σταρτ ή ήττα της Μπόντο. Σε ήττα αν κερδίσουν Λίλεστρομ, Σταρτ πέφτει άμεσα. 

Η Σταρτ με νίκη αποφεύγει τον απευθείας υποβιβασμό και αν ταυτόχρονα κάνει γκέλα μία εκ των Λίλεστρομ, Στρόμσγκοντσετ σώζεται απευθείας. Με ισοπαλία σώζεται απευθείας αν χάσει η Λίλεστρομ και δεν κερδίσει η Στάμπαεκ. Αν ηττηθεί παίζει πλέι οφ αν χάσει η Στάμπαεκ..

Δεν είναι αδιάφορη η Μπόντο, μπορεί να μπλέξει στα πλέι οφ αν ηττηθεί και κερδίσουν Σταρτ, Λίλεστρομ και δεν ηττηθεί η Στρόμσγκοντσετ.

Ο Πρέσβης της Νορβηγίας, πάντως, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, προέβλεψε: Στάμπαεκ στον Καιάδα και Λίλεστρομ στα μπαράζ. Αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ