ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Τα πλέι οφ της Νορβηγίας

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 09:23 13/12/2020

“Τι σημασία έχει μωρέ αν τερματίσει η Ανω Ραχούλα Νορβηγίας 3η ή 4η και το Κάτω Παρτάλι 5ο ή 6ο να πούμε; Οι θέσεις στα πλέι οφ συγκεκριμένες είναι, τέσσερις. Και αρκεί να πλασαριστείς σε αυτές, τα άλλα είναι κατσαρές τρίχες”. Έτσι; Ε, όχι έτσι!

Ο λόγος που 1-2 ομάδες σήμερα τελευταία αγωνιστική στη Β’ Νoρβηγίας καίγονται να κερδίσουν έστω μία θέση, είναι ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ στη Νορβηγία. Που είναι και λίγο πιο σύνθετος, αλλά και λίγο διαφοροποιημένος από πέρσι γιατί δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες, ελέω covid-19.

Εχουμε και λέμε: 

Τα πλέι οφ 3-6 θέσεων για τη νικήτρια της διαδικασίας διεξάγονται ως εξής. Ξεκινάνε στην πρώτη φάση με τον 5ο να αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα έδρας τον 6ο. Ο νικητής του αγώνα θα πάει στο δεύτερο πλέι οφ ματς, όπου θα δοκιμαστεί στην έδρα του 4ου πλέον, ο οποίος έχει πλεονέκτημα και την έδρα αλλά και 3 μέρες παραπάνω ξεκούραση, τρομερά σημαντικός παράγοντας σε αυτή τη φάση. Και τέλος, ο τελικός των πλέι οφ της Β’ κατηγορίας θέλει τον 3ο της κατάταξης, με το απόλυτο πλεονέκτημα, έδρας και 5-6 ημερών ξεκούρασης, να υποδέχεται το νικητή του δεύτερου αγώνα, ο οποίος θα έχει παίξει 1 ή 2 ματς παραπάνω στα αμέσως προηγούμενα 24ωρα!

Ο δε νικητής των πλέι οφ της Β’ κατηγορίας δεν θα παίξει φέτος σε διπλό μπαράζ (μέσα/έξω), αλλά σε μονό νοκ άουτ αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, κόντρα στον 14ο της Eliteserien για την τελευταία θέση της κορυφαίας κατηγορίας του 2021.

Μ’ αυτά και με εκείνα, να γιατί δεν είναι αδιάφορες η Ασάνε, που παίζει εκτός με τη Σόγκνταλ, και η Ράνχαϊμ, που φιλοξενεί τη Σάντνες, αλλά θέλουν έστω τη μια θέση παραπάνω. 2-3 και 5-6 μέρες ανάπαυσης και προετοιμασίας παραπάνω σε αυτή τη συγκυρία, είναι χρυσός!

Καλή Κυριακή.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ